واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پژوهش نقطه مركزي جامعه توسعه يافته است
گناباد - خبرگزاري مهر: مدير كل آموزش و پرورش استان خراسان رضوي گفت: تفكر علمي، تفكر حل مسئله و پژوهش محوري و پژوهشگرايي نقطه مركزي جامعه دانش بنياد و جامعه توسعه يافته را رقم مي زند.
به گزارش خبرنگار مهر، جواد حسيني صبح چهارشنبه در مراسم تجليل از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد گناباد كه در تالار علامه بهلول گناباد برگزار شد اظهار داشت: متاسفانه تفكر پژوهش براي پژوهش، انديشه پژوهش براي محقق، جرياني است كه به شدت از آن آسيب ميبينيم و 85 درصد پژوهشهاي انجام شده در جامعه ما به توليد و محصول منجر نمي شود.
وي افزود: پژوهش محور بودن جامعه امري ضروري است كه امروز محقيقن و انديشمندان كه در بعد عيب سنجي كار مي كنند، معتقد هستند كه هيچ واژهاي به اندازه توسعه، بسامد و فراواني ندارد.
حسيني تصريح كرد: همه انديشمندان و متفكرين به اين نكته اتفاق نظر دارند جامعه اي توسعه يافته است كه دانش بنياد باشد و جامعهاي دانش بنياد است كه پژوهش محور باشد، لذا تفكر علمي، تفكر حل مسئله و پژوهش محوري و پژوهش گرايي نقطه مركزي جامعه دانش بنياد و جامعه توسعه يافته را رقم ميزند.
وي با بيان اينكه پژوهش بايد مسأله محور باشد افزود: تفكر پژوهش براي پژوهش يكي از آسيب هاي جامعه پژوهش گري ايران است.
حسيني ادامه داد: يكي از مشكلات پژوهشي ما اين است كه نيازسنجي پژوهشي را در دستور كار خود قرارنمي دهيم و بودجه هاي پژوهشي فقط به اموري تخصيص داده مي شود كه پژوهشي انجام شود و حاصل اين پژوهش دريافت پول توسط محقق و نگهداري پژوهش ها در كتابخانه ها و بلا استفاده بودن آنها مي شود.
وي تصريح كرد: امروز فرآيند و روش اقدام پژوهي بايد از عرصه كلاس درس و مدرسه خارج شود و عرصه هاي حيات اجتماعي، اقتصادي و عمراني در امر پژوهش با اقدام پژوهي همراه شود، چون اقدام پژوه كسي است كه وضع موجود را مي سنجد، راه حلي ارائه و آن را ارزيابي مي كند، نقاط ضعف را بررسي و مسأله محور پيش مي رود. امروز پژوهش خطي نياز جامعه ما را برطرف نمي كند.
وي با بيان اينكه پژوهش هاي ما در گسست از جامعه است چون مساله محور نيست اظهار داشت: پژوهش مكانيكي در مقابل پژوهش ارگانيكي دومين آسيب پژوهشي جامعه ايران است.
حسيني گفت: وقتي ما از پژوهش مكانيكي صحبت مي كنيم يعني پژوهشي در گسست با جامعه و وقتي از پژوهش ارگانيك صحبت مي كنيم يعني پژوهشي در پيوست با جامعه و امروز متاسفانه پژوهش هاي ما در گسست از جامعه است چون مساله محور نيست.
مدير كل آموزش و پرورش استان خراسان رضوي بيان داشت: روحيه پژوهشي نخبهگرا بايد جاي روحيه پژوهش فراگير ار بگيرد و اين در حالي است كه نبود روحيه پژوهش فراگير و نهادينه شده سومين آسيب جامعه كنوني پژوهشي ايران است.
وي افزود: بر اساس شاخص توسعه انساني و شاخصه استنادي پايگاه هاي علمي، ما از وضعيت رشد علمي، بويژه توليد علم خوبي برخورداريم اما با بررسي آزمون هاي تيمز و پرلز در مي يابيم كه آموزش و پروش و دانشگاه ما به سمت پژوهش نخبه گرا حركت مي كنند تا پژوهش نهادينه شده و بدنه پژوهشگران، اساتيد، دانشجويان و دانش آموزان پژوهش محور شوند.
حسيني بيان داشت: آزمونهاي تيمز و پرلز، چند هدف عمده دارند كه از آن جمله عبارتست از سنجش پيشرفت رياضيات و علوم در پايه چهارم ابتدايي و سوم راهنمايي تحصيلي و مطالعه سواد خواندن كه توسط انجمن بينالمللي ارزشيابي پيشرفت تحصيلي در سطح دنيا برگزار ميشود.
مدير كل آموزش و پرورش استان خراسان رضوي افزود: اين آزمونها، به نوعي محك ارزيابي نظامهاي آموزشي در كشورها و ميزان موفقيت نظام آموزش و عملكرد آن است. وي با بيان اينكه بسياري از دولتها، رتبه كشور خود را به ضعف و قوت برنامههاي آموزشي خود، تعبير ميكنند افزود: برخي كشورهاي دنيا، مانند نروژ، نسبت به نتايج اين دو آزمون آنقدر حساس هستند كه نمرات پايينتر از حد استاندارد دانشآموزان آنها، به عزل وزير آموزش اين كشور منتهي ميشود.
حسيني بيان داشت: دانشآموزان جمهوري اسلامي ايران ، در ۳ دوره اخير آزمونهاي تيمز و پرلز شركت كرده و در سال ۲۰۰۶ ميلادي، بين ۴۵ كشور جهان، چهل و دوم شدند.
وي افزود: در سال ۲۰۰۱ ميلادي هم از ۳۵ كشور به رتبه ۳۲ رسيده بودند كه اين نتايج، نشان ميدهد كه هنوز زير استاندارد جهاني در حوزه آموزش قرار داريم
كد خبر: 2198833
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۸ - ۱۱:۰۶
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]