واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: مجمع عمومي سازمان ملل خواستار پايان يافتن جاسوسي هاي الكترونيكي شد
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1392/09/28
مجمع عمومي سازمان ملل متحد روز چهارشنبه خواستار پايان يافتن جاسوسي هاي گسترده الكترونيكي شد.
اين مجمع همچنين درباره زيان هاي چنين اقداماتي از جمله جاسوسي در كشورهاي خارجي و جمع آوري گسترده اطلاعات شخصي بر حقوق بشر ابراز نگراني كرد.
اين درخواست در قطعنامه اي مطرح شد كه پيش نويس آن را آلمان و برزيل تدوين كرده بودند، قطعنامه اي كه 193 عضو مجمع عمومي سازمان ملل متحد به اتفاق آراء آن را تصويب كردند.
آمريكا، انگليس، استراليا، كانادا و نيوزيلند - كه به اتحاد جاسوسي فايو آيز معروف هستند - پس از آن از اين قطعنامه حمايت كردند كه محتوا و لحني كه در ابتدا شامل اين موضوع مي شد كه جاسوسي از كشورهاي خارجي مي تواند نقض حقوق بشر محسوب شود ، آرام تر شد تا اين كشورها با آن مخالفت نكنند.
در اين قطعنامه به نام كشور خاصي اشاره نشده است اما پس از آن تصويب شد كه ادوارد اسنودن مشاور سابق آژانس ا منيت ملي آمريكا ، امسال جزييات مربوط به برنامه جاسوسي جهاني اين آژانس را فاش كرد كه اين موضوع خشم بين المللي را در پي داشت.
قطعنامه هاي مجمع عمومي سازمان ملل متحد الزام آور نيستند و تنها قطعنامه هاي شوراي امنيت 15 عضوي الزام آور هستند.
اما قطعنامه هاي مجمع عمومي كه از حمايت گسترده بين المللي برخوردارند مي توانند از تأثيرات اخلاقي و سياسي قابل توجهي برخوردار باشند.
پس از آن كه ماه گذشته قطعنامه مربوط به حقوق بشر در كميته سوم مجمع عمومي تصويب شد ، اليزابت كانسنز از هيئت آمريكا در اين كميته اعلام كرد:« ما قاطعانه بر اين باوريم كه به حقوق مربوط به حريم خصوصي و حق آزادي بيان هم بايد در محيط هاي آنلاين احترام گذاشته شود هم در محيط هاي آفلاين.»
كانسنز همچنين گفت ضروري است كه حقوق بشر و فعالان جامعه مدني قادر باشند از اينترنت به صورت آزادانه و بدون هيچ گونه هراسي به منظور حفاظت از « شأن، مبارزه عليه سركوب ها و انتقاد از دولت ها از جمله دولت من استفاده كنند.»
در اين قطعنامه آمده است « در حالي كه نگراني ها درباره امنيت عمومي ممكن است توجيه كننده جمع آوري و حفاظت از اطلاعات بسيار حساس باشد ، اما كشورها بايد اطمينان دهند به صورتي كامل به تعهدات خود تحت قانون حقوق بشر بين المللي پايبند هستند.»
اين قطعنامه از كشورها مي خواهد در شيوه ، رفتارها و وضع قانون در ارتباط با جاسوسي در ارتباطات افراد بازنگري كنند و « راهكارهايي به منظور ابراز اطمينان از شفافيت و پاسخ گويي كشورهايي كه در ارتباطات جاسوسي مي كنند و همچنين جلوگيري از جمع آوري اطلاعات شخصي ، ايجاد كنند.»
اين قطعنامه همچنين از ناوي پيلاي كميسر حقوق بشر سازمان ملل متحد مي خواهد گزارشي در زمينه حفاظت و بهبود حقوق مربوط به حريم خصوصي در برنامه هاي جاسوسي داخلي و برون مرزي به شوراي حقوق بشر سازمان ملل و مجمع عمومي ارائه كند.
ديلما روسف رئيس جمهور برزيل و آنگلا مركل صدراعظم آلمان هر دو جاسوسي هاي گسترده آژانس امنيت ملي آمريكا را محكوم كرده اند.
به گزارش خبرگزاري رويترز از سازمان ملل متحد، آژانس امنيت ملي آمريكا به جمع آوري دهها هزار شنود تلفني و همچنين نظارت بر تماس هاي تلفني مركل و روسف متهم است.
157/106
پنجشنبه 28 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]