واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: گرهي كه به جاي دست به دندان سپرده شد سرنوشت تلخ طرحهاي ميلياردي بخش خصوصي در بروجرد
پروژههاي ميلياردي بروجرد متعلق به يك شركت سرمايهگذار بخش خصوصي هستند كه پس از هفت سال بلاتكليفي هنوز راه به جايي نبردهاند تا جايي كه از سوي معاون عمراني استاندار نسخه عجيبي براي آنها پيچيده شده و گرهي كه با دست قرار بود باز شود به دندان سپرده شد.
خبرنگارمهر، در اين خصوص نوشت:اسفندماه سال 85 بود كه پس از هياهوي بسيار يك شركت خصوصي سرمايهگذاري كار اجراي سه پروژه بزرگ را در شهرستان بروجرد كليد زد تا با همكاري و مشاركت با شوراي شهر و شهرداري وقت شاهد آغاز يك سرمايهگذاري ميلياردي در اين شهر باشيم؛ هرچند كه ديري نپاييد تا اين هياهو نيز خوابيد و از آن همه وعده جز اسكلتهاي نيمه كاره چيزي عايد شهر بروجرد نشده است.
بر اساس قراردادهاي منعقد شده ميان شركت سرمايهگذاري اين پروژهها و شهرداري بروجرد قرار شد اين سرمايه گذار پروژههاي تجاري هشت بهشت، هايپر ماركت، رستوران چندمنظوره و.... را در بروجرد عملياتي كند، پروژههايي كه چشم بروجرديها هنوز به جمال تكميل شده آنها روشن نشده است.
يكي از اين پروژهها پروژه تجاري هشت بهشت بروجرد است كه از آن به عنوان يكي از بزرگترين مجتمعهاي تجاري غرب كشور ياد ميشود. اين مجتمع تجاري كه كار طراحي آن سالها پيش انجام شده در صورت اجرا ميتوانست به عنوان يك مركز تجاري زمينه رونق اقتصادي، گردشگري و جذب توريست در شهرستان بروجرد از استانهاي همجوار را فراهم كند.
پروژه ديگر كه مردم بروجرد در طول سال بارها نماي اسكلت فلزي آن را ميبينند بناي نيمه كاره رستوران باغ فدك در وسط درياچه باغ فدك بروجرد است كه قرار بود با تكميل هايپر ماركت در اين محل علاوه بر رونق كسب و كار به كمك اشتغال بروجرد هم بيايد؛ خيالي كه همچنان خام مانده است.
به نظر ميرسد دليل به بن بست رسيدن اين پروژهها اقدامات غيركارشناسي بوده كه ابتدا در واگذاري اراضي به شركت سرمايه گذار پروژه صورت گرفته و اكنون موجب توقف روند كار شده است تا حكايت اين سرمايهگذاري روايت بار كجي باشد كه به منزل نميرسد.
و اما پس از گذشت هفت سال از اجراي اين پروژهها امروز با مشكلاتي كه در روند اجراي آنها به وجود آمده همچنان پروژههاي ميلياردي اندر خم يك كوچه باقي ماندهاند تا در سفر استاندار لرستان به بروجرد يكي از دغدغهها و مطالبات مردم پيرامون اين پروژهها بچرخد.
هوشنگ بازوند استاندار لرستان كه همواره توجه جدي به سرمايهگذاري را اولويت اصلي خود اعلام كرده است در اقدامي قابل تقدير علاوه بر بازديدهاي ميداني از اين پروژهها در بروجرد، در جلسهاي در مركز استان به بخشي از مشكلات پيش روي اين سرمايهگذاري پرداخت و معاون خود را نيز مامور رسيدگي به روند امور كرد.
در اين راستا جلسهاي نيز با حضور طرفين ذي نفع در اين ميان يعني شهرداري و سرمايه گذار پروژه با حضور معاون عمراني استانداري لرستان و فرماندار بروجرد برگزار شد كه البته نتايج اين جلسه در نوع خود عجيب و قابل تامل بود.
سرپرست فرمانداري ويژه بروجرد در آخرين جلسه بررسي مشكلات اين پروژهها در سخناني گفته بود كه شركت سرمايه گذار پروژههاي بروجرد در سال 85 با مشاركت شهرداري وقت نسبت به ساخت پروژههاي اقامتي، تجاري، تفريحي و گردشگري در بروجرد به توافق رسيدهاند.
مهدي پازوكي ادامه ميدهد: اين در حاليست كه تا به امروز به هر دليلي طرفين يعني سرمايه گذار و مديريت شهري نتوانستهاند به توافقات مندرج شده در قرارداد في مابين اقدام كنند تا اين پروژهها به صورت نيمه كاره رها شوند.
وي معتقد است كه يكي از اشكالات در اين زمينه اين است كه سرنوشت پروژههاي شركت سرمايه گذار به هم گره خورده و اين شركت همزمان نسبت به اجراي پروژههاي خود اقدام كرده است و همين امر تصميم گيري را با مشكل مواجه كرده است.
پازوكي ميگويدكه تاكنون جلساتي براي رفع مشكلات بين شهرداري و شركت سرمايه گذار برگزار شده ولي اين جلسات نتيجه بخش نبوده است.
و اما واكنشهاي معاون عمراني استاندار لرستان نيز در جلسه بررسي مشكلات اين پروژهها و در مواجهه با مشكلات ميان سرمايه گذار و شهرداري در نوع خود قابل تامل است.
مجيد كيان پور به جاي رفع مشكل به پاك كردن صورت مسئله پرداخته و ميگويد منفعت مردم بروجرد مهمتر از منافع شركت سرمايه گذار است. و البته اشارهاي نميكند كه تقابل منافع شهر بروجرد و شركت سرمايه گذار در كجاست كه بايد يكي از اين دو براي بقاي منفعت ديگري حذف شوند.
وي ادامه ميدهد: به رغم ارائه راه حلهاي مختلف براي تسريع در اتمام پروژههاي هشت بهشت و باغ فدك بروجرد و برگزاري جلساتي براي رفع مشكلات موجود برسر راه اين پروژهها متاسفانه مشخص ميشود شهرداري نميتواند با شركت مذكور به توافق برسند.
كيان پور يادآور ميشود كه طرفين قرارداد موظفند براي حل مشكلات طبق قراردادهاي قبلي به رفع موانع پرداخته و كار را ادامه دهند و ظرف ده روز تمام موارد ذكر شده در قراردادهاي منعقد شده في مابين ميبايست با نظر كارشناسي مورد بررسي قرار بگيرد و طرفين به توافق برسند.
معاون عمراني استاندار در حالي به دو طرف 10 روز فرصت ميدهد كه خودشان به توافق برسند كه به نظر ميرسد اگر قرار بود توافقي ميان اين دو صورت بگيرد طي دست كم چند سال گذشته كه پروژهها راكد بوده صورت ميگرفت و كار به داوري استاندار، معاون استاندار و فرماندار كشيده نميشد.
اينكه گره اين پروژهها به جاي باز كردن با دست به دندان سپرده ميشود و به آنها توصيه ميشود با شكايت به دستگاه قضايي بر ابهامات موجود در روند اجراي اين پروژه بيفزايند موضوعي است كه به نظر ميرسد نميتوان آينده روشني براي آن متصور بود.
بنابر اين گزارش به بن بست رسيدن سرمايهگذاري ميلياردي در بروجرد حامل پيامهاي تلخي است كه به نظر ميرسد واشكافي ابعاد مختلف آن بتواند راهگشاي متوليان امر براي تصميم گيريها و تصميم سازيهاي آينده باشد.
انتظار ميرود متوليان امر با شفاف سازي در اين زمينه ضمن تشريح اتفاقاتي كه در جريان قرارداد ميان شهرداري و شركت سرمايه گذار پروژه گذشته، به افكار عمومي كمك كنند تا متوجه دليل هفت سال فرصت سوزي در اين بخش شوند موضوعي كه در صورت عدم بررسي كارشناسي بيش از پيش كمرنگ شدن اعتماد مردم به روند اجراي پروژههاي عمراني را به همراه خواهد داشت.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]