تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند اِبا دارد از اين كه باطلى را حق معرفى نمايد، خداوند اِبا دارد از اين كه حق...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804025119




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تفاوت يارگيري بانكي روحاني و احمدي نژاد


واضح آرشیو وب فارسی:الف: تفاوت يارگيري بانكي روحاني و احمدي نژاد
برخلاف تغييرات پر سرو صداي دوران احمدي نژاد در دولت روحاني تغيير مديران بانكي بي حاشيه انجام شد.

چند سالي از تصميمات خلق الساعه دولت نهم در عرصه مديريت كشورمي گذرد خصوصا زماني كه بحث تغييرات مديريتي بانك ها كليد خورد و يك شبه پنج نفر از مديران عامل بانك هاي بزرگ كشور عزل و افرادي غير كارشناس، بي تجربه و عمدتاً خارج از نظام بانكي از جمله صنايع خودروسازي، صدا و سيما و غيره وارد عرصه بانكداري كشور شدند. ورود اين افراد به مجموعه مديريتي بانك ها آثار نامناسبي را در وضعيت بانك ها به وجود آورد.

به عبارت ديگر در سال ۱۳۸۴ در فاصله شش ماه، تقريباً تمامي مديران عامل بانكهاي دولتي بركنار شدند و اداره امور اين بانكها در حقيقت از هيأت مديره ها ومجمع) وزارتخانه تخصصي يا وزارت امور اقتصادي و دارايي (به نهاد رياس تجمهوري منتقل شد و همزمان سياستهاي "شوك درماني" مورد نظر مجلس هفتم و دولت نهم با هجمه بيشتري پيگيري شد.

بازي بزرگان در دولت هاي نهم و يازدهم نشان ازرويكرد هاي بسيار متفاوت مديريتي دارد. تغييرات سريع و ضربتي مديريتي دولت نهم با تغييرات اهسته و پيوسته دولت يازدهم قابل مقايسه نيست هرچند كه تعداد انتصابات دولت يازدهم مورد مناقشه مجلس است.

با آغاز به كار دولت نهم در سال ۸۴، شيباني همچنان در صندلي خود ابقا شد، اما پس از دو سال فعاليت دولت مهرورز، شيباني كه از عملكردش همه همكارانش انگشت حيرت به دهان برده بودند، خصوصا در ماجراي سود صفر و بانك پارسيان، نتوانست ديگر شرايط را تحمل كند و در نهايت استعفا داد. از ۱۴ شهريور ۱۳۸۶، طهماسب مظاهري، رئيس غير اقتصادي بانك مركزي بر اين صندلي تكيه زد، مظاهري هم با همه شيفتگي كه براي رياست بانك مركزي داشت، يك سال دوام نياورد و خيلي زود در سال ۸۷ از اين سمت با سر و صدا كنار رفت. او نيز پس از اختلاف نظر با احمدي نژاد در مورد افزايش نقدينگي و مخالفت با سياست‌هاي بانكي او و تقاضاهاي متعدد وزير كار دولت نهم در تزريق نقدينگي بصورت وام به بنگاه‌هاي زودبازده و همچنين مخالفت با كاهش نرخ بهره بانكي هنگامي كه تورم بيش ۲۹ درصدي، از همكاري با دولت اجتناب كرد. با بركناري مظاهري از اين سمت گزينه هاي متعددي مطرح شد تا اينكه محمود بهمني از ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲رسما رئيس كل شد.

اما در دوران دانش جعفري با حكم وي، ظرف چند روز «سيف» از بانك ملي رفت و به جاي او «انصاري» به اين بانك آمد. همچنين «خاوري» در بانك سپه جاي خود را به «درخشنده» داد و «ديواندري» نيز به جاي «منوچهري» به بانك ملت رفت و «برهاني» نيز به جاي «سيد بهاءالدين حسيني هاشمي» به بانك صادرات عازم شد. «ميلاني» مديرعامل بانك تجارت نيز جاي خود را به «اسكندري» داد و «كاري» به جاي «فرشچيان» به بانك مسكن رفت و «رسول اف» جاي خود را به «نوربخش» داد.

اين تنها بخش كوچكي از اين انتصابات بود چراكه درعمر دولت نهم و دهم بارها و بارها مديران عامل بانك ها تغيير كردند به گونه اي كه بانك تجارت در سال اول دولت نهم دو مدير عامل را به خود ديد.در اين شرايط كه نظام بانكي هر لحظه منتظر تغييرات بود موج تغييرات به بانك هاي خصوصي نيز رسيد و دولت با پرده برداري از تخلفات بانك پارسيان و موسسه اعتباري توسعه ابعاد اين تغييرات را به بانك هاي خصوصي نيز منتقل كرد.

اقدامات شتاب زده مديريتي حوزه پولي و مالي دولت نهم تنها به بانك مركزي ختم نشد و وزارت اقتصاد نيز از اين تغييرات بي بهره نبود.دولت نهم دانش جعفري تئوريسن اقتصادي خود را كنار زد و "حسين صمصامي مزرعه آخوند" را به عنوان سرپرست اين وزارت اقتصاد خانه معرفي كرد و پس از او نيز سيد شمس‌الدين حسيني مسئوليت يكي از مهم ترين وزارت خانه هاي اقتصادي كشور را بر عهده گرفت.اين در حالي است كه تغييرات در زير مجموعه هاي اين وزارت خانه نيز اعمال مي شد.

دولت يازدهم تغييرات را در سكوت پيش برد
شايد تنها اقدام سريع دولت يازدهم در مهره چيني هاي بخش پولي و مالي را بتوان در معرفي رئيس كل بانك مركزي دانست. هرچند كه دردولت يازدهم نيز«حيدري»مديرعامل بانك ملي جاي خود را به «همتي» و«شريفي»مدير عامل بانك مسكن جاي خود را به «بت شكن» داد و«افخمي»نيز به جاي «دانيالي» به صندلي مديرعامل بانك صنعت و معدن تكيه زد.مديران عامل بانك هاي كشاورزي،صادرات،ملت،تجارت وتوسعه صادرات نيز ابقا شدند. به هر حال تجربه تغييرات گذشته سبب شد تا اين تغييرات را جزئي از روال بدانيم. تغييراتي كه در زمان حل شد و آهسته از كنارشان عبور كرديم.ذكر اين نكته نيز ضروري است كه تغيير مديريتي بانك سپه نيز به دليل بيماري پاشايي فام صورت گرفت تا وي براي مداوا بتواند عازم كشور آلمان شود.

تجربه گذشته و تصميمات سريع الاتخاذ و سريع الاجرا در گذشته مانع شده كه اكنون بتوانيم درك درستي از برخي موارد داشته باشيم. به عنوان مثال چرا دبير كل بازنشسته بانك مركزي كه يادگار دولت گذشته است از تيم مديريتي جديد كنار گذاشته نمي شود، در حالي كه دولت نهم اصرار عجيبي بر يك دست كردن تيم مديريتي داشت. همچنين با وجود پست خالي قائم مقام بانك مركزي و با گذشت بيش از ۳ ماه از عمر دولت يازدهم هنوز فرد داراي صلاحيت براي اين بخش معرفي نمي شود. البته معاونت بانك و بيمه و شركت هاي دولتي وزارت اقتصاد نيز از موج انتخاب و انتصاب به دور مانده و هنوز خبري در اين خصوص منتشر نشده است.

دست آورد تغييرات دولت يازدهم را بايد كوچ مديران خصوصي به سمت بانك هاي دولتي دانست . تحولاتي كه نگاه مديريتي به سازمان را تغيير مي دهد و اين پرسش را در ذهن متبادر مي كند كه آيا بدنه دولتي در مواجهه با وظايفي كه مجموعه حاكميت توقع دارد، به ديدگاه‌ها ناظر بر حضور بخش خصوصي توجه دارد؟

آنچه در رفتارهاي آينده از مديران خصوصي به دولت راه يافته در حوزه بانكي خواهيم ديد؛ رفتارهايي است كه شايد سرآغازي بر كمرنگ شدن تفكر دولتي در آينده اقتصاد كشور باشد.
بازنشر از خبرآنلاين

چهارشنبه 27 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: الف]
[مشاهده در: www.alef.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن