واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبير خانه صنعت، معدن و تجارت ايران:علمي كه خلاقانه و هوشمندانه نباشد به ثروت تبديل نميشود
دبير خانه صنعت، معدن و تجارت ايران گفت: علمي كه خلاقانه و هوشمندانه نباشد، به ثروت تبديل نميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد، محسن شركا امشب در مراسم اختتاميه هفته پژوهش و فناوري كه در دانشگاه آزاد اسلامي خراسان رضوي واحد مشهد با حضور جمعي از مسئولان استاني و دانشگاهي در راستاي تقدير از پژوهشگران برتر دانشگاه آزاد اسلامي خراسان رضوي برگزار شد، اظهار كرد: درصد بيكاري جوانان ايراني نزديك به 25.5 درصد است كه اين رقم عملاً بيش از دو برابر ميانگين جهاني است.
وي افزود: دليل اين مسئله مقداري به نسل گذشته برميگردد كه كمكاري كرده و در نهايت آنگونه كه شايسته نسل بعد بوده، اداي دين نكرده است.
دبير خانه صنعت، معدن و تجارت ايران تصريح كرد: دانشگاههاي ما عمدتاً در رتبه توليد علم در جهان پيشرفت خوبي داشته و رتبه شانزدهم جهان كه ايران آن را دارا است، بسيار قابل توجه است.
شركا افزود: طبق آماري كه در هفته پژوهش و فناوري تهيه شده است، بيش از 80 درصد علم و پژوهشهاي ما در كتابخانه و قفسههاي دانشگاهها بايگاني شده و در حال خاك خوردن است.
وي با بيان اينكه پژوهشي كه نيازي از جامعه بشريت را نتواند مداوا كند، مطمئناً مسيري اشتباه رفته است، گفت: امروزه علمي كه تبديل به ثروت نشود، در جامعه بشري جايگاهي ندارد.
دبير خانه صنعت، معدن و تجارت ايران تصريح كرد: علمي كه خلاقانه و هوشمندانه نباشد، به ثروت تبديل نميشود.
وي با اشاره به اينكه برخورد هوشمندانه با منابع دانش باعث پيشرفت جوامع خواهد شد، افزود: دانش موتور محرك توليد و ثروت است.
شركا در ادامه گفت:در سال 2002، 80 درصد شاغلان در پستهاي مرتبط با دانش در سازمانهاي پيشرفته جهان فعاليت داشتهاند.
دبير خانه صنعت، معدن و تجارت ايران با بيان اينكه به جاي اينكه كارآفرين تربيت كنيم، كارجو تربيت كردهايم، گفت: متأسفانه رشد مدركگرايي با ايدهآلهاي ما فاصله بسيار دارد.
وي گفت: آموزشهاي ما براساس نيازهاي آينده كشور نبوده و در بخشهايي نيروي آموزش ديده كم داشته و در بعضي بخشها مازاد داريم.
شركا تصريح كرد: اين مسئله بايد عارضهيابي شود تا در نهايت يك بار ديگر بتوانيم مسير را تعيين كرده و ببينيم در آينده به چه رشتههايي نياز داريم و كسري ما در كدام مقطع است.
دبير خانه صنعت، معدن و تجارت ايران بيان داشت: ما بايد شتابمان را بيشتر كنيم و اگر قرار باشد كه فناوري، علم و دانش دست به دست هم ندهند و تبديل به ثروت نشوند و مشكلي را حل نكنند، باز هم مسير را اشتباه طي كردهايم.
وي در ادامه گفت: تركيب خلاقانه علم و دانش به منظور بهرهور شدن امور بشريت و زندگي و جامعه بشري است و سطح رفاه عمومي را بالا ميبرد.
شركا تصريح كرد: ما از نقطه هدف بسيار فاصله داريم و هفته پژوهش فناوري فرصتي براي پرداختن به علم، دانش، فناوري و پژوهش است.
دبير خانه صنعت، معدن و تجارت ايران در خاتمه با اشاره به اينكه متأسفانه امسال خراسان رضوي در هفته پژوهش فناوري در سايه عبور كرده است، گفت: در كشورهاي در حال توسعه و بعضاً پيشرفته هر سه تا چهار ماه نمايشگاهي در راستاي دستاوردهاي خلاقان، پژوهشگران و صنعتگران برگزار شده تا حلقههاي ايجاد ارزش افزوده رونق پيدا كرده و در نهايت به ثروت تبديل شود.
انتهاي پيام/2202/ب۳۰
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]