واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اطلاعات شخصي در اتاق شيشهاي فيسبوك چك ميشودمحدوديت فيسبوك و مجذوبيت كاذب / ويچت معظلي نوين
عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز گفت: اطلاعات شخصي در اتاق شيشهاي فيسبوك چك ميشود و در واقع با دست خودمان با ثبت نام در فيسبوك همه اطلاعات را در اختيار سازمان سيا قرار ميدهيم.
به گزارش خبرگزاري فارس از اهواز، احسان بيگزاده در همايش نقش رسانهها در امنيت استان كه پيش از ظهر امروز در مجتمع رفاهي نفت برگزار شد اظهار كرد: نزديك به 20 سال است كه در مفهوم رسانه تفاوت ساختاري ايجاد شده است و از رسانههاي مكتوب به سمت فضاي مجازي حركت كردهايم.
وي ادامه داد: رسانههاي قديم از قبيل روزنامهها، راديو و تلويزيون مختصات خاص خود را داشتند و مهمترين ويژگي آنها يك طرفه بودن است و امكان اينكه خواننده نظر خود را بيان كند وجود نداشت.
عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز با اشاره به اينكه امروزه خريد روزنامه در بين جوانان و نوجوانان كاهش يافته است تصريح كرد: تقريبا همه نوجوانان و جوانان روزانه حداقل يك بار وارد فضاي اينترنت ميشوند و از فضاي مجازي استفاده ميكنند.
وي اضافه كرد: اين رسانه جديد از روي كامپيوترها و لپ تاپها به جيب جوانان و نوجوانان در قالب تبلت و گوشيهاي هوشمند وارد شده است كه اين مسئله بسيار خطرناك است.
بيگزاده با بيان اينكه اثرگذاري اينترنت بسيار بيشتر از رسانههاي ديگر است عنوان كرد: اين خطر را بايد جدي گرفت زيرا امپراطور رسانهاي ايجاد شده است.
وي از گوگل با عنوان غول نوظهور ياد كرد و گفت: خيلي از ما روزانه براي جستجوي عادي در اينترنت از گوگل استفاده ميكنيم در حالي كه از خطرات اين گرگ در لباس ميش مهربان غافل هستيم.
عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز خاطر نشان كرد: گوگل در حال بلعيدن كشورها و غارت آنها است و نوجوانان ما اين غول را نميبينند.
وي از فيسبوك به عنوان يك خطر بزرگ ياد كرد و افزود: با وجودي كه فيس بوك در ايران فيلتر شده است و حق استفاده از آن وجود ندارد اما استفاده ميشود و كاربران بسياري در ايران دارد.
بيگزاده، نخستين خطر در ارتباط با فيس بوك را بياطلاعي والدين بيان كرد و ادامه داد: بسياري از والدين نميدانند كه خطرات فيسبوك چيست و اين شبكه اجتماعي چگونه ميتواند فرزندان آنها را مورد تهديد قرار دهد.
وي خاطر نشان كرد: فيسبوك مزيتهاي معكوس فراواني دارد كه باعث ميشود نوجوانان ما جذب شوند و ديگر خطرات آن را نميبينند و در برابر هشدارها قانع نميشوند.
عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز با بيان اينكه فيسبوك قبل از فتنه 88 نيز وجود داشت عنوان كرد: فيسبوك قبل از فتنه 88 چندان مورد توجه نبود و محدوديت آن از اين تاريخ به بعد باعث شد مورد توجه قرار بگيرد.
وي با بيان اينكه موضوع جاسوسي فيسبوك بسيار خطرناك است اظهار كرد: يك رقيب جدي به نام گوگل پلاس براي فيسبوك وجود دارد اما چون محدوديتي در جهت استفاده از آن در ايران وجود ندارد مورد توجه نيست و محدوديت فيس باعث محبوبيت كاذب آن شده است.
بيگزاده به گفتههاي ادوارد اسنودن در ارتباط با شنود مكالمات تلفني توسط آمريكاييها اشاره كرد و گفت: اسنودن اعتراف كرد كه در ماه ژانويه 2013، يك ميليارد و 730 ميليون از تماسهاي تلفني ايرانيها توسط آمريكا شنود شده است.
وي با بيان اينكه جستجوهاي عادي در گوگل كنترل ميشود اذعان كرد: ايميل، فيلم، عكس، تقويم كارهاي روزانه افراد توسط گوگل امكان كنترل دارد.
عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد چمران اهواز با اشاره به اينكه شبكه اجتماعي فيس بوك بعد از كشور چين بيشترين جمعيت را دارد بيان كرد: در فيس بوك اطلاعات شخصي، احوالات، علاقهمنديها و دوستان چك ميشود و اين بدان معناست كه در فيس بوك مانند يك اتاق شيشهاي هيچ چيز پنهاني وجود ندارد.
وي در اين خصوص اضافه كرد: به همين دليل است كه رئيس سازمان سيا خطاب به مارك زوكربيرگ، رئيس فيسبوك گفت فيسبوك براي سيا رويايي بود كه به حقيقت پيوست.
بيگزاده ادامه داد: ما با دست خودمان با ثبت نام در فيسبوك همه اطلاعات را در اختيار سازمان سيا قرار ميدهيم.
وي با بيان اينكه گوگل كاملا هدفمند يك سري از كارها را انجام ميدهد تصريح كرد: از جمله اين فعاليتها ميتوان به ترويج مسيحيت و عرفانهاي كاذب اشاره كرد.
وي در رابطه با استفاده از V chat هشدار داد و عنوان كرد: اين نرم افزار در طول چند ماه 400 ميليون كاربر دارد و يك خطر جدي در بين جوانان و نوجوانان ماست.
انتهاي پيام/72011/ع40
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]