واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مطابق قانون اساسي حكومت نقش راهبري فرهنگ را به عهده دارد
فاطمه سررشته ايزد موسي گفت: با عنايت به اصول قانون اساسي فرهنگ آزادانه در چارچوب قانون به مردم سپرده شده اما در راستاي ترويج اصول اسلامي است وحكومت اسلامي نقش راهبري وهدايت به عهده دارد.
فاطمه سررشته ايزد موسي استاد دانشگاه و مؤلف كتاب "آشنايي با قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران" در خصوص نوع تعريف فرهنگ در قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران به خبرنگار مهر گفت: قانون اساسي به فرهنگ توجه ويژه اي داشته است، زيرا از روح و ماهيت فرهنگي انقلاب تدوين شده است.
وي افزود: دربرخي از اصول قانون اساسي به صراحت در مورد فرهنگ بحث شده و برخي از اصول به طور غيرمستقيم به فرهنگ اشاره كرده است. اما براساس اصل 4، قانون اساسي كليه قوانين ومقررات مدني، جزائي...فرهنگي... بايد براساس موازين اسلامي باشد.
ايزدموسي درباره نهادها و سازمانهاي متولي امر فرهنگ در جمهوري اسلامي بر اساس قانون اساسي تصريح كرد: براساس اصل 3، قانون اساسي بالا بردن آگاهيهاي عمومي در همه زمينه ها با استفاده صحيح از مطبوعات و رسانه هاي گروهي و وسايل ديگر را اشاره نموده است اما نهادهايي مانند صدا وسيما، آموزش و پرورش، سازمان تبليغات اسلامي، سازمان فرهنگ وارتباطات اسلامي و در اكثر وزارتخانه ها مجموعه اي با عنوان معاونت امورفرهنگي ويا اداره كل فرهنگي براي اشاعه فرهنگ اسلامي متولي امر فرهنگ در جامعه هستند.
مؤلف كتاب "آشنايي با قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران" در ادامه به بررسي نسبت ميان حوزه فرهنگ و سياست بر اساس قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران پرداخت و گفت: براساس قانون اساسي نشريات و مطبوعات در بيان مطالب آزادند مگر آن كه مخل مباني اسلام يا حقوق عمومي باشد.(اصل 24) با عنايت به اصول قانون اساسي فرهنگ آزادانه در چارچوب قانون به مردم سپرده شده اما در راستاي ترويج اصول اسلامي است وحكومت اسلامي نقش راهبري وهدايت به عهده دارد.
وي در خصوص اين موضوع كه آيا نوع نگاه به فرهنگ بايد به مثابه نوع نگاه به اقتصاد باشد يعني همانگونه كه مي توان اقتصاد را به سازوكارهاي اقتصادي واگذارد و نقشي براي دولت در آن قائل نشد مي توان با فرهنگ نيز چنين برخوردي كرد تصريح كرد: باتوجه به قانون اساسي (اصل 44) نظام اقتصاد جمهوري اسلامي برپايه دولتي، تعاوني و خصوصي استوار است، مالكيت در اين سه بخش نبايد از محدوده قوانين اسلامي خارج شود و موجب رشد و توسعه اقتصادي كشور گردد و مايه زيان جامعه شود.
وي افزود: اما به نظر مي رسد منظور اين سوال در بخش خصوصي اقتصاد است كه اقتصاددانان معتقد به عدم مداخله دولت در امور اقتصادي است، و براساس رقابت آزاد اقتصادي بدون نقش دولت صورت مي گيرد.
مؤلف كتاب "آشنايي با قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران" در پايان تأكيد كرد: اما در امر فرهنگ كشورها بويژه كشورهاي غربي بدين طريق عمل نمي كنند، زيرا دولتها بوسيله ابزارهاي رسانه اي نه تنها براي شهروندان خود بلكه براي ساير ملل نيز نقش هدايت گري پنهان و درسايه ايفا مي نمايند. اما در اصول قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، صدا وسيما ملكف به فرهنگ سازي اسلامي در جامعه شده است و دولت نيز بعنوان هادي و هدايتگر در اين امر ياري مي نمايد.
كد خبر: 2198463
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۷ - ۱۴:۳۶
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]