محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846565427
وزير امور خارجه در گفتوگوي ويژه خبري: زمان زيادي براي واكنش در برابر عهدشكني غرب نياز نداريم
واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: وزير امور خارجه در گفتوگوي ويژه خبري: زمان زيادي براي واكنش در برابر عهدشكني غرب نياز نداريم
ما گفتهايم ميخواهيم به دنيا ثابت كنيم كه برنامه هستهاي ايران صرفا صلحآميز است و ميخواهيم ثابت كنيم آنهايي كه از ايران يك تهديد ساخته بودند در واقع خودشان تهديد عمده صلح و امنيت در اين منطقه و جهان هستند. وزير امور خارجه در گفتوگوي ويژه خبري: زمان زيادي براي واكنش در برابر عهدشكني غرب نياز نداريم
وزير امورخارجه كشورمان گفت: غربيها ميفهمند كه بايد با ايران از در احترام و تكريم وارد شوند و هر زمان احساس كنيم عهدشكني وجود دارد برنامه به شكلي تنظيم شده است كه ما ميتوانيم برگرديم و زمان زيادي نياز ندارد.
به گزارش ايلنا، محمدجواد ظريف در سخنانش در برنامه گفتوگوي ويژه خبري شبكه دوم سيما گفت: به همه دوستان پيشنهاد ميكنيم كه عظمت اين كوه را كه در اين توافقات ايجاد شده است ببينند نه اينكه در داخل كوه به دنبال يك خس و خاشاكي كه به زمين افتاده بگرديم.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا قرار دادن برخي شركتها و افراد ايراني در فهرست تحريمها به روند گفتوگوها صدمهاي وارد نميكند؟ تصريح كرد: اگر بخواهيم واقع بين باشيم اين موضوعات نقض تفاهم نيست چون افراد جديدي وارد تحريمها شدهاند درست است كه كل تحريمها غيرقانوني و بياثر است، اما اين تحريمهايي است كه قبلا وجود داشته است و افراد جديدي براي اجراي آن تحريمها اضافه شدهاند.
وي گفت: البته اين صحبتها و اقدامات آن اعتمادي را كه بايد در مرحله اول كه همان اعتمادسازي است ايجاد كند دچار خدشه خواهد كرد و ما اين موضوع را به صراحت به خانم اشتون، آقاي كري و ديگران تذكر داديم و آنها در مقابل به ما تاكيد كردند كه در رسيدن به راه حل نهايي متعهدند و ميخواهند همه تحريمها برداشته شود.
وزير امور خارجه افزود: آنها قبول دارند كه بايد همه تحريمها برداشته شود و ما اين روند را ادامه خواهيم داد؛ چراكه دولت و مردم ايران وقتي وارد كاري ميشوند جدي هستند؛ ما گفتهايم ميخواهيم به دنيا ثابت كنيم كه برنامه هستهاي ايران صرفا صلحآميز است و ميخواهيم ثابت كنيم آنهايي كه از ايران يك تهديد ساخته بودند در واقع خودشان تهديد عمده صلح و امنيت در اين منطقه و جهان هستند.
وي گفت: براي اداي اين وظيفه با پافشاري بر حقوقمان جدا مذاكره و به صورت جدي ديگران را هم وادار ميكنيم كه در پاي ميز مذاكره بيايند و با نمايندگان اين مردم مذاكره كنند.
وي تاكيد كرد: وقتي در سابقه مذاكرات بينالمللي نگاه ميكنيم نميتوانيد خيلي از اين دست مثال پيدا كنيد كه وزراي امورخارجه شش كشور عمده دنيا در فاصله چند ساعت به ژنو سرازير ميشوند آن هم دوبار در طول دو هفته و در ژنو ميمانند.
ظريف ادامه داد: اين افراد گاهي اوقات از الان كه درباره برنامههايشان سوال كنيد تا سال آينده براي ساعتهاي مختلف برنامهريزي كردهاند اما ميبينيد كه برنامههايشان را لغو ميكنند و به ژنو ميآيند؛ چراكه احساس ميكنند مجبورند با جمهوري اسلامي پاي ميز مذاكره بنشينند.
وي افزود: مقاومت مردم ما بود كه وزراي امورخارجه كشورهاي مهم دنيا را به پاي ميز مذاكره با ايران كشاند و اين روش را با زبان عزت، منطق و با زبان قدرت اما با لحن حقوقي و مقررات بينالملل ادامه خواهيم داد.
وي گفت: ما با ادبيات خاص چنين مذاكراتي، منافع مردم را پيش ميبريم و ضمن آن تلاش ميكنيم تهديدات، تحريمها، فشارهاو تنگناهاي اقتصادي را كه به ناحق برمردم تحميل شده است برطرف كنيم و يقين داريم با ايستادگي بر اين ديدگاه و مسير تعامل سازنده كه به نظر ما گفتمان اصلي انقلاب اسلامي نيز همين مسير اعتدال است ميتوانيم به نتيجه برسيم.
ظريف در پاسخ به اين سال كه چه تضميني وجود دارد كه ما گامهايي در مسير اين تفاهم نامه برداريم اما طرف مقابل بر ندارد؟ گفت: متن برنامه اقدام مشترك كاملا مشخص است و بر اساس آن همه اقدامات بايد كاملا متوازن باشد.
وي افزود: در توافقي هم كه دوستان ما در وين داشتند و در چند روز آينده مجدد گفتوگوها ادامه خواهد يافت كاملا مشخص است كه ما در يك روز اقدامات را انجام خواهيم داد.
وي ادامه داد: اقداماتي كه ايران انجام ميدهد سازوكار نظارتي آژانس را دارد و بقيه اقدامات نيز سازوكاري دارد و ما توافق كرديم و در داخل برنامه اقدام نيز وجود دارد كه يك كميسيون مشترك از ايران و ۱+۵ تشكيل ميشود و بر اجرا نظارت ميكند.
وزير امور خارجه گفت: هر دو رشته اقدامات هم از سوي ايران و هم ۱+۵ مورد ارزيابي و راستيآزمايي قرار ميگيرد، از اين رو حتما آنها موظفند كه اقدامات خود را انجام دهند.
وي افزود: البته نگراني آنها اين است كه يك تحريمي را كه انجام دادهاند با يك دستور لغو ميشود در صورتي كه ايران بايد اقدامات خود را در يك بازه زماني انجام دهد چون اين اقدامات مانند تبديل اورانيوم ۲۰ درصد به سوخت يا اكسيد يا رقيق كردن سوخت نيازمند بازه زماني است.
وي گفت: البته بحثهايي هم در اين زمينه بوده است اما اكنون توافق وجود دارد و در متن نيز كاملا روشن است كه اقدامات همزمان و در يك روز صورت ميگيرد، البته ما آن روز را هنوز تعيين نكردهايم چون بستگي دارد به اينكه اروپاييها بيشتر اين امكان را داشته باشند.
وزير امور خارجه كشورمان ادامه داد: البته در جلسه دو روزپيش به صورت كلي تصويب كردند؛ آنها فكر ميكردند نميتوانند اين كار را در ماه دسامبر انجام دهند و نياز دارند تا ماه ژانويه صبر كنند اما توانستند در اين جلسه به صورت كلي تصويب كنند و اختيار را به خانم اشتون بدهند كه براي آنها تصميمگيري كند.
وي گفت: البته اين موضوع نيازمند اين است كه در توافقي كه بين كارشناسان صورت ميگيرد در مورد جزئيات تفاهم كنيم.
وي تصريح كرد: زماني كه اين تفاهم صورت گرفت روزي را تعيين ميكنيم كه در همان روز اقدامات ما و اقدامات ۱+۵ آغاز خواهد شد و مكانيزم و سازوكار نظارتي نيز مشخص است.
ظريف افزود: سازوكار نظارتي براي اقدامات ما آژانس و براي آنها كميسيون مشترك است و يقين دارم كه كمكم به نتيجه ميرسيم.
وي گفت: خيلي سخت است ديدگاهي را كه سالها غربيها به آن خو گرفتهاند تغيير دهند اما ما مردم مقاوم و صبوري هستيم و اين ديدگاه را تغيير خواهيم داد و آنها ميفهمند كه بايد با ايران از در احترام و تكريم وارد شوند و هر زمان احساس كنيم عهدشكني وجود دارد برنامه به شكلي تنظيم شده است كه ما ميتوانيم برگرديم و زمان زيادي نياز ندارد.
وي افزود: وضع كنوني به شكلي است كه تقريبا با يك فاصله ۲۴ ساعته ميتوانيم برگرديم و توليد ۲۰ درصدي ايران ميتواند در يك فاصله كمتر از ۲۴ ساعت از سر گرفته شود آنها هم ميتوانند برنامههاي خودشان را برگردانند.
وزير امور خارجه گفت: البته آنها ادعا ميكنند كه براي آنها زمان بيشتري طول ميكشد به اين علت كه فقط تحريمها نيست كه بر ايران فشار ايجاد كرده بلكه فضاسازي رواني غير عادي جلوه دادن ايران اين فضا را ايجاد كرده است.
وي افزود: آنچه كه تندروهاي آمريكا از آن اظهار نگراني ميكنند و تندروهاي داخل دولت نيز تلاش ميكنند با امكانات خود مانع از آن شوند اين است كه اگر اين فضا بشكند همانطور كه آقاي رييسجمهور گفت نظام تحريمها ترك بر ميدارد و اين ترك را نميتوان به راحتي بازسازي كرد.
وي ادامه داد: نميخواهم اصلا راجع به نقض صحبت كنم؛ اطمينان ميدهم اگر نقضي صورت گيرد ما هم مقابله به مثل ميكنيم اما ما با اين ديدگاه وارد اين روند شديم كه كار را به پيش ببريم و با توكل به خدا و اعتماد مردم كار را با چشم باز به نتيجه برسانيم.
ظريف گفت: ما معتقديم كه اين مسير را ميتوانيم تا آخر به جلو ببريم؛ آنچه كه براي ما اهميت حياتي دارد اين است كه نپذيريم كسي براي ما تعيين تكليف كند و به ما دستور دهد كه چه كاري را ميتوانيم و چه كاري را نميتوانيم انجام دهيم.
وي افزود: مبناي برنامه ما اين است و مردم توانستهاند آن را به كرسي بنشانند و من فكر ميكنم با همين ديدگاه و با عنايت به همين پايداري و مقاومت ميتوانيم جلو ببريم.
وي تاكيد كرد: به نظر من خيلي هم نبايد نگران بعضي حرفهاي لابي صهيونست باشيم؛ اظهارنظرهاي همسايگان نيز بيشتر از روي نگراني است و واقعيت ندارد؛ ما واقعا برايمان امنيت همسايگان مانند امنيت خودمان است و به همين دليل نيز به كشورهاي منطقه سفر كردهام.
وزيرامورخارجه ادامه داد: به همه دوستان پيشنهاد ميكنيم كه عظمت اين كوه را كه در اين توافقات ايجاد شده است ببينند نه اينكه در داخل كوه به دنبال يك خس و خاشاكي كه به زمين افتاده بگرديم و بگوييم اين هم چيز مهمي است؛ ما بايد با اعتماد به مردم و اتكاء به خدا از همه خسوخاشاكها بگذريم.
وي گفت: هدف، يك برنامه گام به گام است كه هم در مقدمه برنامه اقدام و هم در مرحله نهايي مشخص شده است كه دو نكته حتما وجود خواهد داشت كه يكي برنامه غني سازي در ايران و ديگري رفع همه تحريمها از جمله تحريمهاي شوراي امنيت و تحريمهاي دوجانبه و چند جانبه را شامل ميشود.
وي افزود: اين مساله كاملا صريح است اما اينكه چگونه قرار است مذاكره كنيم برداشت من اين است كه بعد از مرحله اول و پس از اجراي اين مرحله كه نبايد فاصله زيادي داشته باشد؛ چراكه قبل از اجلاس وزراي خارجه اتحاديه اروپا آنها نيز نگراني داشتند كه تا ۲۰ ژانويه شايد نتوانند آماده شوند ولي ظاهر اين امر اين است كه در جلسهاي كه دو روز پيش داشتند اين اجازه داده شد كه حتي زودتر از اول بهمن كار شكل بگيرد.
ظريف گفت: البته تعطيلات ميلاد حضرت مسيح را نيز پيش رو داريم اما به هر حال ممكن است تا يكي دو هفته امكان اجرا به دليل تعطيلات سال نو ميلادي نباشد اما پس از آن و با اجراي مرحله اول، با فاصله كمي مذاكرات را شروع ميكنيم و الان توافق كردهايم كه مذاكرات ديگري براي مراحل مياني نباشد.
وي گفت: توافق كرديم كه مذاكرات راجع به گام نهايي باشد و اين گام نهايي را با دقت تعريف كنيم.
وي افزود: برنامه اقدام مشترك شامل يك گام اوليه بود كه بايد بسيار ريز تعريف ميشد؛ چراكه بايد اجرايي شود؛ بايد يك چارچوب و تصويري را روشن ميكرديم كه همه بدانند به كجا ميرويم اما الان ميخواهيم كه گام نهايي را به دقت تعريف كنيم.
وزير امور خارجه گفت: ممكن است نتوانيم كل اين گام نهايي را در يك مرحله اجرا كنيم اما ميتوانيم درباره كل آن توافق كنيم و بعد با فواصلي بر اساس برنامه زمانبندي شده آن را اجرا كنيم.
وي افزود: به هر حال همه اين مسائل بحثهايي است كه بايد در مذاكره كه بسيار هم دشوار خواهد بود بررسي شود؛ مذاكره اول كه براي شش ماه بود اينقدر دشوار بود مذاكرات بعدي براي يك دوره طولانيتري خواهد بود ولي بايد بگويم كه آن دوره نيز مدتدار است و بعد از آن دوره ما وارد مرحلهاي خواهيم شد كه برنامه هستهاي ايران مانند برنامه هستهاي ژاپن ميشود.
وي گفت: در جمله پاياني برنامه اقدام مشترك ژنو نيز آمده است كه بعد از گذشتن دوره مرحله نهايي، با ايران مثل هر كشور غيرهستهاي ديگر برخورد خواهد شد.
ظريف گفت: بعضي دوستان ما تصور ميكنند كشور غير هستهاي به معناي كشوري است كه هيچ دسترسي به فناوري هستهاي ندارد بلكه مبناي كشور غير هستهاي ان پي تي و معاهده عدم اشاعه است.
وي افزود: معاهده عدم اشاعه دو گروه كشور را تعريف ميكند يك گروه كشورهاي هستهاي كه شامل ۵ كشور آمريكا، شوروي سابق، چين، فرانسه و انگليس هستند و ساير كشورهاي عضو ان پي تي همگي غيرهستهاي هستند و لذا ژاپن، آلمان، برزيل، آرژانتين و همه كشورهايي كه دسترسي به فناوري پيشرفته غنيسازي دارند غير هستهاي هستند.
وي گفت: بعضي دوستان دائما اصطلاح «ايران هستهاي» را مطرح ميكنند و اينها بايد بدانند كه اين لفظ در محيطهاي سياسي و آكادميك خارج ايران به معناي ايران داراي سلاح يا دست كم خواهان رسيدن به سلاح هستهاي است؛ لذا بايد روي عبارات دقت كنيم.
وزير امور خارجه افزود: در برنامه اقدام مشترك گفته ميشود بعد از اينكه توافق نهايي (كه يك دوران مدت دار است و زمان آن هنوز معلوم نيست و بايد روي آن توافق كنيم) به پايان برسد ايران مانند كشورهاي ژاپن و آلمان ميشود، يعني هيچ محدوديتي وجود ندارد جز محدوديتهايي كه ان پي تي ميگذارد و آن نرفتن به دنبال سلاح هستهاي است.
وي گفت: در هر حال اگر ما توافقي كنيم و برخي محدوديتها را بپذيريم اما قطع مسلم اين است كه برنامه غنيسازي در خاك ايران ادامه پيدا خواهد كرد.
وي در ادامه سخنانش در اينباره كه چرا امريكاييها اخيرا به گونهاي اعلام ميكنند كه بر اساس اين مذاكرات توانستهاند ايران را در بحث هستهاي مهار كنند؟ گفت: اين موضوعات بحثهاي داخلي است؛ چراكه ايران به دنبال سلاح نبوده است.
ظريف افزود: آنهايي كه از ايران تهديد انگاري ميكردند دروغ ميگفتند؛ امنيت، دين، اخلاق و تاريخمان اقتضا ميكند كه به دنبال سلاح نباشيم، ما كشوري هستيم كه با وجود سكوت جامعه بينالمللي، قرباني سلاح شيميايي بوديم در حالي كه فناوري آن را داشتيم حتي يك بار در عمل متقابل از سلاح شيميايي استفاده نكرديم.
وي گفت: هيات حقيقتياب در جريان جنگ ايران و عراق ۷ بار گزارش صادر و اعلام كرد عراق از سلاح شيميايي عليه ايران استفاده كرده و ايران هيچگاه عمل متقابل انجام نداده است.
وي افزود: دنيا خيالش راحت باشد كه ايران به دنبال سلاح هستهاي نيست و ايران حتي قبل از اين برنامه و در ۱۰ سال گذشته نيز به دنبال سلاح هستهاي نبوده است.
ظريف گفت: برخي در جهان ميخواهند به گونهاي القا كنند كه مانع دستيابي ايران به سلاح شدهاند و اين صحبتها را به اين حساب بگذاريم كه طرف آمريكايي بايد به طرفهاي فشار در كشور خود پاسخگو باشد.
وي افزود: مطالعات زيادي در آمريكا انجام شده كه گروههاي فشار منافع رژيم صهيونيستي را مقدم بر منافع آمريكا ميدانند و اين نگراني براي مردم آمريكا وجود دارد.
وي گفت: نميخواهم در امور داخلي آمريكا دخالت كنم و خود مردم آمريكا ميدانند كه چطور با اين وضع برخورد كنند و نشانههايي را در آمريكا ديدهايم كه چطور مردم از اين وضع خسته شدهاند و در بحران اخير سوريه مردم آمريكا مانع جنگ شدند.
ظريف افزود: لابي صهيونيست تلاش بسياري كرد كه آمريكا را به جنگ بكشاند و متاسفانه بعضي از كشورهاي عربي و اسلامي نيز فشارهاي شديدي به آمريكا آوردند اما مردم پاسخ «نه» دادند و كنگره به خاطر پاسخ نه مردم بود كه در مقابل جنگ ايستاد و آقاي اوباما روش ديگري را در پيش گرفت (اگر چه كه اعتقاد دارم اوباما هم از ابتدا تمايل نداشت وارد جنگ شود).
وي گفت: مردم آمريكا ديگر از لابي صهيونيستي خسته شدهاند و اين لابي به همين دليل بر طبل جنگ ميكوبد.
وي اظهار كرد: اين توفيق جمهوري اسلامي بوده كه اين فضا را شكسته است و من فكر ميكنم به دليل همين توفيق بود كه سياستي را كه ايران و تنها يكي دو كشور ديگر به دنبال آن بودند و از يك جنگ خانمانسوز جلوگيري كردند ايجاد شود.
وزير امور خارجه گفت: دولتمردان آمريكايي و غربي هنوز احساس ميكنند بايد به اين گروه اندك و فريبكاري كه با مردم آمريكا صادق نيستند پاسخ دهند اما مردم آمريكا با ديدگاه ديگري به دنيا نگاه ميكنند و مهم براي ما اين تحول است.
وي گفت: در ابتداي كاريم؛ مراحل بسيار دشواري وجود دارد؛ بهت و ناباوري به بدخواهان ما حاكم شده است؛ آنها دست از كار نكشيدهاند در حال تلاش هستند كه از مسير ديگري وارد شوند.
وي افزود: نتانياهو ميگويد اولين خطر بمب هستهاي ايران متوجه اروپاست كه همين مساله يك هراسافكني است و تلاش ميكنند اين نگرانيها را ايجاد كنند.
ظريف با اشاره به اينكه بايد اين نگرانيها را بشناسيم گفت: بيش از هر چيز نياز داريم كه در داخل كشور همه گروهها همراه باشند و اختلافات جناحي را كنار بگذارند.
وي افزود: متعلق به هيچ جناحي نيستم و نبودهام و بايد با ديد كلان همه دست به دست هم بدهيم و از فرصتي كه ايجاد شده است استفاده كنيم و اين فرصت را فراهم نكنيم كه آنها تجديد قوا كنند و از بهت و حيرت در بيايند.
وي گفت: ما بايد بهت بعد از بهت براي آنها ايجاد كنيم.
وزير امور خارجه كشورمان در ادامه گفت: نميخواهم كار طرفهاي مذاكره كننده را در داخل كشورشان سخت كنم اما ساختار تحريمها شامل يك برنامه واقعي تحريم و يك فضاي رواني است؛ آنچه امروز بيش از برنامه واقعي تحريم فشار اقتصادي بر مردم وارد ميكند آن فضاست كه حتي قبل از اجراي توافق شكسته است؛ همين امروز شركتهاي مختلف صف كشيدهاند كه به ايران بيايند.
وي تاكيد كرد: در برنامه هستهاي ايران غنيسازي ۲۰ درصد هنوز متوقف نشده است اما اگر براساس توافقات متوقف شود قابليت آن را دارد كه در مدت يك روز بازگردد.
وي گفت: آنچه در مورد راكتور اراك پذيرفتيم نيزهيچ تحولي در راكتور ايجاد نميكند؛ ساختوساز ادامه دارد و نصب دستگاهها هر وقت لازم باشد و ببينيم به توافق متعهد نيستند شكل ميگيرد.
ظريف افزود: نميخواهم حرفي بزنم كه تحريك كننده باشد چون قصد اين كار را ندارم و فكر ميكنم كه توافق به نفع همه دنياست.
وي گفت: من هميشه گفتهام بازي حاصل جمع صفر را نميپذيرم و معتقدم بر اين اساس نميتوان به نتيجه رسيد اما واقع امر اين است كه ساختار برنامه هستهاي ايران دست نخورده است، غنيسازي، فردو، نطنز و اراك ادامه دارد در صورتي كه به نظر بنده فضا شكسته و تصويري كه از ايران ايجاد كرده بودند تمام شد.
وي گفت: آنچه به عنوان زلزله در روابط بين الملل مطرح است اين نيست كه يك جمله توافق چه باشد اصل توافق مهم است و همين موضوع رژيم صهيونيستي و تندروهاي آمريكا را نگران ميكند؛ اجازه دهيد هرچه دوست دارند بگويند واقعيات مشخص است ساختار برنامه صلحآميز هستهاي ايران كه همواره صلح آميز بوده و صلح آميز خواهند ماند دست نميخورد.
ظريف افزود: اگر آنها ميخواهند تبليغ كنند كه نگراني نظامي هستهاي ايران رفع شد تبليغ كنند؛ ما معتقديم از ۱۰ سال پيش بايد اين كار را ميكردند الان به نتيجه رسيدهاند.
وي گفت: آنها خوشحال باشند ما هم خوشحاليم كه آنها خوشحالند و اين نگراني رفع شده است ما واقعا نميخواستم كسي نگران برنامه هستهاي ايران باشد برنامه ما بايد در دنيا به عنوان يك برنامه صلحآميز شناخته شود چون مبتني بر ديدگاهها، دكترين دفاعي، عقايدو باورهاي مذهبيمان است.
وي در پاسخ به سوال ديگري درباره نگاه دولت تدبير و اميد درباره رابطه با كشورهاي ديگر از جمله كشورهاي آفريقايي افزود: سياست نگاه به شرق و غرب معني ندارد دنيا يك مجموعه يكپارچه است و بايد يك سياست منسجم را دنبال كنيم.
ظريف گفت: البته اولويت ما كشورهاي همسايه است و به همين دليل بنده سفرم را با عراق شروع كردم و بعد از مذاكرات نيز فورا به كشورهاي منطقه سفر كردم؛ چند بار به تركيه رفتم و در چند روز آينده نيز به پاكستان سفر ميكنم.
وي افزود: روابط ما با روسيه و چين روابط راهبردي است بعضيها به اشتباه فكر ميكنند كه روابط ما با روسيه و چين عكسالعمل روابط با غرب است.
وي با اشاره به اينكه ما به همه كشورها معتقد به روابط دوسويه هستيم خاطرنشان كرد: در مورد منطقه ديدگاه ما ديدگاه اولويت همسايگان است و به همين دليل نگرش ما به منطقه حياتي است و امنيت منطقه و كشورهاي منطقه امنيت ماست.
وزير امور خارجه تاكيد كرد: آفريقا نيز بخش مهمي از روابط ماست؛ شش سال بود كميسيون مشترك ايران و آفريقاي جنوبي تعطيل بود و در فاصله ۶۰ روز بعد از دولت تدبير و اميد كميسيون مشترك را با آفريقاي جنوبي به درخواست آفريقاي جنوبي برگزار كرديم.
وي ادامه داد: شش سال بود كميسيون ايران و كويت برگزار نشده بود كه در سفر من به منطقه برگزار شد.
وي گفت: اينكه تصور شود ما حوزه پيراموني كشورهاي منطقه و كشورهاي عدم تعهد را فراموش كردهايم نادرست است، روابط ما بسيار معتدل، همهجانبه و فراگير است افراط و تفريط ندارد؛ ما يك نگاه كلي نگر به دنيا بر اساس منافع ملي خود داريم.
ظريف در پاسخ به اين سوال كه آيا در دولت تدبير و اميد به سياست محور مقاومت بودن عراق، سوريه و لبنان قائل هستيد؟ گفت: حتما همينطور است روابط ما با عراق، لبنان و سوريه و ساير كشورهاي اسلامي بسيار گسترده و مستحكم است؛ چراكه منافع ملي و آرماني ما هم راستاست.
وي گفت: ما ايران را به عنوان يك آرمان و دولت ميبينيم آرماني كه همراه دولت و دولتي كه همراه آرمان است البته براي پيگيري آرمانها معتقد به دخالت در امور داخلي ديگران نيستيم و همچنين اينكه معتقد نيستيم بايد نقض حقوق بينالملل را انجام دهيم زيرا رعايت حقوق بينالمللي جزء آرمانها و منافع ماست.
وي افزود: با اين ديدگاه يك نگرش داريم كه مبناي تعريف جديد روابط بين الملل و شناخت محيط پيرامون و شناخت جديد روابط بينالملل است.
ظريف گفت: ما نميتوانيم بر اساس موازيني كه جهان دوقطبي را تعريف ميكردند جهان امروز را تعريف كنيم. قواعد بازي و ساختارها تغيير كرده و مولفههاي قدرت عوض شده است.
وي افزود: رعايت حقوق بينالملل جزئي از منافع ماست؛ بنابراين شناخت جديد از محيط پيراموني لازم است؛ چراكه با ديدگاه دوقطبي كه در سابق وجود داشت نميتوانيم تصميم بگيريم؛ چراكه اهرمها تغيير كرده و هماكنون راجع به قدرت گفتماني و قدرت نرم صحبت ميشود يعني اينكه در ساختار قدرت زلزله ايجاد شده و پس از فروپاشي شوروي اين تحول باعث شد كه اين اتحاديه از هم فروبپاشد و باعث اتمام توهم نظم نوين جهاني شد.
وي ادامه داد: آمريكا فكر ميكرد نظم نوين را ساخته است و ميتواند اجرايي كند اما شرايط سيال است و قدرتهاي مياني مثل ايران كه جزو بازيگران مستقل است ميتواند در صحنه بينالمللي حضور يابد.
ظريف گفت: يكي از مولفههاي قدرت اين است كه بايد با نگاه جامعنگر از قدرت اقتصادي، نظامي، سياسي، فرهنگي و پيام انقلاب استفاده كنيم و به عنوان كشوري ذي نفوذ فكر ميكنم كه اين امر شدني است و نبايد مباني قدرتمان را فراموش كنيم.
وي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به اينكه «امروز بدون حضور ايران نميتوان در منطقه تصميمگيري كرد» افزود: دبيركل سازمان ملل ساعاتي پيش به من زنگ زد و گفت: ما همه معتقديم براي اينده سوريه، حضور ايران در ژنو ۲ مهم است.
وي افزود: دنيا به اينجا رسيده است كه بدون حضور ايران موضوع افغانستان قابل حل نبود و موضوع سوريه هم بدون حضور ايران قابل حل نيست.
وزير امور خارجه در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه براي مقابله با اقداماتي چون ربودن اتباعمان چه پيگيريهايي ميكنيد؟ گفت: ما با جديت اين موضوعات را دنبال ميكنيم.
وي افزود: براي نمونه در خصوص ديپلماتمان كه در يمن ربوده شد چندين بار هيات اعزام كرديم و به جد پيگيريم.
وي گفت: مشكل اصلي ما شكلگيري جريانهاي افراطي است كه با سوء استفاده از نام دين كارهايي ميكنند كه هيچ ارتباطي با دين رحماني اسلام ندارد.
ظريف افزود: در هر حال به عنوان وزارت خارجه دو وظيفه داريم نخست اينكه با همه توان از اتباع ايراني حمايت و دوم با پديده شوم جريانهاي افراطي مبارزه كنيم چون بهتر از ديگران كه در بيرون منطقه هستند ميدانيم چگونه بايد با اين مسائل مبارزه كنيم.
وي گفت: در كنار حرفهاي تندوتيز آمريكاييها شاهد رگههايي از واقعبيني در گفتمان مقامات آمريكايي هستيم.
وي كه براي ارائه گزارش فعاليت ۱۰۰ روزه وزارت امور خارجه در برنامه گفتوگوي ويژه خبري سهشنبه شب شبكه دوم سيما حضور يافته بود مهمترين دستاورد در اين مدت كوتاه را شكستن تصويري خواند كه بدخواهان نظام براي ايران ترسيم كرده بودند.
وزير امور خارجه افزود: به دليل مقاومت مردم و حضور هوشمندانهشان در انتخابات ۲۴ خرداد همه تلاشهايي كه براي خدشهدار كردن چهره انقلاب اسلامي صورت گرفته بود با شكست مواجه شد.
وي با اشاره به اينكه «رژيم صهيونيستي هر روز دروغ و نگراني و هراسافكني جديدي را در مواجهه با ايران مطرح ميكند» تصريح كرد: رژيم صهيونيستي فكر ميكرد كه با اين طراحيهايش بتواند جنايت خود را در منطقه توجيه و به مهمترين قدرت منطقه يعني ايران ضربه وارد كند كه اين طراحي در اين مدت فرو ريخت.
وي افزود: اين موضوع بهترين دستاورد دستگاه ديپلماسي كشور در اين ۱۰۰ روز بود كه با مقاومت مردم و هدايت رهبري و درايت رييسجمهور محقق شد.
وزير امور خارجه گفت: در پايان نود و نهمين روز از آغاز به كار دولت يازدهم يكي از برجستهترين نمايههاي موفقيت، با توافق اوليه در ژنو در قالب يك برنامه اقدام مشترك شكل گرفت كه اميدواريم با همدلي و هماهنگي داخلي بتوانيم مراحل دشوارتر اين مسير را طي و در واقع حركتي را آغاز كنيم كه نتيجهاش حفظ حقوق و بهبود رفاه و معيشت مردم باشد.
وي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه چرا برخي مقامات آمريكايي از توافق نامه اخير ژنو برداشتهايي غير از برداشت ما دارند؟ افزود: در عالم سياست مخصوصا در سياست آمريكا بسياري از نگرانيهاي داخلي، سياست را شكل ميدهند و آمريكا عبارتي دارند و ميگويند همه سياستها داخلي است.
وي افزود: بيشترين نگراني آمريكاييها پاسخگويي به برخي فشارهاي داخلي است.
ظريف در بخش ديگري از سخنانش تصريح كرد: بر اساس نظرسنجيهاي صورت گرفته در آمريكا تا ۵ ماه پيش حدود ۵۰ درصد مردم آمريكا فكر ميكردند تنها راه برخورد با موضوع هستهاي ايران از طريق برخورد نظامي است اما اكنون حدود ۷۰ درصد آنها معتقدند كه موضوع هستهاي ايران از طريق مذاكره حل ميشود.
وي گفت: با اين حال، دولتمردان آمريكا كه بيشتر تحت فشار برخي گروهها هستند حرفهايي ميزنند تا بتوانند آن فضاها را آرام كنند اما از طرف ديگر در همان صحبتهاي تندو تيزي كه ميزنند تا آن صداها را خاموش كنند شاهد رگههايي از واقعبيني هستيم.
وي افزود: براي مثال آقاي اوباما چندي پيش در پاسخ به سوال سابان (از ميلياردرهاي آمريكايي است) مبني بر اينكه چرا شما به ايران اجازه داديد غنيسازي داشته باشد؟ گفت كه اگر ميتوانستم و در اختيارم بود نميگذاشتم يك پيچ و مهره از برنامه هستهاي ايران بماند اما نميتوانم.
وزير امور خارجه گفت: البته آنچه كه در ايران درباره اين برنامه پخش شد اين بود كه اوباما حرفهاي گذشته را تكرار ميكند اما بقيه دنيا اين اعتراف اوباما را برجسته كردند؛ چراكه اوباما در اين برنامه اعتراف كرد كه غنيسازي در ايران واقعيتي شده است و بايد با آن كنار آمد.
وي افزود: گفتماني كه در امريكا دارد شكل ميگيرد هنوز از توهم ناشي ميشود و اين توهم است كه باعث ميشود امريكا با فشار و تهديد كارش را پيش ببرد.
وي گفت: همين كه امريكا پاي ميز مذاكره نشسته است نشان ميدهد كه برنامه غنيسازي ايران را به عنوان واقعيت پذيرفتهاند.
وزير امور خارجه افزود: آمريكا به راحتي غنيسازي را نميپذيرد و آنها از ۶۰ سال پيش يك مقرراتي به نام بند طلايي دارند كه بر اساس آن، آمريكا با هر كشوري كه قرارداد هستهاي مينويسد (حتي رژيم شاه) اعلام ميكند كه طرف مقابل قرارداد بايد بپذيرد كه غنيسازي در داخل نداشته باشد.
وي گفت: آمريكا فقط براي چند كشور مانند هند، ژاپن و كره جنوبي موضوع غنيسازي را به اجبار پذيرفته است و اكنون امريكاييها مجبور شدند برنامه هستهاي ايران را به عنوان يك واقعيت بپذيرند و در هر راه حلي بايد اين واقعيت وجود داشته باشد.
وي افزود: درست است اين واقعيت را پذيرفتهاند اما هنوز در گفتمانشان فكر ميكنند با روش تحريم بايد سياست خود را پيش ببرند و هنوز در داخل دولت امريكا كساني مانند معاون وزارت خزانهداري هستند كه حتي آن رگههاي واقع بيني را در گفتمانشان نميبينيم.
ظريف در ادامه تصريح كرد: دولت امريكا بايد در اين باره چارهاي بيانديشد و الا مذاكراتي كه قرار است موجب رفع نگراني و بياعتمادي مردم ايران به سياستهاي امريكا شود خدشهدار خواهد شد.
وي افزود: آنچه بايد مورد توجه واقع شود اين است كه مجموعهاي از طيف خاكستري در سياست امريكا هست كه اين طيف نه به خواست امريكا بلكه به دليل مقاومت مردم ايران و حضور آنها در انتخابات تغيير موضع دادهاند.
وي مهمترين روش براي برخورد با مردم ايران را اصل احترام خواند و گفت: مردم ايران جز احترام توقعي ندارند.
ظريف گفت: ما ايرانيان ياد گرفتهايم روي پاي خود بايستيم؛ به خودمان متكي باشيم؛ ياد گرفتهايم كه تنها قدرت فائقه در جهان، خداوند است و هيچ قدرتي را به عنوان قدرقدرت نميپذيريم اما اگر كسي بخواهد با ما تعامل كند بايد بياموزد كه با مردم ايران بايد با زبان احترام و برابري صحبت كند.
وي افزود: ما فقط از موضع برابر مذاكره ميكنيم و بايد همگان اين موضوع را از ملت ايران درس بگيرند.
وي گفت: بانكي مون چند ساعت پيش در تماس تلفني با اينجانب بر نقش موثر ايران در حل موضوع سوريه تاكيد كرد.
ظريف گفت: دبيركل سازمان ملل متحد چند ساعت پيش با من تلفني تماس گرفت و گفت ما همه معتقديم كه براي آينده سوريه حضور ايران در ژنو ۲ ضروري است.
وي افزود: دنيا به اين نتيجه رسيده است كه بدون حضور ايران نميشود مسائل را پيش برد.
وي تصريح كرد: موضوع افغانستان بدون حضور ايران قابل حل نبود و بدون حضور ايران، بحث سوريه هم قابل حل نخواهد بود.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[مشاهده در: www.ilna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]
صفحات پیشنهادی
روايت تصويري از گفتگوي ويژه خبري با حضور دكتر ظريف وزير امور خارجه
روايت تصويري از گفتگوي ويژه خبري با حضور دكتر ظريف وزير امور خارجه وزير امورخارجه كشورمان با تاكيد بر اينكه راه برخورد با ملت ايران احترام است و اين ملت جز احترام هيچ توقعي ندارند افزود ما ياد گرفته ايم روي پاي خودمان بايستيم و تنها قدرت فائقه در دنيا را نيز خدا مي دانيم بهجاي خالي ايران در اجلاس وزيران امور خارجه سازمان همكاري اسلامي
جاي خالي ايران در اجلاس وزيران امور خارجه سازمان همكاري اسلامي وزيران امورخارجه كشورهاي عضو سازمان همكاري اسلامي از روز دوشنبه 18 آذرماه نشست سه روزه خود را در كوناكري پايتخت گينه آغاز كردند در چهاردهمين نشست وزيران خارجه كشورهاي عضو سازمان همكاري اسلامي شركت كنندگان از سوي 56نشست خبري وزيران امور خارجه ايران و روسيه
نشست خبري وزيران امور خارجه ايران و روسيه نشست خبري وزير امور خارجه ايران محمدجواد ظريف و وزير امور خارجه روسيه سرگئي لاوروف در وزارت خارجه برگزار شد كد خبر 2193739 تاريخ مخابره ۱۳۹۲ ۹ ۲۰ - ۱۵ ۵۵ چهارشنبه 20 آذر 1392با حكم وزير امور خارجه؛ نماينده ويژه در امور درياي خزر منصوب شد
با حكم وزير امور خارجه نماينده ويژه در امور درياي خزر منصوب شد نماينده ويژه در امور درياي خزر مسوول مذاكرات جمهوري اسلامي ايران با كشورهاي ساحلي درياي خزر درباره مباحث مربوط به اين پهنه آبي بوده و مسووليت هماهنگي وزارتخانهها سازمانها و ارگانهاي داخلي را نيز در اين زمينه برمحمدجواد ظريف وزير امورخارجه: برابر هر اقدام نا مناسب، پاسخ هوشمندانه مي دهيم
محمدجواد ظريف وزير امورخارجه برابر هر اقدام نا مناسب پاسخ هوشمندانه مي دهيم محمد جواد ظريف وزير خارجه ايران ميگويد كه جمهوري اسلامي به مذاكرات با شش قدرت جهاني ادامه خواهد داد ولي به هر اقدام نامناسب و غيرسازنده توسط شش قدرت واكنش مقتضي نشان خواهيم داد به گزارش شبكه خبري پمعاون وزير خارجه در واكنش به اظهارات وزير امور خارجه بحرين: تهران دخالتي در امور داخلي كشورهاي منطقه ندارد
معاون وزير خارجه در واكنش به اظهارات وزير امور خارجه بحرين تهران دخالتي در امور داخلي كشورهاي منطقه ندارد مطالبات مردم بحرين موضوع داخلي اين كشور است كه ناديده گرفته شده و اتخاذ مواضع بياساس تاثيري در حل موضوع ندارد تروريست خواندن مردمي كه در بحرين به روش دموكراتيك مطالبات خوددر مذاكرات ظريف با وزير امور خارجه ايتاليا تاكيد شد؛ ظرفيتهاي بالقوه زيادي براي توسعه روابط تهران - رم وجود د
در مذاكرات ظريف با وزير امور خارجه ايتاليا تاكيد شد ظرفيتهاي بالقوه زيادي براي توسعه روابط تهران - رم وجود دارد ايران و ايتاليا با تكيه بر روابط بسيار ديرينه نگاه مثبت مردم دو كشور به يكديگر و سابقه همكاريهاي خوب فيمابين در فضا و امكانات جديد ميتوانند روابط پيشتازي داشته باوزير امور خارجه تركيه تبعيد ارمني ها در زمان عثماني را غير انساني خواند
وزير امور خارجه تركيه تبعيد ارمني ها در زمان عثماني را غير انساني خواند تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 09 22 وزير امور خارجه تركيه روز پنجشنبه در ايروان پايتخت ارمنستان گفت تبعيد ارمنيها در زمان امپراطوري عثمان غيرانساني بود رسانهها امروز جمعه اعلام كردند احمد داووداوغوزير امور خارجه: هيچ اعتمادي به آمريكا و غرب نداريم
وزير امور خارجه هيچ اعتمادي به آمريكا و غرب نداريم اكونيوز وزير امور خارجه كشورمان گفت ما هيچ اعتمادي به آمريكا و غرب نداريم اما اقدامات را ملاك قرار ميدهيم و معتقد هستيم اين اظهارات نظير گزينه نظامي نه منفعتي براي آمريكا دارد و نه تأثيري بر مقاومت ملت ايران دارد به گزارش خبظريف در نشست خبري با وزير امور خارجه روسيه تصريح كرد:نگاه و اولويت ما گسترش همكاري ها با فدراسيون روسيه استخبر
ظريف در نشست خبري با وزير امور خارجه روسيه تصريح كرد نگاه و اولويت ما گسترش همكاري ها با فدراسيون روسيه استخبرگزاري موج - ۲۰ آذر ۱۳۹۲ ۲۰ ۵۵ب ظ ظريف در نشست خبري با وزير امور خارجه روسيه تصريح كرد نگاه و اولويت ما گسترش همكاري ها با فدراسيون روسيه است خبرگزاري موج - گسترش همكاروزير امور خارجه : غرب عهد شكني كند مقابله به مثل مي كنيم
وزير امور خارجه غرب عهد شكني كند مقابله به مثل مي كنيم اكونيوز وزير امور خارجه بر حفظ ساختار برنامه هاي هسته اي كشورمان و ادامه فعاليت سايت هاي فردو نطنز و آب سنگين اراك تاكيد كرد به گزارش خبرگزاري اقتصاد ايران econews ir دكتر ظريف در سخنانش در برنامه گفتگوي ويژه خبري شبتماس تلفني دبيركل سازمان ملل با وزير امور خارجه كشورمان
تماس تلفني دبيركل سازمان ملل با وزير امور خارجه كشورمان تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 09 27 وزير امور خارجه گفت بان كي مون چند ساعت پيش در تماس تلفني با اينجانب بر نقش موثر ايران در حل موضوع سوريه تاكيد كرد به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر محمد جواد ظريف در برنامه گفتگووزير امور خارجه ميلاد حضرت مسيح(ع) را تبريك گفت
وزير امور خارجه ميلاد حضرت مسيح ع را تبريك گفت محمدجواد ظريف با انتشار پيامهايي ميلاد حضرت مسيح ع و سال نو ميلادي را تبريك گفت به گزارش خبرگزاري فارس محمد جواد ظريف وزير امور خارجه ايران با انتشار پيامهايي در صفحه توئيتر و فيسبوك رسمي خود ميلاد حضرت مسيح ع و سال نو م-
گوناگون
پربازدیدترینها