واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: سينماگران به وزير كشور در خانه سينما چه گفتند؟ فرشته طائرپور: سينماگران در صورت نشان دادن حقيقت متهم به سياه نمايي مي شوند
فرشته طائرپور گفت: از وزير كشور مي خواهم كه در ابتدا تكليف قانون را با سياه نمايي و تعريف سياه نمايي مشخص كند.
به گزارش خبرنگار سينمايي برنا وزير كشور امروز در حالي به خانه سينما آمده بود تا شنونده حرف هاي سينماگران باشد كه بسياري از آنها از كم توجهي به تصوير واقعي اعتياد به مواد مخدر و نشان دادن آن در صدا و سيما به دليل مشكلات موجود و همچنين بسته بودن دست فيلم سازان به خصوص مستند سازان در نمايش چهره واقعي اثرات اعتياد در جامعه گلايه داشتند.
در اين مراسم امين تارخ بازيگر سينماي ايران نيز گفت: بايد به سينما در حوزه پيشگيري توجه شود زيرا معتقدم اگر فيلم هايي همچون مرهم به كارگرداني عليرضا داوودنژاد بيشتر ساخته شود ديگر لازم نيست هزينه هاي زيادي براي مبارزه با مواد مخدر صرف شود.
وي ادامه داد: بايد به سمتي حركت كنيم كه در سينما و صدا و سيما از سانسور نابجا در نشان دادن تصوير شبكه هاي مواد مخدر و اعتياد پرهيز كنيم تا بتوان همه مسائل را به راحتي بيان كرد و فيلم هايي ساخت كه تأثيرگذار باشند.
تا به امروز حتي يك نخ سيگار هم نكشيده ام
كمال تبريزي رئيس انجمن كارگردانان سينماي ايران نيز گفت: به نظر من مسئله مواد مخدر و اعتياد به آن را به راحتي نمي توانيم حل كنيم بلكه فقط مي توانيم جلوي پيشرفت آن را بگيريم.
وي با اشاره به تأثير استفاده از سيگار در گرايش به مواد مخدر و همچنين ميزان رابطه مستقيم آرامش اجتماعي افراد با ميزان مصرف دخانيات و مواد مخدر گفت: من خودم حتي يك نخ سيگار هم در زندگي مصرف نكرده ام اما مي بينم دوستان هنرمندي را كه از سيگار استفاده مي كنند. و بارها شاهد بودم كه هرميزان كه فشار و خشونت عليه آنها بيشتر شده مصرف سيگار نيز درآنها افزايش پيدا كرده است.
تبريزي افزود: يكي از دلايل اصلي كه باعث مي شود افراد به سمت مصرف مواد مخدر و اعتياد قدم بردارند شرايطي است كه جامعه آنها را درآن شرايط قرار مي دهد. هرچقدر مهرباني و دوستي درجامعه بيشتر شود طبعا افراد آرام تر مي شوند و مصرف مواد مخدر كمتر مي شود زيرا يكي از دلايل اعتياد افراد به مواد مخدر اين است كه به اين مواد از مشكلات جامعه پناه مي برند.
كارگردان سريال دوران سركشي ادامه داد: اگر شرايطي بوجود بيايد كه آرامش به جامعه بازگردد اين تلخي وناگواري كه در جامعه وجود دارد و طبعا در بعضي از فيلم هاي سينماي ايران نيز وجود دارد از بين مي رود زيرا تلخي موجود در فيلم ها بازتاب وضعيت جامعه است.
تبريزي با اشاره به اينكه صدا و سيما نتوانسته است تصوير واقعي از مواد مخدر و مضرات آن ارائه كند افزود: به نظر من بايد وزارت كشور با همكاري خانه سينما يك كانال تلويزيوني مختص اين امر تأسيس كنند تا باهمكاري سينماگران بتوان يك موج فراگير ايجاد كرد و تأثيرگذار بود.
تكليف قانون سياه نمايي را مشخص كنيد
فرشته طاهرپور تهيه كننده سينماي ايران نيز گفت: يكي از مشكلاتي كه سينماگران در نشان دادن وضعيت جامعه و تصوير اعتياد در فيلم هاي خود دارند اين است كه متهم به سياه نمايي مي شوند. من از وزير كشور مي خواهم كه در ابتدا تكليف قانون را با سياه نمايي و تعريف سياه نمايي مشخص كند.
وي با اشاره به فيلمي كه درباره مواد مخدر در خانه سينما پخش شد و ساخته روابط عمومي ستاد مبارزه با مواد مخدر بود گفت: اگر همين فيلمي كه شما ساختيد توسط يك سينماگر ايراني ساخته مي شد و در خارج از كشور نمايش داده مي شد آن سينماگر متهم به سياه نمايي مي شدو حتي ممكن بود فيلم وي توقيف شود و از صدا و سيما نيز پخش نشود.
طائرپور افزود: ما بايد در يك اعتماد سازي متقابل بين هنرمند و ديگران به يك تعريف درست از واژه سياه نمايي برسيم و بايد بحث اعتياد به عنوان يك واقعيت اجتماعي در نظر گرفته شود و هشدار داده شود.
حلقه اتصال بين مردم و نهاد دولتي است بايد اصلاح شود
تهمينه ميلاني كارگردان سينماي ايران نيز با اشاره به اينكه علاوه بر حل كردن معضلات قانوني نشان دادن تصوير اعتياد در جامعه بايد به رفتار پايين ترين مسئولان با مردم توجه كرد افزود: در روابط اجتماعي مردم با نهادهاي دولتي و ارگان ها آنچه كه اهميت دارد اين است كه رفتار پايين ترين مأمور در ساختار اداري كه حلقه اتصال بين مردم و نهاد دولتي است بايد اصلاح شود.
وي ادامه داد: متأسفانه امروز هيچكدام از اين حلقه هاي آخر آموزش نديده اند و ارتباط صحيح و خلاق با مردم را نمي دانند درحالي كه بايد مورد آموزش دقيق قرار گيرند.
دست مستندسازان را براي نشان دادن واقعيت ها بگيريد
مرتضي رزاق كريمي مستندساز و عضو شوراي مركزي تهيه كنندگان مستند نيز گفت: در نشان دادن چهره واقعي اعتياد سينماي مستند نقش مهمي دارد و سينماي مستند مي تواند به بهترين نحو تصوير جامعه را و اثراتي را كه مواد مخدر بر روي آن مي گذارد منعكس كند و نشان دهد.
وي با انتقاد از سياست هاي صدا و سيما گفت: مديران صدا و سيما بعضا معتقدند كه مستند مخاطب ندارد درحالي كه ما مي بينيم بخش اعظمي از برنامه هاي جذاب شبكه هاي خارجي فيلم هاي مستند هستند. فيلم مستندي كه تصوير واقعي را از يك موضوع نشان دهد قطعا مورد استقبال قرار مي گيرد.
وي خطاب به وزير كشور گفت: امروز بايد دست اهالي سينما به خصوص مستندسازان را گرفت تا آنها تصوير واقعي جامعه را به خود جامعه نشان دهند و جامعه به دنبال رفع مشكلات خود باشد.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]