واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: برزيل به اسنودن پناهندگي نميدهد
حتي پس از آنكه افشاگر آژانس امنيت ملي آمريكا به برزيل پيشنهاد داد تا براي بررسي مدارك افشا شده مبني بر جاسوسي اين آژانس از مردم برزيل و رئيسجمهوري اين كشور به آنها كمك ميكند، برازيليا اعلام كرد كه قصد اعطاي پناهندگي به اين افشاگر را ندارد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به نقل از خبرگزاري رويترز، يكي از سخنگويان وزارت امور خارجه برزيل گفت، دولت برازيليا هيچ درخواست رسمي را از ادوارد اسنودن، مقاطعهكار سابق و افشاگر آژانس امنيت ملي آمريكا از ماه ژوئن سال جاري ميلادي كه وارد مسكو شده، دريافت نكرده است و بدون درخواست رسمي به اعطاي پناهندگي رسيدگي نخواهد شد.
بر اساس گزارش روزنامه برزيلي "Folha de s.Paulo" و رسانههاي اجتماعي، اسنودن پيشنهاد داده تا با دولت برزيل در زمينه تحقيقات درباره برنامه نظارت اينترنتي آژانس امنيت ملي كه وي اوايل سال جاري ميلادي از آن پرده برداشت، همكاري كند.
به طور همزمان وبسايت "Avaaz" نيز براي تحت فشار گذاشتن ديلما روسف، رئيسجمهوري برزيل در مورد اعطاي پناهندگي به اسنودن كمپين آنلاين جمعآوري امضا به راه انداخته است.
اسنودن در نامه سرگشاده خود به مردم برزيل گفت، آماده است تا در تحقيقات كنگره در خصوص برنامه آژانس امنيت ملي آمريكا كه در آن ارتباطات شخصي روسف و ديگر مردم برزيل شنود و نظارت شده، كمك كند.
وي در اين نامه نوشت: من تمايل خود را براي كمك به اين مساله هر كجا كه مناسب و قانوني بود، ابراز كردهام اما متاسفانه دولت واشنگتن به شدت در تلاش است تا توانايي مرا براي انجام اين اقدام محدود سازد. تا زماني كه كشوري پناهندگي دائم سياسي به من اعطا نكند، دولت آمريكا مانع حرف زدن و افشاگريهاي من ميشود.
افشاي برنامههاي جاسوسي آژانس امنيت ملي آمريكا روابط ميان واشنگتن و برازيليا را خدشهدار كرده و باعث شد تا روسف سفر رسمي ماه اكتبر خود به آمريكا را لغو كند.
برنامههاي جاسوسي آژانس امنيت ملي آمريكا مردم برزيل را عصباني كرده و منجر شد تا سنا تحقيقاتي را در اين باره به راه اندازد. برخي از اعضاي كنگره برزيل از روسيه خواستند تا اجازه مصاحبه با اسنودن را به آنها بدهد اما هيچ پاسخي دريافت نكردند.
سناتور ريكاردو فراچو، رئيس كميته روابط خارجي سناي برزيل گفت: ما نبايد فرصت اعطاي پناهندگي به اسنودن را كه از جاسوسيهاي آمريكا پرده برداشته، از دست بدهيم.
سناتور ادواردو سوپليسي، يكي ديگر از اعضاي سناي برزيل نيز گفت: دولت برزيل بايد به اسنودن پناهندگي دهد و دولت آمريكا بايد بداند كه با شنود از مردم و دولت ما قوانين بشري و قانون اساسي برزيل را نقض كرده است.
اسنودن در نامه خود از تلاشهاي برزيل در سازمان ملل براي محدود كردن برنامههاي نظارتي الكترونيكي قدرداني كرد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]