واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: وقف خردمندانه عامل رشد جامعه است
يكي از مراجع تقليد شيعيان با بيان اينكه بايد فرهنگ وقف را به درستي در جامعه ترويج كرد، گفت: اگر وقف خردمندانه باشد به رشد جامعه مي انجامد.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم، آيت الله العظمي جوادي آملي ديروز در ديدار نماينده ولي فقيه و رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه و مديران كل اين سازمان كه در محل بنياد بين المللي علوم وحياني اسراء برگزار شد، با اشاره به حديثي از امام معصوم كه وقف صدقه جاريه است، گفت: بايد در بحث وقف، واقف داراي همت و انديشه بلند باشد كه در اين صورت وقف او نيز صدقه جاريه خواهد بود ولي اگر در وقف، همت كوتاه باشد نگرش به صدقه جاريه هم كوتاه خواهد بود.
وي با بيان اينكه وقف، صدقه جاريهاي است كه انسان را به مقامات بالاتر ميبرد، اظهار داشت: بايد اين فرهنگ را به درستي در جامعه ترويج كرد و به مردم شناساند؛ چرا كه وقف اگر خردمندانه باشد ميتواند جامعه و مردم را بالا ببرد.
اين مفسر قرآن كريم ادامه داد: واقفان بدانند كه اگر زميني را وقف كنند بهتر است از آنكه يك خانه را وقف كنند زيرا در صورت نخست دست متولي براي بهرهبرداري متناسب با نيازهاي روز باز خواهد بود.
آيت الله جوادي آملي وقف را عامل احياي املاك، داراييها و اقتصاد جامعه دانست و تصريح كرد: آن عملي كه انسان از خود به يادگار بگذارد و مردم از آن نفع ببرند صدقه جاريه است و پس از مرگ هم ثوابش به واقف يا فردي كه آن عمل را بنا نهاده ميرسد.
وي با اشاره به انديشه بلند و همت عالي سيد مرتضي در زمينه وقف اذعان داشت: كار سيد مرتضي در بهوجود آوردن حوزه علميه نجف، محصول انديشه بلند و همت عالي ايشان بود؛ سيد مرتضي حوزهاي بنا نهاده كه سالها پس از او طلاب علوم ديني و تمام جامعه از آن بهرهمند ميشوند و اگر اين حوزه نبود، امروز بسياري از مسائل ديني و كتابهاي فقهي و اصولي هم نوشته نشده بودند.
اين مرجع تقليد شيعيان با توصيه به مسئولان حاضر در جلسه مبني بر سوق دادن جامعه به سمت وقفهايي با همت عالي، ابراز داشت: بايد واقفين را به وقف در زمينههاي همچون كشف درمان بيماريهاي صعب العلاج و يا تحقيق در زمينههاي مباني فقهي و اصولي جديد هدايت كرد تا دانشمندان و محققين بهره مند از اين وقف، بتوانند با كشفيات خود آبروي نظام اسلامي را حفظ كنند.
حجت الاسلام و المسلمين محمدي، نماينده ولي فقيه و رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه در ابتداي اين جلسه با ارائه گزارشي از اقدامات به عمل آمده به طرح تحول اقتصادي وقف اشاره كرد و گفت: در اين طرح ما نيازمند فرهنگسازي عمومي هستيم و روحانيون بهترين و مهمترين رسانه در ميان جامعه ديني هستند و ميتوانند فرهنگ وقف را به خوبي تبيين كنند؛ و روحانيون در اين ميان بايد با ترويج وقف منفعتي، زمينه تحول اقتصادي وقف را فراهم سازند./س
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]