واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سخنگوي شوراي اسلامي شهر قم تاكيد كردلزوم حمايت از بخش خصوصي در حمل و نقل عمومي
سخنگوي شوراي اسلامي شهر قم با بيان اينكه الزاماً بايد كمك به بخش خصوصي را بدون منت در رديفهاي هزينهاي ببينيم، گفت: اين هزينه مربوط به مابهالتفاوت هزينه تمام شده جا به جايي مسافر است.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، عباس ذاكريان شب گذشته در سي و سومين جلسه علني شوراي اسلامي شهر قم با اشاره به نامگذاري 26 آذرماه به نام روز ملي حمل و نقل گفت: قم يكي از شهرهاي پيشرو در واگذاري حمل و نقل عمومي اتوبوسي به بخش خصوصي است.
وي با بيان اينكه تعداد زيادي از اتوبوسهاي سازمان اتوبوسراني در حوزه حمل و نقل عمومي به بخش خصوصي واگذار شده است، خاطرنشان كرد: با توجه به اين موضوع بايد بسياري از دغدغههاي ما در مديريت اتوبوسها به نوعي برطرف ميشد كه البته تحقق اين امر جاي بحث و بررسي دارد.
سخنگوي شوراي اسلامي شهر قم با بيان اينكه هزينه نگهداري اتوبوسها در زماني كه واگذار شد بسيار كمتر از امروز بود، اظهار داشت: در حال حاضر هزينه جا به جايي يك مسافر با اتوبوس نسبت به زمان واگذاري و نسبت به بليطي كه مردم پرداخت ميكنند بسيار متفاوت است.
شركتهاي حمل و نقل بخش خصوصي متضرر ميشوند
وي عدم پرداخت مابهالتفاوت به عنوان يارانه حمل و نقل عمومي به شركتهاي خصوصي و رانندگان را متذكر و يادآور شد: اين موضوع موجب شده است كه شركتهاي بخش خصوصي متضرر ميشوند.
ذاكريان هزينه تمام شده جا به جايي هر مسافر توسط اتوبوس را حدود 600 تومان اعلام كرد و افزود: اين در حالي است كه كرايهاي كه توسط مردم پرداخت ميشود اگر با كارت باشد 235 تومان و اگر نقدي پرداخت شود تنها 300 تومان است.
وي تاكيد كرد: مابهالتفاوت هزينه تمام شده و كرايه پرداختي از سوي مسافران به بخش خصوصي بايد پرداخت شود تا اين شركتها بتوانند توان اداره خود را داشته باشد كه اين امر صورت نميگيرد.
سخنگوي شوراي اسلامي شهر قم در عين حال با اشاره به اينكه هر از گاهي در يكي 2 سال گذشته مبلغي به عنوان يارانه بليط از سوي دولت پرداخت ميشد، گفت: در اين خصوص نيز نواقصي وجود داشت و به طور كامل اين يارانه پرداخت نشد.
وي با بيان اينكه بايد در هزينههاي جاري شهرداري يك رديف هزينهاي براي جبران اين مابهالتفاوت در نظر بگيريم، تصريح كرد: اگر دولت اين پول را داد از آن محل پرداخت شود و اگر دولت پرداخت نكرد نبايد بگذاريم از جيب شركت بخش خصوصي يا راننده اين پول پرداخت شود.
كمك به بخشي خصوصي لازم است
ذاكريان با تاكيد بر اينكه بايد الزاماً كمك به بخش خصوصي را بدون منت در رديفهاي هزينهاي ببينيم، عنوان كرد: اين هزينه مربوط به مابهالتفاوت هزينه تمام شده جا به جايي مسافر است كه با پرداخت آن، هم اين شركتها انگيزه كار داشته باشند و هم مديريت ما بر بخش خصوصي موثر باشد.
وي با بيان اينكه در حال حاضر اتوبوس در ايستگاه ابتدايي كاملاً پر ميشود، اظهار داشت: اين اتفاق سبب ميشود اتوبوس جايي براي مسافريني كه در ايستگاههاي بعدي منتظر هستند نداشته باشد و به كاهش مطلوبيت اتوبوس ميانجامد.
سخنگوي شوراي اسلامي شهر قم با اشاره به گزارش مديرعامل سازمان اتوبوسراني مبني بر اينكه تنها 25 درصد از مسافرين اتوبوسها از كارت بليط استفاده ميكنند، يادآور شد: اين ميزان درصد بسيار پاييني است و تبديل اين كارت بليطها به پول خورد شهروندي همت شهرداري را ميطلبد تا همه از اين كارت استفاده كنند.
وي افزود: اين امر سبب ميشود تا ما نيز بتوانيم مبتني بر اين آمار، هم در بحث نرخ و هم در بحث مديريت حمل و نقل عمومي تصميمگيري كنيم.
ضرورت تغيير نگرش مديران تصميمگير حوزه حمل و نقل عمومي
ذاكريان در بخش ديگري از سخنان خود لزوم تغيير نگرش مديران تصميمگير در حوزه حمل و نقل را ضروري دانست و اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر با وجود شعاري كه داده ميشود مبني بر محوريت حمل و نقل عمومي، محور حمل و نقل خصوصي است.
وي با بيان اينكه ما در معابر با عرض كم بايد خطوط ويژه اتوبوس داشته باشيم تا اتوبوس با سرعت، مسافرين را جا به جا كند، خاطرنشان كرد: بايد تلاش كنيم كه استفاده از اتوبوس به عنوان حمل و نقل عمومي مطلوبيت پيدا كند زيرا در حال حاضر اتوبوس مطلوبيتي نسبت به حمل و نقل خصوصي ندارد.
سخنگوي شوراي اسلامي شهر قم با اذعان بر اينكه امروز متاسفانه شاهد افزايش خودروهاي سواري و تك سرنشين هستيم، تصريح كرد: قم از شهرهايي است كه در آينده نزديك با معضل آلودگي هوا مواجه خواهد شد و اگر از امروز در ارتباط با حوزه حمل و نقل عمومي چارهانديشي و مديريت نكنيم با مشكل مواجه خواهيم شد.
وي از بسته شدن خط ويژه اتوبوس خيابان شهدا در بعد از ظهرها و اوج ترافيك از سمت ميدان جانبازان به سمت حرم مطهر انتقاد كرد و اين موضوع را در راستاي توسعه حمل و نقل عمومي ندانست.
ذاكريان در پايان بر لزوم اولويت قرار دادن حمل و نقل عمومي تاكيد كرد و اظهار داشت: اگر اين اتفاق بيفتند ما ميتوانيم توسعه ناوگان داشته باشيم و مطلوبيت حمل و نقل عمومي را نيز افزايش دهيم.
انتهاي پيام/78010/م40
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]