واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: تاييد نقض حقوق شهروندان آمريكا
يك قاضي دادگاه فدرال در واشنگتن ، اعلام كرد كه اقدام آژانس امنيت ملي آمريكا در شنود تلفن شهروندان، نقض حريم خصوصي افراد است و اقدامي خلاف قانون اساسي آمريكاست.
اين تصميم كه قابل تجديدنظر است، در صورت تاييد نهايي ميتواند به توقف گردآوري اطلاعات از ميليونها آمريكايي توسط آژانس امنيت ملي اين كشور منجر شود.
خبرگزاري فرانسه در گزارشي درباره اين راي دادگاه نوشته است كه چنين رايي حتي اگر در نهايت هم به اعمال محدوديت در فعاليتهاي آژانس امنيت ملي آمريكا منجر نشود، اما ميتواند آغاز دور تازهاي از فشارهاي حقوقي بر اين آژانس و فعاليتهايش باشد. دولت باراك اوباما در ماههاي گذشته با دفاع از برنامه شنود و گردآوري اطلاعات در آمريكا و ساير نقاط جهان گفته است كه اين اقدام، ابزاري مهم براي مبارزه عليه تروريسم است. موضوع افشاي اطلاعات محرمانه آژانس امنيت ملي آمريكا توسط ادوارد اسنودن به رغم گذشت چند ماه همچنان در صدر خبرهاست. جي كارني، سخنگوي كاخ سفيد، ميگويد اين كارمند پيشين پيمانكار آژانس امنيت ملي آمريكا در صورت ورود به كشور محاكمه ميشود. اظهارات آقاي كارني واكنشي به سخنان يك مقام آژانس امنيت ملي آمريكا است كه گفته بود در صورتي كه ادوارد اسنودن همه اطلاعات خود را تحويل دهد ممكن است مشمول عفو شود. ريچارد لِجِت كه مسئول رسيدگي به ميزان خساراتي است كه آژانس امنيت ملي آمريكا پس از افشاي اسنادش متحمل شده است، در روزهاي گذشته گفته بود در صورتي كه بخواهند مانع خسارات بيشتر شوند، بايد امنيت مابقي اطلاعاتي كه ادوارد اسنودن در اختيار دارد، تامين شود. سخنگوي كاخ سفيد ميگويد كه اين مقام آمريكايي نظر شخصي خود را مطرح كرده است و اسنودن هر زمان كه به آمريكا بازگردد محاكمه خواهد شد. اقدامات آژانس امنيت ملي آمريكا پس از آن خبرساز شد كه ادوارد اسنودن، كارمند پيمانكار اين آژانس، بسياري از اسناد شنود آن را منتشر كرد. شنودي كه اسنودن از آن پرده برداشت، نه تنها شهروندان عادي در آمريكا و برخي ديگر از كشورها را شامل ميشد، بلكه برخي از رهبران كشورهاي مختلف از جمله كشورهاي متحد آمريكا چون آلمان را در بر ميگرفت. اسنودن در حال حاضر با پناهندگي موقت در روسيه زندگي ميكند. به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، يك روزنامه چاپ برزيل روز سه شنبه نامه سرگشادهاي از اسنودن منتشر كرد كه وي در آن از تمايل خود به زندگي در برزيل سخن گفته بود. در نامهاي كه روزنامه «فولها دِ اس پائولا» منتشر كرده، آمده است كه اسنودن ميخواهد به دولت برزيل براي آنچه كه جاسوسي آمريكا در خاك برزيل خوانده است، ياري رساند. او در اين نامه همچنين از انتقاد شديد دولت برزيل از برنامههاي شنود آمريكا در آن كشور و ساير نقاط جهان استقبال كرده و افزوده است: تا زماني كه كشوري به او پناهندگي سياسي دائم ندهد، دولت آمريكا به گفته او «در توانايي او براي صحبت كردن دخالت خواهد كرد».
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]