واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: سخنگوي دولت: توافق ژنو اعتبار خود را از دست نداده است
سخنگوي دولت با بيان اينكه «اين صحبتها يكطرفه است و براي تضعيف روحيه ملت و مردم ايران گفته ميشود»، تصريح كرد: ما تنها توافقات مكتوب شده را مدنظر قرار ميدهيم و براي دستيابي به حق و حقوق نظام تلاش خواهيم كرد. قرار نيست اختلاف و شكافي كه همراه بدبيني وجود دارد در اين مدت برطرف شود و اينكه برخي اعلام ميكنند كه توافقنامه اعتبار خود را از دست داده است، حرف درستي نيست. به گزارش ايسنا، محمدباقر نوبخت در شوراي برنامهريزي و توسعه استان همدان با بيان اينكه در ماده 234 برنامه پنجم توسعه بر رشد هشت درصدي اقتصاد در سال تاكيد شده است گفت: 5.5 درصد از اين ميزان بايد از طريق سرمايهگذاريهاي جديد و 5/2درصد از طريق افزايش بهرهوري سرمايهگذاريهاي قبل باشد. متأسفانه با توجه به شرايط كشور در سالهاي گذشته و جميع جهات رشد متوسط هشت درصد سالانه محقق نشد، بطوريكه در سال 90، مثبت سه درصد، در سال 91، منفي 5.8 درصد و سال جاري پيشبيني منفي 0.8 درصد شده است.
معاون نظارت و برنامهريزي راهبردي رييسجمهور، كاهش تورم به سطح مطلوب و رسيدن نرخ بيكاري به هفت درصد را از ديگر اهداف مورد نظر در برنامه توسعه پنجم برشمرد. وي با تاكيد بر اينكه «دست يافتن به رشد اقتصادي هشت درصد سالانه كاري مشكل ولي ممكن است»، تاكيد كرد: بايد ظرفيتها و استعدادهاي ملي و استاني را در كنار هم قرار دهيم تا بتوان به نتيجه مطلوب رسيد. سخنگوي دولت با بيان اينكه «منابع عمومي دولت در بودجه 93، 7.3 درصد كمتر از منابع بودجه 92 است»، افزود: اعتبارات عمراني براي اجراي طرحها در سال جاري، 56 هزار ميليارد تومان در نظر گرفته شده بود كه با توجه به شرايط موجود، 37 هزار ميليارد تومان محقق شد. از اين رو اعتبارات عمراني براي طرحها در بودجه 93 نيز به همين ميزان خواهد بود. وي با اشاره به اينكه «سه منبع براي تحقق رشد هشت درصدي اقتصادي در سال آينده در اختيار نظام و مسئولان برنامهريزي كشور است»، اظهار كرد: بودجه عمومي، صندوق توسعه ملي و استفاده از تسهيلات خارجي يا فاينانس از جمله اين منابع است. نوبخت با بيان اينكه «تورم در سال جاري از 44 درصد به 37 درصد كاهش يافته است»، ابراز اميدواري كرد كه اين رقم تا پايان سال به كمتر از 35 درصد برسد.
سخنگوي دولت ادامه داد: همچنين برنامهريزي شده است تا تورم در سال 93 به 23 تا 25 درصد كاهش يابد؛ گرچه اين نرخ نيز سنگين و غير قابل قبول است ولي در راستاي بهبود معيشت و اقتصاد مردم، روندي كاهنده محسوب ميشود. معاون رييسجمهور با اشاره به تسهيلات خارجي و فاينانس خاطرنشان كرد: هرچند اين منابع در ظاهر بيروني و خارج از كشور است ولي بر تواناييها و ظرفيتهاي داخلي ريشه دارد. هماكنون 35 ميليارد دلار براي استفاده در طرحهاي داخلي به صورت فاينانس در اختيار كشور است كه بيش از 15 ميليارد تومان آن تمامي مراحل اداري را پشت سر گذاشته و پيشپرداختهايي نيز با همكاري مجلس صورت گرفته است. استان همدان نيز از اين 15 ميليارد تومان سهم دارد. وي اضافه كرد: برخي بر اين باورند كه اين رقم از تسهيلات خارجي، عدد خوشبينانهاي است و دولت از طريق مذاكرات ژنو براي اين ميزان تسهيلات خارجي كيسه دوخته است، در صورتي كه اين منابع قرار نيست از سوي دولتهاي غربي به جهت مطلوب شدن روابط در اختيار ما قرار گيرد.
نوبخت با اشاره به مذاكرات ژنو و توافق با 1+5، اظهار كرد: در مرحله نخست به توافق رسيديم و قرار است مفاد اين توافقنامه از ماه ژانويه اجرايي شود. اين توافقنامه در حد خود براي نظام، توافقنامهاي ارزشمند محسوب ميشود.
مقام معظم رهبري نيز با فراست و دقت از مجموع مواضع مذاكرهكنندگان در اين مذاكرات ابراز رضايت كردند و اين دستاورد بزرگي محسوب ميشود. معاون رييسجمهور همچنين اظهار كرد: در پيش روي توافق، موانع بسياري وجود داشت كه توسط رژيم صهيونيستي ايجاد شده بود و مشاهده كرديد كه پس از توافق نيز سران اين رژيم اعلام كردند كه بزرگترين خطاي تاريخ اتفاق افتاد و البته پس از توافق نيز بيكار ننشستهاند و تلاش كردند تا نظر كشورهاي 1+5 را تغيير دهند.
سخنگوي دولت با بيان اينكه «ما در عين حال به خوشبينانهترين شرايط در ماهها و سال آينده اميدواريم»، افزود: خود را براي بدبينانهترين شرايط كشور نيز آماده كردهايم و نظام از ظرفيتهايي در داخل كشور برخوردار است كه ميتواند در بدترين شرايط با سرلوحه قرار دادن اقتصاد مقاومتي با ثبات به راه خود ادامه دهد. وي همچنين با بيان اينكه «كشور ظرفيت توليد چهار ميليون بشكه نفت را دارد»، اضافه كرد: هماكنون كشور با يك ميليون بشكه نفت در حال گذران است و بودجه سال آينده نيز بر اساس فروش يك ميليون بشكه نفت بسته شده است.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]