تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس رحم نكند به او رحم نشود، هر كس نبخشد بخشيده نشود و هر كس پوزش را نپذيرد، خدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834054069




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ظريف از تماس تلفني جان كري پس از تحريم هاي جديد امريكا خبر داد كاخ سفيد خود را به توافق ژنو متعهد مي‌داند


واضح آرشیو وب فارسی:ايران: ظريف از تماس تلفني جان كري پس از تحريم هاي جديد امريكا خبر داد كاخ سفيد خود را به توافق ژنو متعهد مي‌داند
وزير خارجه كشورمان در گفت وگو با رسانه‌هاي امريكايي از اعلام آمادگي مقامات غربي از جمله جان كري و كاترين اشتون براي اجراي توافق ژنو خبر داد و گفت: اين دو مقام غربي اعلام كردند كه خود را متعهد به تكميل سريع فرايند ژنو مي‌دانند و در عين حال آماده رسيدن به توافق جامع با ايران نيز هستند. همزمان با سخنان ظريف، مك كين يكي از تندروترين چهره‌هاي جمهوريخواه امريكا اعلام كرد كه كنگره آماده است تا رويكرد تشديد تحريم‌ها عليه ايران را در جريان اجراي توافق ژنو متوقف كند.
محمد جواد ظريف در گفت‌وگويي تفصيلي با واشنگتن پست راه پيشِ رو را دشوار دانست.
بخش‌هاي مهمي از مصاحبه ظريف با واشنگتن پست كه خبرگزاري مهر منتشر كرده در ادامه مي‌آيد:
بعد از آنكه در روز جمعه نمايندگان شما مذاكرات فني در وين را ترك كردند «عباس عراقچي» همكار شما، اعلام كرد كه اقدام امريكا براي سخت كردن تحريم‌هاي موجود برخلاف روح توافق ژنو است و ايران در حال ارزيابي واكنش مناسب به اين اقدام است. آيا ممكن است توضيح دهيد كه از نظر شما موضع ايران چگونه خواهد بود؟
ما متعهد به اين نكته هستيم كه روندي را كه آغاز كرده‌ايم و نياز به شجاعت زيادي از سوي ما داشت به نتيجه برسد. اين روند بايد به يك نتيجه رضايت بخش كه پاسخگوي الزامات موجود در توافقنامه ژنو است منتهي شود. اين نتيجه بايد شامل برنامه غني‌سازي اورانيوم در ايران و همزمان با آن رفع نگراني‌هايي همچون محدوديت‌هاي اعمال شده از سوي جامعه جهاني بر ايران باشد و اين هدف است. بنابراين، ما اعتقاد داريم كه دستيابي به يك توافقنامه بسيار آسان است. مطمئناً رسيدن به توافق نيازمند اراده سياسي جدي و حسن نيت است. اما شاهد هستيم كه صداهايي از واشنگتن به گوش مي‌رسد. ما مي‌فهميم كه ايران و امريكا همانند بسياري ديگر از اعضاي گروه 1+5 جوامع يكپارچه‌اي نبوده و در سياست نيز يكصدا نيستند. ما در ايران ديدگاه‌هاي مختلفي داريم. برخي از آن‌ها صراحتاً و رك و پوست كنده با شدت از سوي مخالفان توافقنامه بيان مي‌شود تا جايي كه برخي خواستار بركناري من شده‌اند.
معتقدم كه اين امر در جوامع دموكراتيك امري طبيعي است. جوامعي كه با گروه‌هاي مختلف، ديدگاه‌هاي سياسي گوناگون و همچنين نيروهاي مختلف حكومتي براي تنظيم و موازنه اعمال قدرت سياسي فعاليت مي‌كنند. در امريكا نيز چنين وضعيتي وجود دارد، معتقدم كه نگراني قانونگذاران امريكايي در مورد اين توافق امري طبيعي است.
ما اميدواريم كه مخالفان ما در امريكا در ابتدا و بيش از همه منافع ملي خود را در ذهن داشته باشند. من اين را براي هر دو طرف مي‌گويم و فقط روي يكي از آن‌ها تأكيد ندارم.
اما با اين وجود معتقدم كه سياست‌هاي انتخاباتي بعضي وقتها موجب پيچيدگي و سردرگمي منافع ملي مي‌شوند اما صحبت درباره اين موضوع وظيفه من نيست، اين يك موضوع داخلي براي ايالات متحده است و معتقدم كه مردم امريكا و حكومت آن كاملاً قادر به مديريت آن هستند. اما شما وقتي صداهايي از داخل دولت امريكا مي‌شنويد كه علت و چرايي اصل وجودي مذاكرات را زير سؤال مي‌برند موضوع كاملاً غير قابل تحمل مي‌شود. ممكن است اين اقدام مصداق نقض صريح مفاد توافق ژنو باشد يا نباشد. وقتي بيانيه‌‌‌هايي از سوي دولت امريكا صادر مي‌شود كه با هدف اصلي مذاكرات در تضاد است، اين اقدام به‌شدت غيرسازنده است. بنابراين، لازم بود كه ما اين موضوع را به قويترين شكل ممكن به شركايمان در مذاكرات يادآوري كنيم و معتقدم اين كار را كرديم. اين به آن معني نيست كه مذاكرات مرده است. اين بدان معني است كه مذاكرات با يك مانع مواجه شده. همان طور كه «مارك تواين» هم بدرستي به آن اشاره كرده خبرها در مورد مرگ توافق ژنو، به‌شدت اغراق شده است.
بنابراين معتقدم كه نيازمند آن هستيم تا در مورد چگونگي ادامه اين روند يك ارزيابي مجدد داشته باشيم. همه نياز دارند تا ارزيابي مجدد را انجام بدهند. بازگشت به ميز مذاكره با اين نگرش كه موانع رفع شوند و به جلو حركت كنيم. اين هدف ماست. ما آن را با حسن نيت انجام داديم.
آيا شما در مورد مفهوم و هدف بيانيه‌اي كه «ديويد كوهن» معاون وزارت خزانه‌‌داري امريكا صادر كرده و فكر مي‌كنم منظورتان از بيانيه‌هاي واشنگتن نيز همان بود، توضيحي از جانب ايالات متحده دريافت كرده ايد؟
ما گفت‌وگوهاي تلفني داشته‌ايم. اجازه بدهيد اين‌گونه توضيح بدهم ما با اعضاي 1+5 ارتباط داشته‌ايم و در روزهاي گذشته درباره اين موضوع گفت‌وگو كرده‌ايم و معتقدم كه اين گفت‌وگوها ادامه خواهند داشت. اين براي اولين بار نيست كه ما به اين نتيجه مي‌رسيم كه نياز است هم به‌صورت عمومي و هم به‌صورت خصوصي در حاشيه 1+5 گفت‌وگو كنيم و اين مورد مطمئناً يكي از آن‌ها بود. من با مقامات امريكايي و مقامات ديگر كشورهاي 1+5 و همچنين «كاترين اشتون» مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا، در ارتباط بوده‌ام و همه براي حركت رو به جلو تلاش مي‌كنند.
آيا امريكايي‌ها چيزي در مورد كم كردن از نگراني‌هاي شما درخصوص اينكه بيانيه كوهن روح توافق ژنو را نقض كرده، گفته اند؟
من گفت‌وگوهاي محرمانه را محرمانه باقي مي‌گذارم. نمي‌خواهم وارد اين نوع از ديپلماسي عمومي شوم. اما چيزي كه مي‌توانم بگويم اين است كه مشغول مذاكراتي براي اطمينان حاصل كردن در اين رابطه هستيم كه همه موظف به انجام توافق ژنو هستيم.
چيزي كه من از «جان كري» وزير امور خارجه امريكا و خانم اشتون شنيده‌ام اين است كه آن‌ها متعهد به نهايي كردن سريع توافق ژنو با هدف رسيدن به يك توافق جامع هستند. من هم به دنبال اين هدف هستم مطمئنم كه در ادامه مسير نيز با مشكلات ديگري مواجه مي‌شويم. اين يك روند بسيار مشكل است. نه فقط به خاطر اينكه رسيدن به هدف مشكل است بلكه به اين خاطر كه راه‌هايي كه براي رسيدن به هدف وجود دارد مشكل هستند.
شما به گفت‌وگو با جان كري، وزير امور خارجه امريكا و همچنين كاترين اشتون اشاره كرديد و من متوجه شدم منظور شما اين بود كه اين گفت‌وگوها به تازگي انجام شده‌اند. درست است؟
ما هيچگاه ارتباطمان را متوقف نكرده‌ايم و گفت‌وگوها انجام شده است.
بعد از بيانيه كوهن، جان كري اقدام به شفاف‌سازي آن كرد و به شما اطمينان داد؟
من سخنگوي جان كري نيستم. مي‌توانم بگويم كه ما با آن‌ها ارتباط داشته‌ايم. «سرگئي لاوروف» وزير امور خارجه روسيه تهران بود و ما مذاكراتي طولاني با هم داشتيم.
اين گفت‌وگو چه زماني انجام شد؟
چهارشنبه 11 دسامبر. من با خانم اشتون صحبت كردم قبل و بعد از روز چهارشنبه با او در تماس بوديم. من با افراد ديگر از جمله جان كري صحبت كردم يا بهتر است اينطور بگويم كه آن‌ها با من تماس گرفتند.
«باراك اوباما» رئيس‌جمهور امريكا، يك هفته قبل در سخنراني خود در مجمع سابان در واشنگتن اعلام كرد كه از نظر وي شانس رسيدن به توافقي جامع 50-50 است. نظر شما در اين مورد چيست و اينكه از نظر شما آيا اين اظهارات عادلانه يا نااميدكننده بود؟
همان طور كه قبلاً گفتم رسيدن به توافق زياد سخت نيست زيرا هدف ما جنجال‌سازي نيست. مسيري كه پيش رو داريم پر از دست‌انداز بوده و به اراده سياسي طرف‌هايي كه در اين موضوع حضور دارند بستگي دارد. همچنين به تأثير سياست‌هاي حوزه‌هاي انتخاباتي ايالت‌هاي امريكا كه در مذاكرات اخير شاهد مواردي از آن بوديم، بستگي دارد. ممكن است شما بتوانيد به توافق برسيد و يا اينكه نرسيد.
نمي‌توانم چيزي درباره آن بگويم. من قمارباز نيستم بنابراين نمي‌توانم درباره آن پيشگويي كنم. اما ما با انگيزه حل 100 درصدي اين كار را شروع كرده‌ايم. اما هميشه محدوديت‌هايي داشته‌ايم. هر كسي نگراني‌هايي دارد كه بايد به آن‌ها رسيدگي شود و ما آماده هستيم تا به نگراني‌هاي منطقي پاسخ بدهيم.
در اطمينان دادن به 1+5 درباره اينكه ايران به دنبال برنامه صلح‌آميز محدود است، آيا شما آماده هستيد براي محدود كردن مواردي همچون آب سنگين اراك، مذاكره كنيد؟
مجدداً مي‌گويم معتقد نيستم كه لازم است ما به‌صورت علني مذاكره كنيم. بهتر است مذاكرات به طور خصوصي انجام شود. اما اجازه دهيد برخي ملاحظات را در اين باره مطرح كنم. اول آنكه، اين مباحث بر مبناي برخي اصولي صورت مي‌گيرد كه اوباما در نامه‌هاي خود به رهبر معظم ايران و همچنين رئيس‌جمهور روحاني آن‌ها را بيان كرده است. اين اصول شامل گام‌هاي برابر، احترام متقابل و منافع دوجانبه هستند.
آيا شما محدوديت در غني‌سازي را پذيرفته‌ايد؟
ما درباره اين موضوع با آن‌ها صحبت مي‌كنيم. راه‌هاي متعددي وجود دارد. محدوديت‌ها به نوبه خود هدف نيستند. هدف اين‌كه اطمينان يابيم غني‌سازي براي اهداف صلح‌آميز انجام مي‌شود و اين موضوع به‌صورت شفاف بيان شده.
اكنون براي اطمينان دادن درباره مسالمت‌آميز بودن اهداف اين برنامه، راه‌هاي بسياري وجود دارد. اين راه‌ها را مورد بررسي قرار خواهيم داد و به توافقي درباره آن‌ها خواهيم رسيد زيرا بايد به طور دوجانبه درباره آن توافق شود. معتقديم كه مي‌توانيم به اين توافق برسيم.
اجازه بدهيد به سراغ موضوع دوم يعني اراك برويم. ما يك گزينه را پيشنهاد داديم مبني بر اينكه هر برنامه‌اي كه ايران دارد، نخست از غرب آن را درخواست كند، آن‌ها رد كردند و سپس ما به فناوري خود تكيه كرديم. ما نمي‌خواستيم اين همه راكتور تحقيقاتي را بسازيم. مي‌خواستيم از فناوري استفاده كنيم. همه مايلند از فناوري پيچيده استفاده كنند. اما، با نقض ان پي تي، ما را از داشتن اين فناوري منع كردند زيرا در نظر داشته باشيد لازمه ان پي تي اين بود كه انرژي براي اهداف صلح‌آميز را براي ما تأمين كنند.
بنابراين آن‌ها دست كم در 22 سال گذشته يعني از سال 1990 ميلادي ان پي تي را نقض كردند و اين نقض تقريباً از طرف تمامي كشورهاي غربي انجام شد. متأسفانه هيچ قضاوت رسمي درباره نقض پيمان منع اشاعه هسته‌اي وجود ندارد زيرا اين پيمان فاقد هر گونه مكانيسم نظارتي است. اما بايد داراي اين مكانيسم باشد زيرا پيمان منع اشاعه هسته‌اي داراي سه ركن است كه يكي از آن‌ها استفاده صلح‌آميز و نيز منع اشاعه و خلع سلاح هسته‌اي است. راكتورهاي آب سبك در اختيار ايران گذاشته نشد، ما بايد براساس آنچه مي‌دانستيم (دانش بومي) براي ساخت آن اقدام مي‌كرديم. اين به معناي آن نيست كه ما خواستار راكتور آب سنگين هستيم زيرا مي‌‌توان پلوتونيوم از آن استخراج كرد. اين به خاطر آن است كه اين تنها فناوري است كه در زماني كه ما ساخت راكتور را شروع كرديم، در دسترس ما بود.
اما اكنون چطور؟
نمي توانيم زمان را به 20 سال قبل باز گردانيم و از ايران بخواهيم از پروژه‌اي دست بكشد كه حاصل سرمايه عظيم مادي و انساني است. با اين حال، راه‌هاي متعددي وجود دارد كه اطمينان دهيم اين راكتور كاملاً صلح‌آميز باقي مي‌ماند زيرا اين هدف ماست. راه‌هاي متعددي هست تا اطمينان يابيم مي‌توانيم به راديو ايزوتوپ دست يابيم. ما امروز حتي نمي‌توانيم از خارج راديو ايزوتوپ تهيه كنيم بنابراين لازم است خودمان راديو ايزوتوپ توليد كنيم.
اجازه دهيد به مسأله سوم كه فردو است بپردازم. اگر شما در ايران باشيد مردمي را مي‌بينيد كه نگراني‌هايي را درباره فردو دارند. تنها نتيجه‌اي كه شما از اين مطلب مي‌گيريد آن است كه آن‌ها مي‌خواهند به شما حمله كنند، اين امر به آن دليل است كه اهميت فردو چيست؟
فردو تأسيساتي است كه تحت نظارت روزانه آژانس بين‌المللي انرژي اتمي قرار دارد. روزانه! بنابراين ما نمي‌توانيم هر كاري را در فردو انجام بدهيم. تنها تفاوتي كه سايت فردو با تأسيسات غني‌سازي نطنز دارد اين است كه نمي‌توان فردو را مورد هدف قرار داد. بنابراين اگر پافشاري كنيد كه ما فردو را تعطيل كنيم، اين به آن معناست كه يكي قصد حمله نظامي به آن را دارد. من بايد بگويم حمله نظامي نقض اساسي‌ترين اصول قوانين بين‌المللي است. منظور من اين است كه اين مبنايي براي مذاكره نيست، من نبايد مذاكراتي را بپذيرم كه مبناي آن نقض قانون بين‌المللي است بنابراين آن‌ها از من مي‌خواهند مسأله‌اي را بررسي كنم كه از اساس، غير منطقي است.
آيا راهي وجود دارد كه نگراني‌ها را برطرف كند؟
راه‌هايي براي رفع نگراني‌ها وجود دارد زيرا ما حتي نمي‌خواهيم اين احساس را به وجود آوريم كه ايران داراي برنامه تسليحاتي است، اين به نفع ما نيست. ما سياست ابهام را پيگيري نمي‌كنيم، اين هدف ما نيست، ما اين سياست شفاف را دنبال مي‌كنيم كه به دنبال سلاح هسته‌اي نيستيم. اگر شما ما را يك كشور مذهبي مي‌ناميد، پس حداقل اصلي را به رسميت بشناسيد كه يك كشور مذهبي بر مبناي آن بنا شده و بالاترين اصل در يك كشور مذهبي اين است زماني كه بالاترين مرجع در كشور حكمي را صادر مي‌كند، آن مسأله قابل تغيير نيست. آن حكم اين است كه تسليحات كشتار جمعي، ضداصول اسلامي، غيراخلاقي و ممنوع است بنابراين هيچ جاي ابهامي باقي نمي‌ماند.
ما آماده‌ايم اين حكم را در عمل پياده كنيم زيرا هيچ منفعتي در ايجاد ابهام نداريم اما قصد نداريم هيچ دستوري را بپذيريم. آماده‌ايم در چارچوب توافقنامه ژنو، درباره همه مسائل مذاكره كنيم اما بر مبناي گام‌هاي برابر و احترام دوجانبه. ما آماده‌ايم خود را به جاي آن‌ها بگذاريم و همزمان از شما مي‌خواهيم به محدوديت‌هاي ما احترام گذاريد.

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن