تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):کم گویی ، حکمت بزرگی است ، بر شما باد به خموشی که آسایش نیکو و سبکباری و سبب تخفی...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804757114




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برگزاري آئين تجليل از حسام الدين سراج؛ هنرمندي كه صدايش را نفروخت


واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: برگزاري آئين تجليل از حسام الدين سراج؛ هنرمندي كه صدايش را نفروخت
سيدحسام‌الدين سراج در آئين تجليلش اظهار كرد: شرمنده‌ام كه در اين مراسم از من تجليل مي‌شود. زيرا افرادي در جامعه هستند كه هميشه در حال خدمت هستند.
به گزارش ايسنا، سهيل محمودي در آئين تجليل از اين هنرمند موسيقي اظهار كرد: خوشحالم كه مجلسي با محوريت و تلاش‌هاي سراج برگزار مي‌شود.
او ادامه داد: با برگزاري اين مجلس به سال‌ 61 برگشتم كه كنار يكديگر مي‌نشستيم و اشعار عمان ساماني را مي‌خوانديم. در آن جمع قيصر امين‌پور، حسن حسيني، فاطمه راكعي، محمدي نيكو‌، سلمان هراتي‌، بنده و سراج كنار يكديگر مي‌نشستيم و اشعار عمان ساماني را مي‌خوانديم و اين كار را دامن زدن به خلاقيت مي‌دانستيم.
اين شاعر همچنين گفت: آن زمان نوگرايي و گفتن سخن متفاوت كار مهمي بود، يادم است اواخر دهه 70 بود كه كاست «وداع» با صداي سراج به بازار آمد و ما هم در همه جا اين اثر را مي‌شنيديم اين كار با حساسيت‌هاي سراج ميرزماني و ني‌نوازي فروهري همراه بود و اين هنرمندان همفكري زيادي براي اين آلبوم داشتند.او تاكيد كرد: كاري كه در حوزه باورمندي انجام مي‌شود بايد در سطح محافل سنتي باشد اما ما مخاطب ديگري هم داريم كه در حوزه اعتقادي كالاي ديگري را مي‌طلبد و كاست وداع قدم مهمي براي اين كار بود. براي مخاطباني كه گوششان نسبت به نغمه‌نوا به شعر جدي بود.محمودي درباره اشعار عمان ساماني گفت: عمان براي نسل ما يكي از نمادهاي نوآوري در حوزه اعتقادي بود‌ و شعرهايي كه آن زمان بيشتر مي‌شنيديم شعرهايي بودند كه عنصر خلاقيت و ابداع در آنها ديده نمي‌شدند و در نتيجه اثربخش هم نبودند.اين پژوهشگر موسيقي علوم قديم را به سه دسته تقسيم كرد و گفت: آن زمان علوم اعلا به علومي گفته مي‌شد كه موضوعاتشان كلي،‌ شامل و فراگير است. علوم متوسط در معادلات كلي اما در مصداق جزئي بوده است اما علوم ادنا كاملا جزئي هستند. اين در حالي است كه جايگاه موسيقي در دسته‌بندي اين علوم مورد اختلاف است.وي افزود: بعضي‌ها معتقدند كه موسيقي عضو علوم متوسط است و بعضي‌ها معتقدند اعلا است. اما هيچ كس نمي‌گويد كه موسيقي از علوم پايين است. كساني هم كه مي‌گويند متوسط است دليلش اين است كه آن را جزو رياضي مي‌دانند.او ادامه داد: اما عرفا مي‌گويند موسيقي جزو علوم اعلا است.اين پژوهشگر موسيقي در بخشي از سخنانش تاكيد كرد: هنرمند به ميزاني كه دايره وجودي‌اش گسترده باشد بروزش هم گسترده‌تر خواهد بود. نبايد انتظار داشته‌ باشيم كه كسي به واسطه استعداد هنري، قابليت بروز جهاني داشته باشد. شخصيتي مثل حسام‌الدين سراج بيش از آنكه مديون زحماتش در حوزه موسيقي معرفت و معماري باشد. مديون حالت‌هاي دروني و معرفت‌هاي سلوكي است.
پيروز ارجمند يكي ديگر از سخنرانان مراسم تجليل سراج بود كه سخنان خود را با بيان خاطره‌اي آغاز كرد و گفت: سال 61 بود كه قصد داشتم براي ادامه تحصيل به دانشگاه موسيقي بروم. چند هزار نفر براي مصاحبه شركت كرده بودند و من هم از كرمان آمده بودم و خيلي با شرايط آشنا نبودم. آن روز آقاي سراج از من مصاحبه گرفتند و پس از مدتي وارد دانشگاه شدم.مدير مركز موسيقي حوزه هنري ادامه داد: پس از وارد شدن به دانشگاه از سراج پرسيدم كه به چه دليل مرا در روز مصاحبه پذيرفت و او گفت: تو از شهرهاي كوچك آمدي و مسيرت را با محدوديت طي كردي بنابراين اين جا جاي توست.اين موسيقي‌دان تاكيد كرد: اگر امروز اينجا جمع شديم دليلش هنر ما نيست بلكه توانايي‌هاي سراج است كه ما را دور هم جمع كرده است. سراجي كه از نينوا تا وداع را خلق كرده است.او در بخشي از سخنانش از پايمردي سراج نسبت به اعتقاداتش گفت و افزود: او مشي اعتدال را رعايت كرده و از افراط و تفريط به دور است در حالي كه اين موضوع حلقه گمشده ميان هنرمندان است. سراج تواضع دارد و اولين كسي است كه پس از انقلاب به زيبايي‌شناسي در هنر هم اهميت داد.ارجمند در پايان سخنانش گفت: او انساني جست‌وجو گر و پويا است. آزادگي و آزادمنشي دارد. او هيچ گاه هنرش را نفروخت.
در ادامه اين مراسم سيد حسام الدين سراج پشت تريبون قرار گرفت و در سخناني گفت: در اين جمع چهره‌هايي را مي‌بينم كه احساس شرمندگي مي‌كنم كه از من تجليل مي‌شود. در شهر كساني هستند كه هميشه مشغول خدمت هستند.او درباره اجراي كنسرت «وداع» در چند شب گذشته گفت: برداشتم از اين اجراها خوب است خدا را شكر مي‌كنم كه شمعي روشن شد تا عده‌اي در پرتو سيدالشهدا پر بزنند. وقتي روي صحنه بچه‌هاي اركستر را مي‌ديدم كه گريه مي‌كردند برايم عجيب بود تا به حال چنين كنسرتي نداشتم. 60 درصد مخاطبين كنسرت حين اجرا گريه مي‌كردند و اين يك ارزش است.اين خواننده ادامه داد: بايد به اين موضوع توجه داشته باشيم كه موسيقي مي‌تواند در فضاهاي ديني وجود داشته باشد. در كشور ما به موسيقي ظلم شده است.سراج درباره ارادتش به اشعار عمان ساماني بيان كرد: من از عمان خاطره داشتم مرحوم پدرم به عمان ساماني ارادت داشت و در سنين كودكي و نوجواني براي ما عمان مي‌خواند و اشك مي‌ريخت. در سنين نوجواني كه سنتور مي‌نواختم با خودم عهد كردم كه اگر توانستم روزي در موسيقي به جايي برسم روي اشعار عمان كار كنم و اين توفيق حدود 15 سال بعد به من داده شد. گاهي اوقات وقتي تاثير وداع را روي مخاطبان مي‌شنوم مي‌بينم كه اصلا چنين انتظاري نداشتم.او در سخنانش از اصغر فردي نيز ياد كرد كه با صداي زيبا و تسلطش بر ادبيات دكلمه‌هاي آلبوم وداع را انجام داده است بدون اينكه چشم داشت مالي در قبال اين اثر داشته باشد.او در بيان خاطره‌اي گفت: وقتي پس از ضبط دكلمه از استديو به بيرون آمديم به آقاي فردي گفتم فكر نمي‌كنم اين كارها قسمت هر كسي باشد، او هم سرش را روي شانه من گذاشت و گريست وقتي هم راجع به مسائل مالي با او صحبت كردم او گفت: اين دكلمه نمكي بود كه به ديگ امام حسين (ع) ريختيم.

ارسال نظر

چهارشنبه 27 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ابتکار]
[مشاهده در: www.ebtekarnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن