تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):صله رحم، اعمال را پاكيزه، اموال را بسيار، بلا را برطرف و حساب (قيامت) را آسان مى‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834451233




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مقاومت جانانه ملت و دولت سوريه چه تاج و تخت‌هايي را كه بر باد داد/ آل‌سعود نفس‌هاي آخر خود را مي‌كشد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: مقاومت جانانه ملت و دولت سوريه چه تاج و تخت‌هايي را كه بر باد داد/ آل‌سعود نفس‌هاي آخر خود را مي‌كشد
همانگونه كه پس لرزه‌هاي بحران سوريه و مقاومت جانانه ملت و دولت اين كشور تاج و تخت بسياري از سران را بر باد داد، همين سوريه به مثابه آخرين ميخ بر تابوت رژيم آل سعود خواهد بود.
به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران، از زماني كه بحران سوريه در ژانويه سال 2011 رخ داد بسياري از دستگاه هاي اطلاعاتي و مقامات امنيتي منطقه اي و فرامنطقه مغرض بر سر سرنگوني نظام بشار اسد ظرف دو سه ماه شرط بندي كرده بودند ولي انگار مثل انقلب السحر علي الساحر ( بهتر است بگوييم ساحرين ) مصداق عملي پيدا كرد و بسياري از كساني كه بر ضد محور مقاومت و در راس آن سوريه توطئه كرده بودند خود دچار فروپاشي و انحطاط شدند و اين امر عبرت تاريخي براي ظالمان شد. اين كلام نوراني از مولاي متقيان حضرت علي است كه مي فرمايند : ما اكثر العبر و اقل الاعتبار ( عبرت ها زياد است و عبرت پذيران اندك ).

بسياري در اين توهم بودند كه بحران سوريه نيز در ادامه تحولات موسوم به « بهار عربي » است و اينبار دومينوي عربي بعد از تونس، مصر، ليبي و يمن به سوريه رسيده است ولي زهي خيال باطل. زيرا جنس و ماهيت تحولات سوريه با پديده بهار عربي(بيداري اسلامي) كاملا متفاوت و در واقع يك توطئه خارجي از پيش طراحي شده بود.

در اين نوشته هيچ مجالي براي پرداختن به علل اصلي بحران سوريه و ريشه‌يابي آن نيست و نويسنده در اين جا هدف ديگري را دنبال مي‌كند و آن تشريح اين حقيقت است كه پس لرزه‌هاي مقاومت جانانه سوريه چگونه توطئه بسياري از كشورهاي منطقه‌اي و فرامنطقه را به خودشان بازگرداند و توانست به تنهايي در مقابل جنگ رسانه‌اي و تاكتيكي بيش از 134 كشور عربي و غير عربي ايستادگي كند. نه تنها ايستادگي كند بلكه تخت و عرش بسياري از آن ها را سرنگون سازد.

در ذيل به نمونه هايي از تاثير پس‌لرزه‌اي مقاومت سوريه بر ديگر كشورها ارائه مي‌شود:

الف: ((فرانسه و نيكلا ساركوزي))

حضور فرانسه در سوريه ريشه‌اي تاريخي دارد و باز مي‌گردد به قرن 18 يعني هنگامي كه ناپلئون مصر را به تصرف در آورد و از آنجا سوريه هم به اشغال فرانسه در آمد. با استقلال نسبي مصر، سوريه به عثماني واگذار شد اما در سال 1920، متفقين سوريه را به تصرف در آوردند و سوريه و لبنان تحت قيمومت فرانسه قرار گرفت. پس از سقوط فرانسه در جنگ دوم جهاني توسط آلمان، سوريه تحت قيمومت فرانسه قرار گرفت تا اينكه بالاخره در 16سپتامبر 1941 جمهوري سوريه اعلام استقلال كرد.

*** مواضع و اقدامات فرانسه درقبال بحران سوريه

1. سياست‌هاي نيكولا ساركوزي قبل از بحران سوريه:

روابط فرانسه و سوريه كه پس از ترور رفيق حريري، نخست‌وزير اسبق لبنان، در سال 2005 تيره شده بود، در سال 2008 با دعوت ساركوزي از بشار اسد براي سفر به پاريس مجددا به سطح عادي خود برگشت.

فرانسه تمايل داشت روابط خود را به سريع‌ترين وجه ممكن با سوريه بهبود بخشيده و به بهره‌بردارى از اين روابط در پرونده‌هاى مهم منطقه‌اي بپردازد. در راستاي همين سياست، رئيس‌جمهور فرانسه در نشست چهارجانبه‌اي با حضور سران سوريه، تركيه و قطر شركت كرد و پس از چند سال قطع رابطه، براي نخستين بار عازم سوريه شد تا نقش فرانسه را در تحولات خاورميانه از لحاظ راهبردي ـ امنيتي بازتعريف كند. فرانسه تلاش كرد تا با مطرح كردن كاركردهاي جانبي براي خود، با تاكيد بر حل اختلافات سياسي‌ ـ امنيتي سوريه و لبنان، ميانجيگري ميان سوريه و ساير كشورهاي عربي و … نقش كمرنگ شده خود را در خاورميانه بازتعريف كند و از طرفي خواستار كم كردن روابط سوريه با ايران و حزب الله در منطقه شود. ولي اين نشست نتوانست اهداف خاورميانه‌اي ساركوزي را تامين كند و به گفت‌وگوهاي مستقيم ميان سوريه و اسرائيل منجر شود.

2. سياست‌هاي نيكولا ساركوزي بعد از بحران سوريه:

چند ماه پاياني رياست جمهوري ساركوزي، با آغاز بحران در سوريه همراه شد.

ساركوزي تعامل دولت اسد با تظاهركنندگان را محكوم كرد و دولت وي در اين دوران از طريق تركيه مسئوليت تامين نيازمندي‌ها و خواسته‌هاي ميداني مخالفان را بر عهده گرفت. سياست ساركوزي در قبال خاورميانه بيشتر با جنجال و بار تبليغاتي همراه بود. وي در اظهار نظرهايي خواستار دخالت نظامي در سوريه، هم چون ليبي شد اما اين اظهار نظر با مخالفت‌هاي داخلي از جمله مخالفت چپ‌هاي ميانه مواجه شد.

عاملي كه شايد به نوعي فصل مشترك كشورهاي عضو اتحاديه اروپا و از طرفي ايالات متحده است و باعث شد ساركوزي در امور داخلي سوريه بعد از بحران جاري دخالت كند تضعيف جبهه مقاومت؛ يعني تضعيف حزب الله لبنان و به تبع آن جمهوري اسلامي ايران. بر اساس مقاله‌اي كه در سايت خبري فرانسوي آر - اف - آي آمده است، بازي سوريه دومينوي سه راس مثلث است؛ مثلث سوريه - حزب الله - ايران كه به گفته نويسنده اگر ضلع مركزي مثلث ( سوريه ) از دست برود شاهراه ارتباطي ايران با حزب الله قطع شده و اين دو قدرت خود را در منطقه از دست مي‌دهند.

بسياري از كارشناسان بر اين باورند كه سياست هاي غيرمسئولانه ساركوزي و تيم ديپلماسي دولت وي در قبال تحولات سوريه يكي از چندين عامل عمده در شكست وي در انتخابات رياست جمهوري فرانسه است. بنابراين نخستين قرباني و مصدوم پس لرزهاي مقاومت ملت بزرگ سوريه به رهبري بشار اسد و سياست هاي هوشمندانه ايران در منطقه ساركوزي و دولت متبوعش بود.

ب: (( قطر و شيخ حمد بن خليفه آل ثاني امير سابق اين كشور))

« و مكروا و مكرالله ان الله خيرالماكرين » اين آيه 54 از سوري آل عمران است كه مي فرمايد : آنان ( دشمنان ) مكر كردند و خداوند نيز مكر كرد و خدا بهترين مكر كنندگان است.

بدون ترديد قطر از زمان آغاز بحران داخلي در سوريه از مارس 2011 تاكنون نقش بسيار مخربي را در قبال اين كشور ايفا كرده است. حمد بن خليفه آل ثاني امير پيشين قطر از هيچ تلاشي براي ضربه زدن به نظام بشار اسد و سرنگوني آن دريغ نورزيد و حتي در اين خصوص با برخي از كشورهاي بزرگي مانند روسيه سرشاخ شد حال آن كه اين كشور در حد و اندازه اين مسايل نيست. شيخ حمد بن خليفه آل ثاني چه در عرصه بين المللي ، در چارچوب اتحاديه عرب و سازمان هاي منطقه اي و چه از طريق تحركات مجزا باعث و باني بسياري از كشتارها در سوريه شد.

قطر تاكنون كمك هاي مالي و تسليحاتي بسيار زيادي را به گروه هاي مخالف مسلح در سوريه كرده است. ولي هيچ يك از اين اقدامات مفيد اثر واقع نشد. تنها نتيجه آن كشته شدن و آوارگي زنان و كودكان بي گناه سوري و در تخريب مهد تمدن عربي يعني سوريه شد. مقامات سابق قطر خواستند تا با مكر و حيله گري بتوانند رژيمي وابسته به خود در سوريه سركار بياورند ولي اين مكر و حيله دامن و گريبان خود آنان را گرفت. حمد بن جاسم وزير امور خارجه پيشين قطردر پيشنهادي جنجالي اعلام كرد كشورش هزينه هاي مالي هرگونه اقدام نظامي عليه سوريه مشروط به سرنگوني آن را به طور تمام و كمال مي پردازد. تصميمات و طرح هاي ارائه شده از سوي مقامات قطري نشان دهنده اين مطلب بود كه آنان به چيزي غير از سرنگوني نظام بشار اسد راضي نمي شوند. ولي طولاني شدن بحران سوريه تبعات زيادي براي مخالفان سوري و حاميان آنان داشت. بحران سوريه در درجه نخست باعث بروز اختلافات شديدي ميان كشورهاي مدعي عربي از جمله عربستان و قطر و ديگر كشورهاي عربي منطقه شد. كشورهايي مانند الجزاير ، لبنان ، عراق و قطر كه از موسسان اصلي اتحاديه عرب محسوب مي شوند به طور كلي از سياست هاي قطر و عربستان در قبال سوريه تبري جستند و مخالفت شديد خود را با يكه تازي هاي اين دو كشور اعلام كردند. پس لرزها هاي بحران سوريه براي قطر به اينجا ختم نشد بلكه در مقياسي بسيار بزرگتر باعث شد تا كشورهاي غربي و آمريكا نقش رهبري قطر را براي سرنگوني نظام بشار اسد از مقامات پيشين اين كشور بگيرند و از اين مقامات و در راس آن ها شيخ حمد بن خليفه آل ثاني بخواهند با قدرت خداحافظي و مسند قدرت را در اختيار فرزندش قرار بدهد. بدون ترديد اگر شيخ حمد بن خليفه آل ثاني از غصه اين درخواست آمريكا در دم جان مي داد جاي شگفتي نبود زيرا شخص وي با يك كودتاي نظامي عليه پدر قدرت را در كشورش به دست گرفته بود. چگونه ممكن است براي شخصي مانند حمد كه حب رياست و قدرت دارد از ادامه حكومتداري منصرف شود. هرچند كه اين دستوري از سوي ارباب بر رعيت بود و اجراي آن واجب.

چنين شد كه اين بازيگر اصلي منطقه اي عليه بشار اسد از گردونه حذف شد و ديگر نام و نشاني از وي جزء خاطرات بدي نمانده است ولي بشار اسد هنوز استوار و سوريه هنوز پارجاست. قدرت مقاومت تا جايي خيره كننده است كه مقامات كنوني قطري كه ادامه بقاي خود را در معرض تهديد مي بينند پيام آشتي براي رييس جمهور سوريه فرستاند و برقراري مجدد روابط با دمشق را خواستار شدند.

ج: (( تركيه ، اردوغان و داوود اوغلو ))

با روي كار آمدن حزب عدالت و توسعه در انتخابات سال 2002 تركيه در جهت گيري‌هاي سياست خارجي اين كشور تغييراتي به وجود آمد. احمد داوود اوغلو، مغز متفكر سياست خارجي تركيه در اين دوران دكترين عمق استرتژيك را در سياست خارجي اين كشور مطرح و اجرايي كرد. هدف اصلي اين دكترين تعامل فعال تركيه با تمام سيستم هاي منطقه اي در تركيه محسوب مي شد. در اين زمينه تركيه در صدد به صفر رساندن مشكلات خود با همسايگان بر آمد. چيزي كه در قبال بحران سوريه عكس آن مشخص شد و نشان داد تركيه در صدد تنش زدايي با همسايگان نيست و به دنبال تنش زايي با كشورهاي همجوار است.

‏ تركيه در سال 2011 حمايت از مخالفان در سوريه را به طور آشكار در دستور كار خود قرار داد و برگزاري بيش از پنج نشست مخالفان بشار اسد، رئيس‌جمهوري سوريه در تركيه موجب واكنش دمشق عليه آنكارا شد. اظهارات رهبران تركيه از جمله عبدالله گل، رئيس‌جمهوري، رجب طيب اردوغان نخست وزير و احمد داود اوغلو وزير امور خارجه تركيه، حاوي واژه‌هاي تهديد‌آميز بود و نشان داد كه در مورد سوريه، تركيه سياست خصمانه اي را در پيش گرفته است و به نوعي اين سياست تركيه را مي توان خودزني مقامات ترك تلقي كرد.

دولت تركيه در قبال بحران سوريه با انزوايي آشكار مواجه شده است و تحولات اين كشور و دخالت عجيب تركيه در امور داخلي آن نشان داد كه دولت تركيه قدرت تعيين كننده منطقه اي نيست و توانايي ايجاد تغييرات اساسي در سوريه را ندارد.

اما بحران سوريه آزمون دشواري براي سياست خارجي اين كشور به وجود آورد و نياز اين كشور به حمايت هاي بين‌المللي و متحدين خويش را آشكار ساخت. از اين رو، بحران سوريه، تركيه را با يك سري از واقعيت هاي تلخ در سطوح داخلي، منطقه اي و بين المللي مواجه نمود. تركيه در خاورميانه به دنبال سه عنصر معنوي، نفوذ اقتصادي و نفوذ سياسي است و به همين دليل محيط داخلي سوريه براي تركيه اهميت دارد ولي انكارا نه تنها نتوانست در اين خصوص به پيشرفتي دست يابد بلكه جايگاه قبلي منطقه اي و فرامنطقه اي خود را در حالتي از تزلزل و بي ثباتي يافت.

بايد پذيرفت كه تركيه بازنده اين بازي است. تركيه تحت تاثير بهار عربي و بيداري اسلامي در منطقه قرار گرفت و با مشاهده سقوط كشورهاي عربي يكي پس از ديگري و با گمان اينكه شرايط داخلي سوريه دچار تزلزل شده است ريسك بزرگي انجام داد، در حاليكه بحران سوريه يك بحران ساده نيست. اتاق فكر تركيه به رهبري داوود اوغلو اين بار ارزيابي صحيحي از تحولات داخلي سوريه نداشت. تركيه بر اساس دكترين عمق استراتژي احمد داود اوغلو اين سياست ها را اتخاذ كرد و نتيجه هم نگرفت.

تركيه، عربستان و قطر تصور مي كردند كه سقوط نظام «بشار اسد» فقط نيازمند زماني كوتاه است و براحتي انجام خواهد شد. از همين رو اين دولت‏ها هرگونه گفتگو با نظام سوريه را رد كردند و به مخالفان مسلح نظام سوريه اهميت بيشتري دادند و از آنان حمايت كردند؛ در حالي كه انگيزه‏هاي اين سه كشور براي اين كار مفهوم نبود و حتي در يك سو نيز قرار نداشتند.

بحران سوريه فقط منجر به تقويت شكاف ترك و كرد در تركيه نشده است بلكه ورود دامنه حساسيت هاي طايفي و مذهبي اين بحران به داخل تركيه، "شكاف پنهان علوي - سني" را نيز به شدت تحريك كرده است.

بحران سوريه را مي توان يكي از گلوگاه هاي حياتي در سياست خارجي تركيه ارزيابي كرد. دخالت عجولانه تركيه در بحران داخلي سوريه و تهديدات غيرمنتظره ترك ها در خصوص حمله نظامي به دمشق تبعات بسيار سنگيني را براي تركيه در پي داشت در ذيل به مهم ترين پس لرزه هاي مقاومت سوريه بر تركيه اشاره مي شود:

1-‌محبوبيت رجب طيب اردوغان و داوود اوغلو به عنوان ناجيان تركيه و مردم اين كشور به شدت دستخوش تغيير و تحول شد و به پايين ترين سطح از زمان به قدرت رسيدن حزب عدالت و توسعه تاكنون رسيد. كار به جايي رسيد كه پارلمان تركيه طرح استيضاح و بركناري اووغلو را در دستور كار قرار داد.

2- دخالت تركيه در بحران سوريه نه تنها باعث افزايش بي سابقه تنش ميان "پ.ك.ك" و "ارتش" تركيه شده ، بلكه منجر به تعميق شكاف قديمي كرد-ترك در اين كشور گشته است.

اعتصاب غذاي ده ها تن از زندانيان كُرد كه همراهي بي سابقه افكار عمومي كردستان تركيه و نمايندگان حزب صلح و دموكراسي كردستان در پارلمان را به همراه داشته است و هشدار برخي از اعضاي اين حزب مانند "صلاح الدين آلچي" مبني بر اينكه تداوم وضعيت موجود منجر به تقسيم تركيه در ده سال آينده خواهد شد، تنها بخشي از هزينه هاي امنيتي و سياسي است كه دولت اردوغان به واسطه بحراني شدن پرونده كردستان اين كشور ، با آن روبرو است.

2- بحران سوريه فقط منجر به تقويت شكاف ترك و كرد در تركيه نشده است بلكه ورود دامنه حساسيت هاي طايفي و مذهبي اين بحران به داخل تركيه، "شكاف پنهان علوي - سني" را نيز به شدت تحريك كرده است.

نارضايتي علويان تركيه در قبال سياست اردوغان عليه سوريه ، به ويژه در منطقه اسكندرون (استان هاتاي) كه به درگيري هاي متعدد ميان آوارگان سوريه و ساكنين علوي تبار اين منطقه منجر شده و يا تظاهرات بي سابقه علويان در برابر پارلمان اين كشور (كه پس از تهديد دخالت نظامي مستقيم تركيه عليه دمشق و لحن تحقير آميز اردوغان در قبال اين اقليت 20 ميليوني) برگزار شد تنها بخشي از خطراتي است كه منافع ملي اين كشور را تهديد مي كند.

3- نارضايتي مردم تركيه نسبت به سياست خارجي اردوغان كه بنا به نظرسنجي بنياد امريكايي مارشال، 80 درصد مردم اين كشور را در برمي گيرد به عرصه سياست داخلي تركيه نيز كشيده شده است.

درگيري هاي خياباني در 89 مين سالگرد تاسيس جمهوري تركيه كه تبديل به صحنه اعتراضات شديد سكولارها عليه حزب حاكم شد ، نشانگر اين است كه دولت اردوغان ديگر نمي تواند با محدود كردن عرصه آزادي بيان انتقادات روزافزون داخلي را كنترل كند. بر اساس گزارش يك سازمان غير دولتي امريكايي تا آگوست امسال ، 76 روزنامه نگار مخالف دولت بازداشت شده اند كه اين امر نشانگر محدوديت هاي گسترده اي است كه اردوغان عليه منتقدين خويش اعمال مي كند.

4- دخالت دولت اردوغان در بحران سوريه، هزينه هاي اقتصادي سنگيني براي تركيه به همراه داشته است. بر اساس آماري كه وزارت اقتصاد تركيه منتشر كرده است پس از آغاز بحران سوريه و قطع شدن روابط اقتصادي طرفين، توليد ناخالص ملي تركيه، 10 درصد آسيب ديده است.

اگر به اين ميزان، ضرر و زيان هاي ناشي از اخراج شركت هاي ترك از بازار عراق و فشارهاي اقتصادي ايران به تركيه را بيفزاييم آمار دقيق تري از آسيب اقتصاد تركيه به دست خواهد آمد.

از سوي ديگر بار اقتصادي كه بيش از صد هزار پناهنده سوري بر دوش دولت تركيه تحميل مي كند يكي از هزينه هاي اقتصادي ديگري است كه دخالت تركيه در سوريه به همراه داشته است.

5- موارد فوق در واقع تاثيرات كوتاه مدت ناشي از بحران سوريه بر تركيه است و خطر بزرگتري كه در دراز مدت دولت تركيه را تهديد مي كند انتخابات رياست جمهوري آينده اين كشور است. اردوغان در دور قبل از انتخابات رياست جمهوري پيروزي بسيار شكننده اي را رقم زد و در شرايط كنوني كه سياست هاي وي شمار مخالفان را افزايش داده است و به احتمال زياد كفه ترازو در آينده به نفع مخالفان وي رقم خواهد خورد.

د: ((آل سعود و نفس هاي آخر ))

با توجه به واقعيت هاي موجود و تحولات جاري در منطقه ، ايجاد چرخش در سياست تركيه در قبال بحران سوريه ديده مي شود. ترك ها به اين نتيجه رسيده اند كه اعمال سياست تهديد و خصمانه عليه سوريه ديگر فايده اي ندارد بنابراين بازهم عاقلانه رفتار كردند و به دامن سياست درست منطقه اي بازگشتند. اما در اين ميان تنها كشوري كه هنوز بر سياست غلط گذشته خود اصرار مي ورزد ، عربستان است. اين كشور به معناي واقعي در عرصه منطقه اي و بين المللي منزوي شده است و بر اساس مصداق ضرب المثل « الغريق يتشبث بكل حشيش » ( انساني كه در حال غراق شدن است براي نجات خود به خار و خاشاك موجود روي آب نيز چنگ مي اندازد ) سعي مي كند اشتباهات گذشته اش را تكرار و با توسل به هر طريقي نظام بشار اسد را سرنگون كند. البته در شرايط كنوني بقاي نظام بشار اسد به معناي سرنگوني و فروپاشي ر‍ژيم آل سعود در عربستان و سرنگوني نظام سوريه به معناي ادامه موجوديت اين ر‍ژيم تا برهه ديگري از زمان است.

عربستان از همه اهرم هاي فشار براي نابودي سوري و نظام حاكم بر آن كمك گرفته است. بيشترين كمك مالي و تسليحاتي به مخالفان سوري توسط عربستان صورت مي گيرد. در شرايط كنوني عربستان بيشترين تحركات ديپلماتيك را براي خاتمه دادن به حكومت بشار اسد انجام مي دهد و حتي براي تحقق اين هدف به كشورهايي چون روسيه ، چين و ايران متوسل شده است. عربستان به معناي واقعي در جريان بحران سوريه منزوي شده و تنها مانده است. قطر و تركيه كه از مواضع قبلي خود تا حد زيادي عدول كرده اند. آمريكا نيز همكاري با روسيه و ايران را بر عربستان ترجيح داد و از حمله نظامي به سوريه منصرف شد. تصميمي كه خشم آل سعود را برانگيخت. آل سعود حتي در ميان كشورهاي عربي جايگاه خود را ازدست داده است. بسياري از كشورهاي عربي آشكارا از سياست هاي رياض انتقاد و آن را به چالش مي كشند. تازه ترين مورد مخالفت شديد عمان با تاسيس اتحاديه خليج فارس به جاي شوراي همكاري خليج فارس است. سياست سعودي ها به سمت و سويي پيش مي رود كه ديگر هيچ دوست و متحدي در منطقه ندارند. اين در حالي است كه عربستان مي توانست با يك ديپلماسي درست و فعال نقش بسيار تاثيرگذاري را در جهت تحقق صلح و ثبات در منطقه داشته باشد. عربستان اكنون نيز نقش زيادي در عرصه منطقه اي دارد البته نقش مخرب. سياست مخرب رياض در قبال بحران سوريه تا حدي است كه آمريكا و سوريه در شرايط كنوني در حال تلاش براي حل بحران سوريه از طريق برگزاري كنفرانس ژنو 2 هستند ولي عربستان به مديريت بندر بن سلطان رييس دستگاه امنيتي ملي اين كشور همچنان ساز مخالفت مي زند و از گروه هاي مختلف تروريستي در سوريه حمايت مي كند.

اگر بخواهيم توطئه ها و اقدامات خصمانه عربستان عليه سوريه را در طول سه سال گذشته بيان كنيم مثنوي هفت من كاغذ مي شود. ولي آن چه كه براي همگان حتي مقامات عربستاني مبرهن شده است اين كه رژيم آل سعود نفس‌هاي آخر خود را مي‌كشد و اين ر‍ژيم در حال احتضار است و هر آن احتمال شنيده شدن خبر مرگ آن وجود دارد.

آري همانگونه كه پس لرزه هاي بحران سوريه و مقاومت جانانه ملت و دولت اين كشور تاج و تخت بسياري از سران را بر باد داد ، همين سوريه به مثابه آخرين ميخ بر تابوت رژيم آل سعود خواهد بود.

گزارش از: سيد محمد مسعودي علوي

انتهاي پيام/

چهارشنبه 27 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن