واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: توافق عراقچي و اشتون براي ازسر گيري مذاكرات كارشناسي
6 روز پس از بيانيه وزارت خزانه داري آمريكا و اعمال تحريم هاي بيشتر عليه ايران،كه به ترك مذاكرات كارشناسي با 1+5 از سوي كشورمان منجر شد ، سيد عباس عراقچي عضو ارشد تيم مذاكره كننده هسته اي كشورمان در بروكسل با كاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا راجع به اين تحريم ها و آينده مذاكرات ايران و 1+5 ديدار و گفت و گو كرد . پيش از اين كاترين اشتون و جان كري در تماس تلفني با ظريف گفت وگو كرده بودند. پس از مذاكرات عراقچي و اشتون ، عراقچي اعلام كرد كه «ايران به مذاكرات هسته اي ادامه خواهد داد و قرار شد كه مذاكرات كارشناسي به زودي از سر گرفته شود.» طي 6 روز گذشته ايران با انتقاد از تحريم هاي جديد آمريكا اين اقدام را در تناقض با روح توافق ژنو توصيف كرد و هشدار داده بود كه آمريكا در مسير مذاكرات هسته اي سنگ اندازي نكند. محمدجواد ظريف وزير امورخارجه كشورمان نيز تاكيد كرده بود كه «مذاكرات هسته اي از مسير خود خارج شده، اما هنوز نمرده است.» از طرف ديگر سرگئي لاوروف وزيرخارجه روسيه با انتقاد شديد از تحريم هاي جديد آمريكا عليه ايران از «تعلل» و «تاخير» اتحاديه اروپا نيز در آغاز مرحله نخست توافق هسته اي ژنو، از آن به عنوان «مانع تراشي» در راه تحقق توافق ايران و 6 كشور يادكرده بود . پس از اين انتقادات بود كه اتحاديه اروپا در جلسه دوشنبه شب خود بيانيه اي صادر و خواستار آغاز فوري اجراي توافق ژنو از سوي همه طرف ها شد و اعلام كرد در حال حاضر اجراي تعهدات از سوي تمامي طرف ها در مسئله هسته اي ايران بسيار كليدي است.
عراقچي : اگر مذاكرات بخواهد ادامه يابد ، بايد از برخي زياده خواهي ها اجتناب شود
واحد مركزي خبر اعلام كرد سيد عباس عراقچي پس از ديدار با كاترين اشتون مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا ضمن انتقاد از مواضع غير سازنده غرب و به ويژه اظهارات مقامات آمريكايي تاكيد كرد اگر بخواهد مذاكرات ادامه يابد ، بايد از برخي زياده خواهي ها و اظهارات و اقدامات تحريك كننده به ويژه از سوي مقامات آمريكايي اجتناب شود.
وي گفت: خانم اشتون با تاييد ضرورت اجتناب از اقداماتي كه به سوءتفاهم مي انجامد اطمينان داد گروه مذاكره كننده به خصوص طرف آمريكايي به همين ترتيب عمل خواهد كرد و وي پذيرفت لازمه توافق پايبندي و تعهد به اصل متن توافق است. عراقچي پيش از اين گفته بود؛ پس از ديدار با خانم اشتون در خصوص نحوه ادامه مذاكرات فني در خصوص برنامه هسته اي كشورمان تصميم گيري خواهيم كرد.
عراقچي افزود: آمريكايي ها مواضع نادرستي اتخاذ كردند و عبارات نامناسبي به كار بردند و همچنين تصميمي كه براي افزودن نام برخي شركت هاي ايراني به فهرست تحريم ها گرفتند، موجب شد بررسي مجددي درخصوص اين تحولات و ادامه مذاكرات صورت گيرد.
وي با انتقاد از عملكرد اخير آمريكا در افزودن نام برخي شركت هاي ايراني به فهرست تحريم ها افزود: كساني در كنگره آمريكا هستند كه قصد دارند با اقدامات خود توافق ژنو را ازبين ببرند و اينكه دولت آمريكا بايد با اين تلاش ها مقابله بكند قابل درك است اما اين را نبايد به قيمت زير سئوال بردن توافق و تخريب زمينه هاي مذاكره انجام دهد و بسياري از تعابير و اظهارات مقامات آمريكا را نمي پسنديم و اعتراض داريم و به آنها نيز اين اعتراض را منتقل كرده ايم.
وي همچنين به فارس گفت: قرار شد كه مذاكرات كارشناسي به زودي از سر گرفته شود.
اشتون: خيلي مهم است كه ما ازكارهايي كه مي تواند در مذاكرات تاخير بيندازد اجتناب كنيم
همچنين به گزارش خبرگزاري كويت كاترين اشتون نيز پس از ديدار با عراقچي گفت: انتظار من اين است كه مذاكرات فني به سرعت از سرگرفته شود و بتوانيم هرچه زودتر جدول زماني مذاكرات را تنظيم كنيم. اشتون تاكيد كرد كه اين خيلي مهم است كه ما ازكارهايي كه مي تواند در مذاكرات تاخير بيندازد اجتناب كنيم. اين يك روند ديپلماتيك بسيار حساس است. وي ادامه داد: به زودي مذاكرات كارشناسي از سر گرفته مي شود.
ظريف: اگر كنگره تحريم جديدي تصويب و دولت آمريكا هم آن را اجرايي كند توافق ژنو نقض مي شود
از سوي ديگر محمدجواد ظريف وزير امور خارجه كشورمان نيز در گفت و گو با خبرنگار يورونيوز كه به همراه هيئت پارلماني اروپا به تهران آمده است از اقدام وزارت خزانه داري آمريكا در گسترش فهرست تحريم ها عليه تهران انتقاد كرد و گفت: اين اقدام نيت واشنگتن را براي حل پرونده هسته اي ايران از طريق گفت وگو زير سئوال مي برد.وي ادامه داد: اين اقدام آمريكا به روشني، نبود تفاهم درباره راه هاي حل مسئله هسته اي را نشان مي دهد.برخي بر اين باورند كه اگر فشار بيشتري وارد كنند به نتيجه خواهند رسيد، اما اشتباه مي كنند. فشارها مانع توليد 18 هزار سانتريفيوژ در ايران نشد. البته آنها در ادامه اين راه آزادند، اما راه به جايي نمي برند. وزير امور خارجه ايران در پاسخ به سئوال خبرنگار يورونيوز كه از وي پرسيد چطور شما هفته گذشته اعلام كرديد اگر آمريكا تحريم هاي جديدي عليه ايران اعمال كند ،توافقنامه به دست آمده از اعتبار خواهد افتاد اما اكنون نظر ديگري داريد، گفت:«نه اينگونه نيست. اگر كنگره آمريكا تحريم هاي جديدي عليه ايران تصويب كند و دولت آمريكا نيز حكم اجراي اين تحريم ها را صادر كند آنگاه مي توان گفت كه اين تحريم ها بر خلاف توافقنامه ژنو است و نقض آن به حساب مي آيد.» ظريف افزود: من بر اين باورم اقداماتي كه مسئولان وزارت خزانه داري آمريكا گرفتند نسنجيده است. اما اين امر، به معناي واقعي كلمه نقض توافقنامه ژنو به حساب نمي آيد.تصويب اين اقدامات ،نيت آنها را براي حل پرونده هسته اي از طريق مذاكره زير سئوال مي برد و اين گامي به عقب است، اما در عين حال به معناي آن نيست كه آنها مي خواهند روند مذاكرات را از بين ببرند.
انتخاب ظريف به عنوان قهرمان ديپلماسي ايران
همچنين به گزارش ايلنا، محمدجواد ظريف در نهمين جشنواره ملي قهرمانان صنعت و اقتصاد ايران كه دوشنبه شب برگزار شد، شركت وسخنراني كردكه در پايان اين همايش از ظريف، به عنوان قهرمان ديپلماسي ايران تجليل شد.
برژينسكي: كنگره آمريكا از دنباله روي نتانياهو عليه ايران شرمسار شد
در اين باره ايرنا به نقل از روزنامه كانادايي نشنال پست گزارش داد كه زبگنيو برژينسكي مشاور امنيت ملي آمريكا در دولت جيمي كارتر در صفحه توئيتر خود با اشاره به فشارهاي ضدايراني نخست وزير رژيم صهيونيستي، نوشت كه «سرانجام كنگره از تلاش هاي بنيامين نتانياهو براي ديكته كردن سياست واشنگتن شرمنده شد.» وي ادامه داده است: در توافق تاريخي با ايران، برنده ها كري، روحاني و عقل سليم و بازنده ها جنگ طلبان منطقه اي هستند. برژينسكي همچنين هشدار داد كه آمريكا و متحدانش بايد بسيار مراقب باشند كه مبادا با تقاضاهاي تحقيرآميز، بار ديگر باعث دور شدن تهران شوند. وي افزوده است: بايد مراقب باشيم به سوي موضعي نرويم كه در آن توافق، از نگاه اكثريت مردم ايران، به مثابه تسليم يكجانبه باشد. در اين ميان به گزارش نسيم، روزنامه آمريكايي «وال استريت ژورنال» در گزارشي با اشاره به اعمال تحريم هاي جديد آمريكا عليه ايران نوشت: اعمال تحريم هاي بيشتر مانند گردبادي است كه مي تواند توافقنامه هسته اي با تهران را از بين ببرد.
چهارشنبه 27 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]