واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: ماندلا در خاك آرام گرفت
مترجم:شادي غفاري
پيكر نلسون ماندلا رهبر آفريقاي جنوبي، پس از 10 روز عزاداري در روستاي محل تولدش به خاك سپرده شد.نلسون ماندلا رهبر جنبش ضد آپارتايد آفريقاي جنوبي روز پنجم دسامبر، پس از مدتها ابتلا به بيماري ريوي در سن 95 سالگي درگذشت. پس از 10 روز برپايي مراسم عزاداري و اداي احترام به پيكر اين قهرمان برجسته ضد آپارتايد كه مدت 27 سال از عمر خود را در راه نيل به آرمانهايش در زندان گذرانيد، پيكر وي نهايتا به روستاي محل تولدش انتقال داده شد و در آنجا به خاك سپرده شد. «كونو» روستاي اجدادي ماندلا، محلي دور افتاده در منطقه كيپ شرقي است و تعداد بسياري از بستگان و خويشاوندان ماندلا به همراه بزرگان قبيله وي، هنگام فرود آمدن هواپيماي حامل پيكر رهبر فقيد آفريقاي جنوبي انتظار آن را مي كشيدند. دو فروند جنگنده هوايي نيز به نشانه احترام هواپيماي حامل پيكر نلسون ماندلا را اسكورت مي كردند.
جسد ماندلا به مدت سه روز پيش از خاكسپاري، در تابئتي مقابل يك ساختمان دولتي در پرتوريا قرار داده شده بود تا مردم بتوانند براي آخرينبار با پيكر رهبر محبوب خود خداحافظي كرده و به آن اداي احترام كنند.
در مراسم خاكسپاري نلسون ماندلا برخي رؤساي جمهور كشورهاي آفريقايي و تني چند از نخست وزيران كشورهاي مختلف و وليعهد انگلستان نيز حضور داشتند. تابوت ماندلا در حالي كه در پرچم آفريقاي جنوبي پيچيده شده بود در حالي به خاك سپرده شد كه طبق گزارشات حداقل 100 هزار تن تا كنون با آن ديدار كرده اند. گفتني است كه معاون رئيس جمهوري ايران نيز در اين مراسم حضور داشت. ماندلا در تاريخ پنجم دسامبر سال 1956 در پي فعاليتهاي سياسي ضد آپارتايد آفريقاي جنوبي دستگير شده و محاكمه شد. محاكمه وي مدت 5 سال به طول انجاميد و ماندلا نهايتا تبرئه شد. اين جريان اما موجب توقف فعاليتهاي ماندلا نشد: وي موفق شد به طور پنهاني با رهبران كشورهاي آفريقايي در الجزاير ديدار كند، اما اين ديدار نتيجه اي در پي نداشت و پس از آن بود كه عزم ماندلا بر تقويت
ملي گرايي در قاره سياه راسخ تر شد.
ماندلا در سال 1962 بار ديگر دستگير شده و در ژوهانسبورگ زنداني شد. در حالي كه ماندلا در زندان به سر مي برد پليس تعدادي ديگر از رهبران كنگره ملي آفريقا را نيز دستگير كرد و اين افراد را به همراه ماندلا به اتهام خيانت بار ديگر پاي ميز محاكمه كشانيد. ماندلا در بيانيه خود در دادگاه عنوان داشت: در زندگي ام خود را وقف مردم آفريقا كرده ام و با استيلاي سفيدها و سياهان، مبارزه كرده ام. آرمان من كه در پي آن بوده ام، جامعه اي آزاد است كه همه بتوانند در آن با فرصت هاي برابر زندگي كنند. اين است هدف من كه اميدوارم با آن زندگي كنم و بدان دست يابم. اما اگر لازم باشد، حاضرم براي اين هدف بميرم.
اين دادگاه در سال 1964 ماندلا را به حبس ابد محكوم كرد. ليكن مبارزات مردمي و تلاشهاي كنگره ملي آفريقا براي آزادي وي ادامه پيدا كرد و پس از مبارزه اي طولاني، در فوريه 1990، ماندلا پس از تحمل 27 سال زندان، بار ديگر طعم آزادي را چشيد.در پي تلاشهاي بي وقفه ماندلا و همراهان وي به منظور برقراري صلح براي اكثريت سياهپوست آفريقاي جنوبي و اعطاي حق راي به آنان، نخستين انتخابات آزاد اين كشور در تاريخ 27 آوريل 1994 برگزار شد و نلسون ماندلا، به عنوان اولين رئيس جمهور سياهپوست اين كشور، از سوي مردم انتخاب شد.
ماندلا تنها براي يك دوره به عنوان رئيس جمهور آفريقاي جنوبي به كشورش خدمت كرد و پس از آن در سال 2004، در سن 85 سالگي اعلام كرد كه قصد دارد از زندگي سياسي كناره گيري كند. وضعيت جسمي ماندلا رو به وخامت نهاده بود و اين رهبر پرافتخار آفريقاي جنوبي ترجيح مي داد كه بقيه وقت خود را كنار خانواده اش بگذراند. وي براي آخرين بار در مراسم جام جهاني 2010 در استاديوم فوتبال ژوهانسبورگ در انظار عموم ظاهر شد و براي مردم كشورش دست تكان داد.زندگي پر فراز و نشيب و سراسر افتخار و مبارزه نلسون ماندلا، در سن 95 سالگي و پس از مدتها ابتلا به بيماري ريوي، به پايان رسيد. با درگذشت وي
نه تنها جمعيت 53 ميليوني آفريقاي جنوبي، بلكه بسياري در سراسر جهان به عزاداري پرداخته و بيش از يك هفته را به مراسم يادبود نخستين رئيس جمهور سياهپوست آفريقاي جنوبي اختصاص دادند.
يكي از زنان سالخورده ساكن روستاي اجدادي ماندلا، هنگامي پيكر وي براي خاكسپاري به زادگاهش بازگشت عنوان كرد: پس از زندگي و بيماري طولاني اش، ماندلا اكنون آرام گرفته است. او وظيفه خود را به انجام رسانيد.
منبع: رويترز
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: رسالت]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]