واضح آرشیو وب فارسی:فارس: براي نخستين بار در گيلانپيشنويس طرح سند توسعه پايدار روستايي خمام رونمايي شد
پيشنويس طرح سند توسعه پايدار روستايي خمام با حضور كارشناسان و مسئولان براي نخستبن بار در گيلان رونمايي شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از خمام، پيشنويس طرح سند توسعه پايدار روستايي بخش خمام براي نخستين بار در گيلان امروز با حضور كارشناسان شركت مشاور «دورنگاه سرزمين» «معرفي شده از طرف معاون هماهنگي امور عمراني و مدير كل روستايي» در سالن كنفرانس بخشداري خمام رونمايي شد.
اين طرح بهمنظور بررسي نهايي در اختيار دهياران قرار گرفت تا در صورت لزوم براي هرگونه ويرايش در مدت 48 ساعت آينده اقدامهاي لازم صورت گيرد.
بخشدار خمام در جلسه تدوين سند توسعه پايدار روستايي در اين بخش، اظهار كرد: سند توسعه پايدار روستايي شامل تغيير پايدار اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و محيطي است كه براي رفاه طولانيمدت در جامعه روستايي طراحي شد.
حسين ذاكر استقامتي، راهبرد توسعه پايدار روستايي را از مهمترين و كارآمدترين مباحث براي دستيابي به رفاه و پيشرفت زندگي روستاييان با توجه به حفظ و ماندگاري منابع براي نسلهاي آينده دانست.
وي توسعه پايدار روستايي را يك فرآيند بلندمدت خواند و تصريح كرد: نتيجه اين امر تامين نيازمنديها و رفاه براي روستاييان و ارتقاي سطح كيفيت زندگي و كاهش فقر است.
اين مسئول ادامه داد: اين توسعه نيازمند حفظ و نگهداري سرمايههاي انساني و اجتماعي بوده كه از گذشتگان به ما ارث رسيده است.
وي از پيش شرطهاي ضروري براي توسعه پايدار روستايي را دادن مسئوليتها، امتيازها و حقوق مالكيت بهصورت دقيق به روستاييان و برطرف شدن چالشهاي توسعه پايدار روستايي عنوان كرد.
ذاكراستقامتي تصريح كرد: پيششرطها شامل محدوديت خدمترساني به روستا، ضعف شناخت از جامعه روستايي، تغيير و تحولات روستاها، محدوديت تأمين اشتغال و نابساماني در مديريت زمين و عدم ارتقاي بهرهوري از منابع پايدار در محيط روستاها است.
وي شرايط مهم براي موفقيت در توسعه پايدار روستاها را اولويت دادن به مردم روستاها، برطرف شدن نيازهاي آنها و امنيت قانون و حفظ حقوق افراد و منافع پايداري از طريق خود اتكايي و فناوري مناسب محيط زيست و مشاركت مردمي ذكر كرد.
بخشدار خمام نقش اساسي دهياران در تدوين سند توسعه روستايي را مهم خواند و تصريح كرد: دهياران بخش خمام با مساعدت در تدوين سند توسعه پايدار روستا از ظرفيتهاي روستا براي رشد، بالندگي و توسعه آن استفاده كرده و با مديريت بومي و محلي در حوزه ماموريت خود در راستاي توسعه پايدار و متوازن گام برداشتهاند.
به گفته وي، در تدوين سند توسعه روستاها توسط دهياران، قابليتها، محدوديت و تنگناها، مسئله اساسي، اهداف بلند مدت و سياست اجرايي، اقدامهاي اولويتدار مد نظر قرار گرفته است.
ذاكراستقامتي متذكر شد: قابليت و تواناييهايي كه با استفاده و تأكيد بر آنها توسعه روستايي شتاب ميگيرد و به پيش ميرود بسيار مهم است.
وي با اشاره به اينكه قابليتها از مقياس تعيين كنندهاي در آهنگ توسعه روستايي بخش برخوردار است، يادآور شد: اين امر وجود محدوديتها در روند اجراي سند توسعه روستايي را كند ميكند.
بخشدار خمام اهتمام به برطرف شدن مشكلات را در طرح سند توسعه نقش كليدي خواند و خاطرنشان كرد: سند توسعه پايدار روستايي بخش خمام تبلور يافته سياستها و ديدگاههاي برنامهريزي و توسعه بخش است كه براي نخستين بار در نظام برنامهريزي روستايي به تجربه گذاشته ميشود.
وي سند توسعه روستايي را راهنماي عمليات اجرايي روستاهاي بخش خمام در 10 سال آينده قلمداد كرد و يادآور شد: سند توسعه پايدار روستايي ديدگاههاي مديريت توسعه روستا را براي پيشرفت و آبادي آن ارائه ميكند.
به گفته ذاكراستقامتي، سند توسعه روستايي محور پيگيري، نظارت و برنامهريزي مطالبات به حق مردم ولايتمدار روستاهاي تابعه بخش خمام است.
انتهاي پيام/2300/ت40
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 128]