محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826255862
توصيه سيدحسن خميني به روزنامهنگاران
واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: توصيه سيدحسن خميني به روزنامهنگاران
سيد حسن خميني با تأكيد بر اينكه روزنامه براي بقاي خود، بايد كاركرد خود را تغيير دهد، گفت: يكي از راهها اين است كه روزنامه به سمت تهيه «بسته خبري» برود.
به گزارش تسنيم، حجت الاسلام سيد حسن خميني در ديدار مدير مسئول و جمعي از اعضاي تحريريه روزنامه «شهروند» با اشاره به تحولات عرصه رسانه در جهان، گفت: واقعيت اين است كه ورود رسانههاي ديجيتال و خصوصا سايتهاي خبري، بحراني را براي روزنامهها ايجاد كرده و باعث شده است كه حتي برخي از نشريات چاپي داراي سابقه طولاني هم به تعطيلي كشيده شوند، يا احيانا از تيراژ مابقي آنها كاسته شود.
وي افزود: يكي از علل اين مسئله اين ميتواند باشد كه نقش روزنامهها بايد تغيير كند؛ پيش از اين، اگر دنبال خبر بوديد بايد روزنامه ميخريديد، اگر در پي تحليل بوديد به سراغ هفته نامهها ميرفتيد و علاوه بر آنها، مقالات ترويجي در ماهنامهها و مقالات پژوهشي در فصلنامهها درج ميشد.
نوه حضرت امام(ره) ادامه داد: اما امروز ديگر كسي براي كسب «خبر» روزنامه نميخرد، زيرا قبل از آنكه مخاطب خبر را در روزنامه بخواند؛ در سايتها خوانده است. يادم ميآيد كه سالها پيش رئيس سازمان سيا در مصاحبهاي گفته بود ما ديگر جاسوس نميخواهيم؛ زيرا سي ان ان همه چيز را ميگويد! اين سرعت پخش خبر در حالي است كه ما در تاريخ ميخوانيم به عنوان مثال، خبر مرگ معاويه پس از يك هفته به كوفه رسيده است، اما الان در لحظه حادثه، خبر از تلويزيون پخش ميشود.
سيد حسن خميني با تأكيد بر اينكه روزنامه براي بقاي خود، بايد كاركرد خود را تغيير دهد، گفت: يكي از راهها اين است كه روزنامه به سمت تهيه «بسته خبري» برود؛ مثلا درباره حادثهاي كه امروز رخ ميدهد، روزنامه بايد بتواند روز بعد يك بسته خبري از مجموع اخبار آن حادثه تهيه كند. اخيرا هم ديدهام كه برخي روزنامهها آرام آرام به سمت استفاده از اين شيوه در حال حركت هستند.
وي با تأكيد بر اينكه روزنامه هيچ وقت تأثير خود را از دست نميدهد، تصريح كرد: به دليل همين تأثير، بسياري از مطالبي كه در روزنامهها بيان آنها ممنوع است، در سايتها آزاد است.
اين مدرس حوزه علميه قم اضافه كرد: چرا كه روزنامه يك تأثير عميق لحظهاي دارد كه سايت فاقد آن عمق تأثير است. شما وقتي صفحه يك سايت را ميبنديد، از لحاظ رواني احساس ميكنيد كه همه چيز تمام شد، اما روزنامه هميشه روي ميز شما و كيوسك مطبوعاتي است و در نتيجه كسي كه در روزنامهها مطلبي عليه او نوشته ميشود، خيلي بيشتر از اين تحت فشار است كه در يك سايت درباره او چيزي بنويسند.
سيد حسن خميني با بيان اينكه ما ميبينيم كه تيتر يك روزنامه هم موجآفرين است؛ البته اين تأثيرگذاري الزاما براي مردم عادي نيست،اظهارداشت: بلكه براي آن كساني است كه مطلب در مورد آنها نوشته ميشود. لذا ممكن است يك روزنامه با 2 هزار نسخه تيراژ، جنگ روانياش براي مخاطبانش زياد باشد؛ اما تأثير روانياش براي مردم عادي زياد نباشد و ميزان تأثيري كه بر روي موضوع خبر ميگذارد، واقعيت نداشته باشد.
وي در جمعبندي اين بخش از سخنان خود افزود: براي تأثيرگذاري روزنامه، بايد به سمت بسته خبري رفت و به عنوان مثال اگر موضوع لايحه بودجه كشور سوژه روز كشور است، صبح فردا مجموع اخبار مربوط به اين سوژه را بدون پرداخت طويل به آن درج كرد؛ چرا كه امروز مخاطبان حوصله چنداني براي خواندن اخبار طولاني ندارند. البته در اين بسته خبري تحليلهاي كلي هم ميتواند وجود داشته باشد تا در روزهاي بعد تحليل هاي مفصل نوشته شود.
نوه حضرت امام(ره) با تأكيد بر اينكه در همه كارها و از جمله روزنامهنگاري «هدف» نبايد گم شود، اظهار داشت: انسان در هيچ كاري نبايد هدف را گم كند، زيرا انسان وقتي در مسير ميافتد، درگير مسائل روزمره ميشود. آفت بزرگ روزنامههاي اجتماعي «زرد شدن» است. در سياست، ورزش، سينما و... اينگونه است كه خبرهاي جنجالي مخاطبان را جذب ميكند.
"در روزنامههاي اجتماعي هم به اين دليل كه حدود و ثغور آن معلوم نيست، وقتي تيراژ بالا رفت اگر مراقب نباشيد، به سمت زرد شدن كشيده ميشويد. البته من اين آفت را تاكنون در روزنامه شما نديدهام، اما براي آينده بايد به آن توجه داشت. مثلا خبر ساختن يك مدرسه توسط يك خيّر مدرسهساز في نفسه جذابيتي ندارد و بايد حاشيههايي به آن افزود؛ اما مراقب باشيد كه گرفتار زرد شدن نشويد".
سيد حسن خميني با تأكيد بر دائم الشغل بودن روزنامه نگاران، گفت: من دوستان خبرنگار زيادي داشتهام؛ هركسي كه دائما در اين شغل بوده است -البته به شرط داشتن استعداد ذاتي- موفق بوده است. اما اگر كسي در كنار ساير كارهاي زندگي به اين شغل پرداخته، هيچ گاه توفيق نداشته است، زيرا كسي كه در روزنامه كار ميكند 24 ساعت شبانه روز بايد به كارش فكر كند تا موفق باشد.
وي در ادامه اين ديدار در پاسخ به سؤال يكي از روزنامهنگاران حاضر در جلسه در خصوص سخنان اخيرش در باب تقسيم بندي مفاهيمي چون اخلاق و اعتدال به دو نوع مثبت و منفي، گفت: در ادامه آن تقسيم بندي، انسان دوستي را هم ميتوان به دو نوع تقسيم كرد؛ يك نوع انساني دوستي، منفي است كه در جهت سلبي است و در آن فقط به مردم كمك ميكنيم. اما انسان دوستي مثبت اين است كه هم به مردم كمك كنيم و هم دست خطاكار را بگيريم و جلوي او بايستيم. همانطور كه معنويت مثبت اين است كه در جامعه براي ترويج معنويت تلاش ميكنيد.
نوه حضرت امام(ره) ادامه داد: اينكه به دنبال صلح دوستي و اخلاق باشيم، به معناي سكوت در مقابل ظلم و اجحاف نيست. اينكه وقتي ظلمي حادث شد بگوييم ما فقط دنبال ترويج صلح هستيم و هركس كه بگويد ما فقط دنبال صلح هستيم، صحيح نيست؛ بلكه بزرگترين راه ترويج صلح «مبارزه با جنگ» است.
سيد حسن خميني تأكيد كرد: قواعد اخلاقي در همه جا ثابت است، اما در فضاي هركس مصاديق و شعبات خاص خود را مييايد. مثلا دزدي علمي، عدم نقل منبع است، دزدي يك بقال كم فروشي در مال است و دزدي يك روزنامه نگار، عدم نقل منبع است و شما جلوي اين كار را در خودتان بگيريد. از مصاديق دروغ در مجموعه روزنامهنگاري هم ميتواند القاء دروغ باشد و رسانه بايد مراقب باشد كه چرا يك مطلب را منتشر ميكند؛ نيت كار مهم است. همانگونه كه در فلسفه حقوق جزاء هم هست كه فلسفه مجازات مقابله با جرم است، نه مجرم.
وي با توصيه به اينكه وقتي وارد بحث رسانه ميشويد اين اخلاق را در نظر بگيريد، گفت: يك وقت هست بيان يك مطلب تلخ است، اما بايد ديد اين يك داروي تلخ است يا زهر تلخ؟ آيا در راستاي اصلاح منتشر ميكنم يا افساد؟
استاد حوزه علميه قم با اشاره به زمينه اجتماعي روزنامه «شهروند» اظهارداشت: ورود به مسائل اجتماعي با حوزههاي ديگر اعم از سياسي، اقتصادي، فرهنگي و... هم پيوند مييابد. انسان نميتواند بگويد من ميخواهم در جامعه جلوي دزدي را بگيرم، اما نميتوانم جلوي فقر را نگيرم! من ميخواهم جلوي فقر را بگيرم اما نتوانم سرمايهگذاري كنم! من ميخواهم سرمايهگذاري كنم اما امنيت را تأمين نكنم! در حالي كه امنيت لازمه سرمايهگذاري است.
سيد حسن خميني اضافه كرد: اما اينكه فكر كنيم براي هر چيزي به علت العلل برگرديم هم صحيح نيست، مثلا اين رفتار هم درست نيست كه اگر مستمندي را ديديم كمك نكنيم و بگوييم بگذاريم مشكلات به او فشار بياورد تا برود شورش كند و اتفاقات بعدي بيفتد و مشكل حل شود! ميتوان هم به آن مورد خاص كمك كرد تا از گرسنگي تلف نشود و هم تلاش كرد تا علت فقر را از بين برد. ضمن اينكه مشكلات اجتماعي مانند فقر و بزهكاري در همه جوامع هست و فقط درصد آن متفاوت است، اما بايد به سمت خوب شدن رفت و همانگونه كه قبلا گفتم، شيب و جهت كار مهم است.
در اين ديدار عبدالرسول وصال مديرمسئول روزنامه شهروند كه به صاحب امتيازي سازمان هلال احمر منتشر ميشود، ضمن ارائه گزارشي از روند انتشار اين روزنامه، منشور شهروند را قرائت كرد.
سردبير و دبيران سرويس اين روزنامه نيز دغدغههاي حرفهاي و اجتماعي خود را با يادگار گرامي امام راحل در ميان گذاشتند.
نظر شما:
------------
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[مشاهده در: www.baztabonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]
صفحات پیشنهادی
توصيه سيدحسن خميني به روزنامه داران
توصيه سيدحسن خميني به روزنامه داران سيد حسن خميني با تأكيد بر اينكه روزنامه براي بقاي خود بايد كاركرد خود را تغيير دهد گفت يكي از راهها اين است كه روزنامه به سمت تهيه بسته خبري برود تسنيم حجت الاسلام سيد حسن خميني در ديدار مدير مسئول و جمعي از اعضاي تحريريه روزنامه شهروتوصيههاي سيد حسن خميني به روزنامهنگاران
توصيههاي سيد حسن خميني به روزنامهنگاران يادگار امام با بيان اينكه آفت روزنامههاي اجتماعي زرد شدن است و روزنامهنگار بايد دائمالشغل باشد تصريح كرد دزدي يك بقال كمفروشي در مال است و دزدي يك روزنامهنگار عدم نقل منبع است و شما جلوي اين كار را در خودتان بگيريد به گزارش جمسيدحسن خميني: بزرگترين راه ترويج صلح، مبارزه با جنگ است
سيدحسن خميني بزرگترين راه ترويج صلح مبارزه با جنگ است سيدحسن خميني با اشاره به ضرورت رعايت اخلاق در كار رسانه گفت دزدي يك روزنامهنگار عدم نقل منبع است از مصاديق دروغ در مجموعه روزنامهنگاري هم ميتواند القاء دروغ باشد و رسانه بايد مراقب باشد كه چرا يك مطلب را منتشر ميكنندخمینی: میزان پاکی در ورزش بازتاب میزان سلامت جامعه است ، امام توصیه می کرد فوتبال بازی کنم
خمینی میزان پاکی در ورزش بازتاب میزان سلامت جامعه است امام توصیه می کرد فوتبال بازی کنم سید حسن خمینی گفت نصحیت امام راحل به من نماز اول وقت درس خواندن و تفریح و ورزش بود به گزارش گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران سید حسن خمینی نوه مکرم بنیان گذار جمهوری اسلامی از علاقمندان به وسیدحسن خمینی: سکوت در برابر هجمه به بزرگان، جامعه را دچار بیهویتی میکند/ افراط گری، چپ و راست نمیشناسد
سیدحسن خمینی سکوت در برابر هجمه به بزرگان جامعه را دچار بیهویتی میکند افراط گری چپ و راست نمیشناسد یادگار امام با تاکید بر اینکه "کسانی که سرمایههای یک ملت را با دیده تحقیر یا توهین از بین میبرند بُنمایههای جامعه را نابود میکنند" گفت کسانی که در قبال اینسيدحسن خميني: تكريم جايگاه شهيد، تكريم هويت جامعه است
سيدحسن خميني تكريم جايگاه شهيد تكريم هويت جامعه است يادگار امام گفت جوامع اگر بر اساس حقيقت جوانمردي دين و آيين حركت كنند تكريم جايگاه شهيد را تكريم هويت انساني ملي و حقيقي خود ميدانند پنجشنبه 5 دي 1392سیدحسن خمینی: تکریم شهید تکریم هویت انسانی، ملی و حقیقی خودمان است
سیدحسن خمینی تکریم شهید تکریم هویت انسانی ملی و حقیقی خودمان است یادگار امام گفت جوامع اگر بر اساس حقیقت جوانمردی دین و آیین حرکت کنند تکریم جایگاه شهید را تکریم هویت انسانی ملی و حقیقی خود میدانند به گزارش نامه نیوز حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در دیدار با جمعیاستاندار جدید قم در کنار رهبرمعظم انقلاب و سیدحسن خمینی
استاندار جدید قم در کنار رهبرمعظم انقلاب و سیدحسن خمینی صالحی منش استاندار جدید قم در این عکس کنار رهبرمعظم انقلاب و سید حسن خمینی در داخل ضریح امام خمینی ره مشاهده میشود 1392 9 27سیدحسن خمینی: بزرگترین راه ترویج صلح، مبارزه با جنگ است/آفت روزنامههای اجتماعی «زرد شدن» است
سیدحسن خمینی بزرگترین راه ترویج صلح مبارزه با جنگ است آفت روزنامههای اجتماعی زرد شدن است حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی با اشاره به ضرورت رعایت اخلاق در کار رسانه گفت دزدی یک روزنامهنگار عدم نقل منبع است از مصادیق دروغ در مجموعه روزنامهنگاری هم میتواند القاء دروغ باواکنش روزنامهها به سخنان سیدحسن خمینی/ انتقاد یادگار امام(ره) از توهین به سرمایههای ملت
واکنش روزنامهها به سخنان سیدحسن خمینی انتقاد یادگار امام ره از توهین به سرمایههای ملت روزنامه های صبح امروز کشور به مسائل متعددی از جماه اربعین حسینی سفر یک مقام اروپایی به ایران پس از 10 سال و سخنان سید حسن خمینی پرداختند به گزارش نامهنیوز سخنان سید حسن خمینی روز یکشنبهعکس:خاتمی و سیدحسن خمینی در ختم مادر ظریف
عکس خاتمی و سیدحسن خمینی در ختم مادر ظریف شنبه 14 دی 1392 ساعت 08 02سيدحسن خميني: سكوت برابر هجمه به بزرگان، جامعه را دچار بيهويتي ميكند
سيدحسن خميني سكوت برابر هجمه به بزرگان جامعه را دچار بيهويتي ميكند يادگار امام با تاكيد بر اينكه كساني كه سرمايههاي يك ملت را با ديده تحقير يا توهين از بين ميبرند بُنمايههاي جامعه را نابود ميكنند گفت كساني كه در قبال اين مسأله سكوت كنند نيز متهم هستند به گزارش ايسنسیدحسن خمینی: پارتیبازی، جوانان را ناامید میکند
سیدحسن خمینی پارتیبازی جوانان را ناامید میکند حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی گفت باید مراقب باشیم که بحث جوانان زیر سایه پر زرق و برق ورزش گم نشوند چراکه با وجود اهمیت بسیار زیاد ورزش تمام مسائل مربوط به جوانان در آن خلاصه نمیشود آفتاب نوه امام راحل در نشست خود با و-
گوناگون
پربازدیدترینها