واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سندي دال بر اينكه هگمتانه شهر مادها بوده هنوز بدست نيامده است
همدان-خبرگزاري مهر: استاد باستان شناسي ايران با بيان اينكه باستان شناسي بايد به دل توده مردم راه يابد، گفت: براساس كاوش هاي صورت گرفته هنوز سندي مبني بر اينكه تپه هگمتانه شهر مادها بوده بدست نيامده است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد رحيم صراف پيش از ظهر سه شنبه در همايش باستان شناسي هگمتانه و بزرگداشت دكتر محمد رحيم صراف اظهار داشت: در راستاي آشنايي توده مردم با ميراث فرهنگي بايد برنامه هايي اجرا شود كه عامه مردم با ميراث فرهنگي و چيستي و چگونگي آن آشنا شوند.
وي با بيان اينكه در گروه كاوشگري تپه هگمتانه همدان حضور داشته است، بيان داشت: تپه هگمتانه 25 هكتار است كه نخستين كار در كاوشگري اين تپه تهيه نقشه و نفشه برداري و كار ميداني در اين تپه باستاني بوده است.
"مُهري با نقش خداي بابل" قديمي ترين شي كشف شده در هگمتانه است
صراف در ادامه با اشاره به اشيا كشف شده در اين تپه، اظهار داشت:قديمي ترين شي كشف شده در اين تپه مربوط به مهري بوده كه نقشي از خداي بابل بر آن حك شده كه مربوط به قرن 9 بوده است.
استاد باستانشناسي ايران با اشاره به كشف كتيبه اي به سه زبان در تپه هگمتانه، افزود: اين كتيبه به سه زبان فارسي باستان و بابلي و ايلامي نوشته شده كه آثاري به جامانده از دوره هخامنشيان است و پيدا شدن تعدادي ته ستون در اين تپه نشان دهنده وجود هخامنشيان در اين تپه است.
صراف در ادامه سخنانش به كشف سكه اي با نقش الهه يونان باستان در اين تپه خبر داد و ابراز داشت: كشف سكه اي از دوران ساساني و بيزانس و سفالي به خط پهلوي ساساني از جمله كشفيات در تپه هگمتانه بوده و آخرين شي كشف شده ضرب سكه اي مربوط به سال 1161 هجري بوده كه منقش به نام علي بن موسي الرضا (ع) بوده است.
اتاق هاي كشف شده در تپه هگمتانه هيچ در و يا سقفي ندارند
وي ادامه داد: اتاق هاي كشف شده در تپه هگمتانه هيچ در و يا سقفي نداشته و وجود حصار قطور اطراف تپه هگمتانه نشان از اهميت تپه هگمتانه بوده و در حال حاضر دو كتيبه از اردشير پادشاه هخامنشي بدست آمده اما اينكه اين تپه شهر مادها بوده هنوز مشخص نيست.
دبير علمي همايش نيز گفت: باستان شناسي در جايگاه خود يكي از دغدغه هاي مهم در حوزه ميراث فرهنگي بوده و بازسازي ژنتيكي در باستان شناسي اتفاق افتاده و در شناسايي هويت هر جامعه تاثير زيادي دارد.
يعقوب محمدي فر با بيان اينكه حوزه باستان شناسي در جامعه شناخته شده نيست، بيان داشت: باستان شناسي از فرو پاشي تمدن ها خبر داده و دلايل فرو پاشي تمدن ها را مشخص مي كند و بر رفتارها و ساز و كار هايي كه در جوامع گذشته وجود داشته احاطه دارد.
در اين همايش از كتاب مجموعه مقالات باستان شناسي و تاريخ شهر همدان به مناسبت يكصدمين سالگرد باستان شناسي در همدان رونمايي شد.
اين كتاب به قلم پرويز ازكايي و شامل مجموعه آثاري در مورد بررسي پل تاريخي آبشينه ماهيت اكباتان، تدوين دوره اشكاني و معرفي درهم هاي اشكاني و سفال هاي دوره ساساني بوده است كه در هزار نسخه و 333 صفحه به چاپ رسيده است.
كد خبر: 2197525
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۶ - ۱۴:۵۲
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]