واضح آرشیو وب فارسی:مهر: كمبود زمين مهمترين چالش براي توسعه كتابخانه هاي عمومي كردستان است
سنندج - خبرگزاري مهر: مديركل كتابخانه هاي عمومي كردستان كمبود زمين براي ساخت كتابخانه هاي عمومي جديد را يكي از مشكلات اصلي براي توسعه اين حوزه عنوان كرد.
به گزارش خبرنگار مهر، اسماعيل احمدي ظهر امروز جلسه شوراي اسلامي شهر سنندج كه با حضور شهرداري برگزار شد، اظهار داشت: حمايت و همراهي با كتابخانه هاي عمومي در اجراي برنامه ها مي تواند در نهايت به توسعه فرهنگي منجر شود و به همين دليل لازم است در اين بخش شاهد فعاليت هاي بهتري در اين استان باشيم.
وي با اشاره به سند چشم انداز كتابخانه هاي عمومي در سال 1404 ، بيان كرد: بر اساس اين سند شاخص اعضاي كتابخانه هاي عمومي بايد به 35 درصد از جمعيت برسد در حالي كه هم اكنون اين شاخص در كردستان نزديك به چهاردرصد است و بايد براي افزايش اين ميزان تلاش كرد.
مدير كل كتابخانه هاي عمومي استان كردستان بيان كرد: كمبود زمين براي ساخت كتابخانه از مهم ترين چالش هاي موجود در كتابخانه هاي عمومي كردستان است كه با ارتقاي شاخص زيربنا مي توان شاهد توسعه ساير شاخص هاي كتابخانه اي در استان باشيم.
وي با تاكيد بر لزوم آغاز عمليات اجرايي ساخت كتابخانه مركزي استان كردستان اظهار داشت: زمين مورد نياز براي ساخت اين كتابخانه مهيا است اما متاسفانه اعتبارات استاني جوابگوي آغاز عمليات اجرايي و ساخت و راه اندازي كتابخانه مذكور نيست و مسئولان كشوري بايد در اين زمينه نگاهي ويژه به استان كردستان داشته باشند.
احمدي توجه به فرهنگ بومي منطقه را از برنامه هاي اين نهاد فرهنگي در استان كردستان بيان كرد و افزود: در شش ماه گذشته 25 عنوان كتاب كه متناسب با آداب و رسوم و مذهب منطقه است خريداري شده و در كتابخانه هاي عمومي در دسترس مردم قرار گرفته است.
نهادينه شدن فرهنگ مطالعه نياز ضروري جامعه است
رئيس شوراي اسلامي شهر سنندج نيز در ادامه اين جلسه با اشاره به نقش مهم كتابخانه هاي عمومي در توسعه فرهنگي جامعه، گفت: اين نهاد فرهنگي از اركان مهم توسعه فرهنگي است كه بايد از سوي مسئولان به خوبي حمايت شود.
سيد انور رشيدي اظهار داشت: مديران بايد به اين نكته توجه داشته باشند كه ترويج فرهنگ كتابخواني و ارتقاي آگاهي جامعه به اجراي برنامه هاي توسعه محور كمك شاياني مي كند چرا كه در هر جامعه اي كه مردم در آن به مطالعه خو گرفته باشند اجراي برنامه هاي مختلف كه با هدف توسعه و پيشرفت صورت مي گيرد آسانتر است و روند آن تسريع مي شود.
وي با اشاره به نامگذاري كردستان از سوي مقام معظم رهبري با عنوان استاني فرهنگي، گفت: شناسايي ظرفيت هاي بالقوه و زمينه سازي براي تبديل آن ها به بالفعل وظيفه اي مهم بر دوش مسئولان است.
رشيدي با تقدير از عملكرد كتابخانه هاي عمومي استان كردستان در ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني، بيان كرد: نهادينه شدن فرهنگ مطالعه از ضرورت هاي جامعه است كه به تلاش مستمر و مداوم و همچنين برنامه ريزي اصولي نياز دارد.
آمادگي شهرداري سنندج براي حمايت از حوزه فرهنگ
شهردار سنندج نيز در اين نشست مشترك با تاكيد بر لزوم حمايت از كتابخانه هاي عمومي در استان كردستان و آمادگي شهرداري براي مشاركت در اين امر بسيار مهم گفت: حمايت از اين نهاد فرهنگي در واقع حمايت از حقوق شهروندي است.
كامياب شادمان با بيان اينكه، كتابخواني از نيازهاي اساسي جامعه كنوني است و بايد اين فرهنگ مطلوب در جامعه نهادينه شود، افزود: بر اين اساس شهرداري از برنامه هاي فرهنگي و همچنين نهادهايي كه در اين زمينه فعاليت مي كنند حمايت مي كند.
وي بيان كرد: با ساخت مكان هاي فرهنگي در حاشه شهرها و شهرك هاي اقماري از تردد علاقمندان در هسته مركزي شهر براي حضور در اين مكان ها كاسته مي شود و اين امر در كاهش ترافيك و رفع مشكلات اجتماعي موثر است.
شادمان گفت: شهرداري سنندج تلاش مي كند زمين هايي به منظور ايجاد مكان هاي فرهنگي مانند كتابخانه را در حاشيه شهر شناسايي كند و اين گونه در راستاي توسعه فرهنگي استان گام هاي مهمي بردارد.
كد خبر: 2197655
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۶ - ۱۴:۵۸
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]