تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834614671
تمدن 7 هزار ساله در معرض فرسايش باد و باران/ تمدن دقيانوس رقيبي براي بين النهرين
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تمدن 7 هزار ساله در معرض فرسايش باد و باران/ تمدن دقيانوس رقيبي براي بين النهرين
كرمان - خبرگزاري مهر: تمدن 7 هزار ساله اي كه مردم محلي جيرفت دقيانوسش مي خوانند و افسانه هاي مختلف برايش ساخته اند پس از سالها دل از خاك برآورد اما هم اكنون به دليل كمبود اعتبار در معرض فرسايش باد و خاك قرار دارد و بسياري آرزو مي كنند كه اي كاش اين تمدن سر از خاك بيرون نمي آورد.
به گزارش خبرنگار مهر، ايران زمين از دير باز مورد توجه بشر براي سكونت بوده است وجود دهها محوطه تاريخي پيش از ميلاد مسيح در ايران نمايه اي از اين گفته است در استان كرمان نيز چندين محوطه تاريخي قرار دارد كه مي توان به محوطه هاي تاريخي ارت، خبيص و بم و ميمند اشاره كرد وجود آثار منحصر به فردي مانند قلعه دختر و قلعه اردشير، ارگ بم، ارگ راين، روستاي صخره اي ميمند و صدها قلعه ديگر و به خصوص تپه هاي كنار صندل شمالي و جنوبي در استان كرمان نمادي از وجود تمدنهاي بسيار كهن در كرمان است.
وجود اين تمدنها و ساخته ها و ابنيه به جاي مانده در استان كرمان اين استان را به يكي از سه قطب تاريخي كشور تبديل كرده است و هويت كهن به نام كرمان داده است اما متاسفانه با وجود تمام داشته هاي كه شامل طيفي گسترده از داده ها از 7 هزار سال گذشته تا كنون در ادوار مختلف است اما در حال حاضر نتوانسته ايم از وجود آنها براي تبديل كردن كرمان به قطب گردشگري استفاده كنيم و حتي به دليل كم توجهي و البته عدم اختصاص بودجه مناسب برخي از اين بناها و آثار به جاي مانده از گذشتگان در معرض تخريب و فرسايش شديد قرار گرفته اند.
اين در حالي است كه مي توان با فعال كردن صنعت گردشگري در استان كرمان اين استان را برپايه گردشگري ساخت و زمينه توسعه استان را فراهم كرد.
در واقع تا كنون اقدام قابل توجهي در زمينه توسعه گردشگري در كرمان انجام نشده است و حتي بخش قابل توجهي از گردشگران طي سالهاي اخير به دليل اكوتوريسم به كرمان آمده اند كه در اين ميان كلوتهاي شهداد نقش قابل توجهي دارد.
يكي از بي نظير ترين تمدنهاي بشري كه در كرمان كشف شده است تمدن ارت است تمدني كه رازها و رمزهاي بزرگي پشت سرخود دارد اما اين رازها سالهاست سر به مهر مانده است.
چند سال قبل سيلي بزرگ در جيرفت آغاز شد كه خسارتهاي زيادي برجاي گذاشت هليل روز خروشيد و بسياري از آبرفتهاي بستر رودخانه و اطراف آن را با خود برد و به اين ترتيب آثار به جاي مانده از تمدني بزرگ سر از خاك برآورد.
در ابتدا مردم محلي كه در هنگام شخم زدن زمينهاي كشاورزي و ساير فعاليتهاي خود اشاي مختلف را كشف مي كردند توجهشان به اين مسئله جلب شد و در زماني كوتاه مردم شهر جيرفت نيز وارد اين گود شدند حفاريهاي گسترده غير مجاز در مطوط آباد آغاز شد و خبر به مسئولان رسيد و پيگيري در راستاي جلوگيري از اين حفاريها آغاز شد اما در اين زمان دشت مطوط آباد سوراخ سوراخ شده بود.
پس از حفاظت از منطقه و هشدار در خصوص جلوگيري از حفاريهاي غير مجاز توجه ميراث فرهنگي به سمت كاووش در منطقه جلب شد و پرفسور مجيدزاده اين مسئوليت را برعهده گرفت. وي در واقع يكي از انگشت شمار باستانشناسان زبده معاصر است كه البته كاووشهاي وي دستاوردهاي قابل توجهي به دنبال داشت.
كاوشهايي كه آغازي شد بر خودنمايي تمدني رمز گون
تپه هاي كنار صندل شماري و جنوبي كشف شدند مركز جمعيتي مربوط به 7 هزار سال قبل كه داشته هاي قابل توجهي را به همراه داشت در اين منطقه قديمي ترين لوح دست نوشته جهان كشف شد اما متاسفانه پس از سالها هنوز رمز گشايي نشده است.
گفته مي شود در صورت رزم گشايي اين لوح تاريخ تمدن جهان تغيير مي كند و مبدا خط جهان دچار دگرديسي خواهد شد امري كه با وجود تمام شگفتيش تاكنون به صورت جدي پيگيري نشده است.
پرفسور يوسف مجيد زاده نخستين مسئول گروه باستانشناسي منطقه كنار صندل در گفتگو با مهر اظهارداشت: منطقه باستاني جيرفت يكي از مناطق غني تاريخي ايران به خصوص در حوزه شرق است.
وي تصريح كرد: اين تمدن در صورت ادامه كاوششها و پيگيريهاي علمي يكي از مهمترين منشاءهاي تمدن مشرق زمين خواهد بود.
وي اين منطقه را افتخاري بزرگ براي ايران مي داند و مي گويد: تمدن جيرفت قديميتر و غني تر و حتي وسيع تر از تمدن بين النهرين است و بسياري از كالاهاي تمدنهاي هم زمان در مناطق مختلف جهان از اين طريق تامين مي شده است.
يوسف زاده افزود: تمدن جيرفت در واقع در زمان خود به دليل وجود زير ساختهاي مناسب و شرايط خاص آن زمان يكي از مقتدرترين تمدنها بوده است كه اين مسئله را به خوبي از كشفيات اين تمدن مي توان تشخيص داد.
ادامه كارهاي مطالعاتي در خصوص تمدن جيرفت ضروري است
وي كارهاي انجام شده در كاوشهاي صورت گرفته را مفيد دانست و گفت: اما كارهايي كه تا كنون صورت گرفته است تنها گوشه اي از عظمت اين تمدن كهن را نمايان كرده است و بايد كاووشها و اقدامات علمي و مطالعاتي بر روي اين تمدن ادامه يابد.
مجيدزاده خاطرنشان كرد: پيش از كشف اين تمدن حلقه هايي مفقود شده اي در تمدن بشري وجود داشت و در حقيقت تمدن جيرفت اين حلقه ها را تكميل كرده و زنجيره تمدن بشري به هم وصل شده است.
وي ادامه داد: اين تمدن غني تر از بين النهرين است و در واقع مي توان گفت: مقتدر و داشته هاي قابل توجهي داشته اما اين تمدن كهن امتداد نداشته است.
وي يكي از تفاوتهاي تمدن بين النهرين و جيرفت را در همين مسئله دانست و گفت: تمدن بين النهرين امتداد داشته است و داشته هايش نمايان شده اما تمدن جيرفت به دلايلي امتداد نيافته است و چندي قبل بار ديگر سر از خاك برداشته است كه نياز به مطالعه و كاووشهاي بيشتري دارد.
وي ادامه داد: آثار بي نظيري در منطقه كشف شده كه نشان از پيشرفت قابل توجه تمدن جيرفت داشته است در واقع نقوش و وسايلي كه در اين تمدن ساخته شده و نوع معماري و داشته هايش نشان مي دهد كه حداقل 500 سال سابقه بايد پشت سر اين تمدن باشد.
وي خواستار توسعه كاوششها و مطالعات در تمدن جيرفت شد و گفت: اين تمدن مي تواند موجب تحولي بزرگ در تاريخ شود و نقش قابل توجهي در گردشگري نيز داشته باشد.
توجه منابع بين المللي باستان شناسي به تمدن "ارت"
داشته هاي اين تمدن بركسي پوشيده نيست و هر چند اين روزها مانند روزهاي ابتداي كشف اين تمدن عكسهاي تمدن جيرفت بر روي جلد مجله هاي معتبر باستانشناسي به دليل بي توجهي به طرحهاي مطالعاتي و متوقف شدن كاووشهاي باستاني در اين منطقه انجام نمي شود اما همچنان مقالات مختلفي در رفرنس هاي معتبر جهاني در خصوص تمدن "ارت" منتشر مي شود.
اما هم اكنون اين تپه ها روزگار مناسبي ندارد و به حال خود رها شده اند و در معرض تند بادهاي اين روزهاي جنوب كرمان و بعضا بارندگيهاي سيل آسا قرار دارد و به همين دليل مي توان گفت كه خاك امانت دار بهتري براي اين تمدن بوده است.
از سوي ديگر برخي از آثار به يغما رفته از حفاريهاي غير مجاز در اين مناطق در موزه هاي كشورهاي غربي به نمايش گذاشته شده است هر چند تلاشهايي نيز براي باز گرداندن اين آثار صورت گرفته است اما آنچه كه مسلم است هنوز اين تمدن با روزهاي اوجش بسيار فاصله دارد و ارت زير سايه بين النهرين است.
حفاريهاي غير مجاز در جنوب كرمان و كشف اشياء تاريخي در استان
هر چند گفته مي شود جلوي حفاريهاي غير مجاز در محوطه هاي باستاني جنوب كرمان گرفته شده است اما در واقع امار چيز ديگري را مي گويد.
امروز محسن موحدي سرپرست ميراث فرهنگي استان كرمان از كشف 614 شي باستاني شامل سفال، طلا، سنگ، مفرغ، شيشه، مس و برنج كشف شده است كه بيشترين تعداد اين شياء مربوط به محوطه هاي تاريخي جنوب كرمان مي شود.
لزوم بررسي نقش همايشها در طلوع تمدني فراموش شده
اما در اين ميان برگزاري همايشهاي تاريخي و باستان شناسي در جنوب كرمان هيچ گاه تعطيل نشده است همايشهايي كه خروجي آنها هنوز براي توسعه گردشگري و كاووشها در جنوب كرمان مشخص نشده است.
سرپرست فرمانداري جيرفت روز گذشته در جلسه برنامهريزي دومين كنگره ملي تاريخدانان ايران در اين خصوص گفت: از 16 بهمن ماه سال جاري به مدت دو روز دومين كنگره ملي تاريخ دانان ايران در جيرفت برگزار مي شود.
احمد امينيروش افزود: يكي از هدفهاي برگزاري اين همايشها معرفي بيشتر تمدن جيرفت است كه مي تواند تمدن كهن جيرفت را به ديگران بشناساند.
وي تصريح كرد: شهرستان جيرفت از پتانسيلهاي بالاي گردشگري و تاريخي برخوردار است و بايد با ايجاد زير ساختهاي لازم ضمن معرفي اين داشته اقدامي انجام داد كه زمينه حضور گردشگر در جنوب كرمان نيز فراهم شود.
اميني روش خاطرنشان كرد: تا كنون براي برگزاري مناسب كنگره تاريخدانان چندين جلسه برگزار شده است و كميته هاي متعددي نيز در همين زمينه تشكيل شده است و كارهاي كارشناسي نيز در حال انجام است.
وي ادامه داد: نخستين دوره اين همايش سال قبل در همدان برگزار شد و امسال جيرفت ميزبان است كه با توجه به وجود محوطه هاي تاريخي مي تواند بسيار موفق باشد.
وي گفت: كميته هاي فرهنگي، صنايع دستي و پشتيباني در همين راستا تشكيل شده است.
در صورت توجه به محوطه هاي تاريخي استان كرمان مي توان از داشته هاي تاريخي استان كرمان در راستاي توسعه اقتصادي و ايجاد اشتغال با تكيه بر ظرفيتهاي بالقوه استان كرمان گام نهاد و همچنين بايد با اختصاص اعتبارهاي مناسب از تخريب بيشتر و بي توجهي به داشته هاي تاريخي كرمان جلوگيري كرد.
.................................
گزارش: سيد مهدي موسوي
كد خبر: 2197480
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۶ - ۱۴:۲۰
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
پیش بینی تولید سه هزار تن از مزارع دانه روغنی کلزا در فیروزآباد فارس
شیراز پیش بینی تولید سه هزار تن از مزارع دانه روغنی کلزا در فیروزآباد فارس متوسط تولید دانه روغنی کلزا در فیروزآباد فارس در هر هکتار سه تن است و پیش بینی می شود سه هزار تن از مزارع دانه روغنی کلزا در این شهرستان تولید شود به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شیراز مدیر جهاد کشاورقبیلهای که برای اولین بار انسان متمدن میبینند!
قبیلهای که برای اولین بار انسان متمدن میبینند واکنش جالب مردم قبیله ای که برای اولبن بار انسان دیگری جز خودشان میبینند واکنش جالب مردم قبیله ای که برای اولبن بار انسان دیگری جز خودشان میبینند برترین ها تاریخ انتشار ۰۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۷ ۳۷کشف بزرگ یک فرهنگ بینالمللی ۴ هزار ساله در خراسان | سفر و گردشگری در ایران
تاریخ خبر 1392 10 21 – دو ماه کاوشهای باستانشناسی ایران و ایتالیا در محوطه باستانی چَلوُ منجر به کشف نشانههای یک فرهنگ بینالمللی در استان خراسان شمالی شد باستانشناسان معتقدند که با توجه به این کشفیات شاید بتوان فرهنگ بینالمللی BMAC را زین پس فرهنگ خراسان بزرگ نامهمايش بينالمللي «قرآن كريم و تمدن اسلامي» در قم برگزار ميشود
همايش بينالمللي قرآن كريم و تمدن اسلامي در قم برگزار ميشود معاون پژوهش و فناوري دانشگاه علوم و معارف قرآن از برگزاري هشتمين همايش بينالمللي قرآنپژوهي با عنوان قرآن كريم و تمدن اسلامي در قم خبر داد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران قم حجتالاسلام والمسلمين محمد اكبري معتمدن علمي پيشينيان مدفون شده در دل خاك/ دانشگاه 700ساله ربع رشيدي همچنان رو به نابودي
تمدن علمي پيشينيان مدفون شده در دل خاك دانشگاه 700ساله ربع رشيدي همچنان رو به نابودي تبريز – خبرگزاري مهر آثار باقيمانده از بزرگترين و قديمي ترين مجتمع علمي دانشگاهي كشور اين روزها و بعد از بي توجهي هاي زياد مسئولان براي احياي آن در حال فرسايش است و رفته رفته در خاك دفن مي شودپيش بيني برداشت بيش از 80 هزار تن گريپ فروت در عنبرآباد
پيش بيني برداشت بيش از 80 هزار تن گريپ فروت در عنبرآباد مدير جهاد كشاورزي عنبر آباد پيش بيني كرد امسال بيش از 80 هزار تن محصول گريپ فروت از باغ هاي اين شهرستان برداشت و به بازارهاي مصرف داخلي و خارجي عرضه شود عنايت سالاري در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگارانِ كرمان افزود 2 هزاامروز با ورود سامانه بارشي جديد به غرب كشور در برخي مناطق غرب، جنوب غرب، دامنه هاي مركزي و جنوبي زاگرس و دامنه
امروز با ورود سامانه بارشي جديد به غرب كشور در برخي مناطق غرب جنوب غرب دامنه هاي مركزي و جنوبي زاگرس و دامنه هاي البرز افزايش ابر و بارش پراكنده باران و گاهي وزش باد پيش بيني مي شود به گزارش بازتاب آنلاين از سازمان هواشناسي كشور امروز پنجشنبه 28 آذر ماه 92 با ورود سامانه بآشوريان قدرتمندترين تمدنهاي بشري در بينالنهرين بودند
آشوريان قدرتمندترين تمدنهاي بشري در بينالنهرين بودند آشوريان تنها قوم موفق در بنيانگذاري يكي از قدرتمندترين و درخشانترين تمدنهاي بشري در بينالنهرين بودند سيدعليرضا قهاري رئيس انجمن مفاخر معماري ايراني به خبرنگار حوزه ميراث فرهنگي باشگاه خبرنگاران گفت آشوريان قديميترين قومپيش بيني بيش از 37 هزار ميليارد تومان براي خروج از ركود اقتصاد در بودجه
پيش بيني بيش از 37 هزار ميليارد تومان براي خروج از ركود اقتصاد در بودجه سخنگوي دولت گفت در لايحه بودجه پيشبيني شده بيش از 37 هزار ميليارد تومان به صورت ريالي و بيش از 55 ميليارد دلار به صورت ارزي در اختيار اقتصاد ايران براي خروج از شرايط ركود قرار گيرد محمدباقر نوبخت معاون برکارخانه دوربین Canon در سالهای دور
کارخانه دوربین Canon در سالهای دور 1392 10 7معرفی 10 ادکلن لوکس بین 400 تا 700 هزار تومان +مشخصات
معرفی 10 ادکلن لوکس بین 400 تا 700 هزار تومان مشخصات Coco Mademoisell یک عطر بسیار جذب کننده با طراوات و شرقیست که مجلل و لطیف است بطری آن به یک شخصیت لوکس دلالت دارد و زیبایی خاصی به شما می دهد به جرات می توان این عطر را بهترین عطر برند Cahnel و حتی در ردیف چند عطر برتر جهاننكوداشت ياد استاد كاظم معتمدنژاد
نكوداشت ياد استاد كاظم معتمدنژاد نزديك به بيست سال قبل- وقتي كه دست تقدير مرا به معاونت امور مطبوعاتي و تبليغاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كشاند- با دكتر كاظم معتمدنژاد و بسياري از شاگردان برجسته او آشنا شدم اتفاق مباركي كه خيلي زود منجر به ارتباط عميق و ارادتي پايدار شد و آنچپيشبيني بيش از 37 هزار ميليارد تومان براي خروج از ركود اقتصاد در بودجه
پيشبيني بيش از 37 هزار ميليارد تومان براي خروج از ركود اقتصاد در بودجه سخنگوي دولت گفت در لايحه بودجه پيشبيني شده بيش از 37 هزار ميليارد تومان به صورت ريالي و بيش از 55 ميليارد دلار به صورت ارزي در اختيار اقتصاد ايران براي خروج از شرايط ركود قرار گيرد محمدباقر نوبخت معاون بر-
گوناگون
پربازدیدترینها