واضح آرشیو وب فارسی:مهر: باستان شناسي دردهاي مزمن جامعه در هويت شناسي را درمان مي كند
همدان - خبرگزاري مهر: مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همدان گفت: باستان شناسي دردهاي مزمن جامعه در هويت شناسي را درمان مي كند.
به گزارش خبرنگار مهرف عليرضا ايزدي پيش از ظهر سه شنبه در همايش باستاني هگمتانه و بزرگداشت دكتر محمد رحيم صراف اظهار داشت: حوزه باستان شناسي در واقع هويت شناسي بوده اين مقوله يكي از دردهاي مزمن جامعه به نام هويت شناسي را درمان مي كند.
وي با بيان اينكه هويت شناسي چيستي و كيستي هر جامعه را مشخص مي كند،بيان داشت: باستان شناسي علاوه بر مشخص كردن چيستي و كيستي هر جامعه اي سئوالات جوانان را در مورد هويت و تاريخ ايران روشن مي كند.
مدير كل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان همدان با اشاره به اينكه باستان شناسي سردرگمي در حوزه هويت شناسي را برطرف مي كند، ابراز داشت: در حوزه باستان شناسي ضعيف عمل شده چراكه در حوزه فرهنگ سازي اطلاعات و داده هايي را كه نياز است، نتوانستيم به جوانان بدهيم.
ايزدي با بيان اينكه در حوزه باستان شناسي صرفا شخصيت ها مهم نيستند، افزود: در كاوش ها و عمليات باستان شناسي چيز هايي كشف شده كه هويت ملت ايران را زنده نگه داشته چراكه در حوزه باستان شناسي در استان همدان استادان مجرب و كارآمدي فعاليت مي كنند.
حوزه باستان شناسي حوزه فراموش شده اي است
وي در ادامه سخنانش با بيان اينكه حوزه باستان شناسي حوزه فراموش شده اي بوده كه تفحص از آن برداشته شده است، اظهار داشت: در اين حوزه مولفه دلسوزي برداشته شده و به اين حوزه آن طور كه بايد پرداخته نشده است.
مديركل ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري استان همدان با تاكيد بر اينكه دانشجويان باستان شناسي بايد به طور عملي با كاوش آشنا شوند، عنوان داشت: در حال حاضر دانشجويان اجازه ندارند در كاوش ها و عمليات باستان شناسي به طور عملي شركت كنند و از حضور آنها در عمليات كاوشگري به طور مثال در كاوش تپه هگمتانه ممانعت مي شود.
عليرضا ايزدي با بيان اينكه دانشجويان بايد كاوش را در محيط عملي ياد بگيرند، افزود: در حوزه باستان شناسي بايد نگاه علمي و پژوهش علمي وجود داشته باشد و دانشجويان باستان شناسي بايد مورد حمايت قرار گيرند.
نگاه وجبي در باستانشناسي حاكم شده است
وي با اشاره به اينكه در حوزه باستان شناسي نگاه وجبي حاكم است، اظهار داشت: در حال حاضر در باستان شناسي نگاه وجبي غالب شده و بيشتر كار يدي در نظر گرفته مي شود و كاوش ها بر اساس اندازه و مبلغ سنجيده مي شود.
ايزدي با بيان اينكه بايد نگاه وجبي در حوزه باستان شناسي برداشته شود، بيان داشت: تپه هگمتانه يكي از كارهاي باستان شناسي و فرهنگي بوده و طرح جامعي براي باستان شناسي و كار در هگمتانه وجود ندارد.
وي در ادامه افزود: كارهاي باستان شناسي ارزشمندي در تپه هگمتانه و ساير نقاط استان همدان انجام شده ولي بايد گفت كه كاوش ها با اعتبارات قطره چكاني نمي تواند ادامه يابد و با اين اعتبارت قطره چكاني امكان محافظت از برخي بناها در تپه هگمتانه وجود ندارد.
ايزدي با اشاره به اينكه بزرگان حرفه باستان شناسي بايد كمك كنند كه گام هاي استوارتري در اين حوزه برداشته شود، ابراز داشت: باستان شناسي از عامه مردم فاصله گرفته و براي نزديك شدن مردم به اين حوزه بايد همه مسئولين اين حوزه تلاش كنند.
كد خبر: 2197474
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۶ - ۱۴:۰۶
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]