واضح آرشیو وب فارسی:جمهوري اسلامي: همايش باستانشناسي هگمتانه در همدان برگزار شد
همدان- خبرنگار روزنامه جمهوري اسلامي: همايش يك روزه "باستان شناسي هگمتانه" با حضور اساتيد برجسته حوزه باستان شناسي و مسئولين استاني در محل تپه هگمتانه همدان برگزار شد.
در اين مراسم مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همدان، ضمن ابراز گلايه از سليقهاي اداره شدن تپه هگمتانه گفت: تزريق اعتبارات به صورت قطره چكاني سبب از بين رفتن بخش مهمي از اين تپه و ترانشههاي موجود خواهد شد.
عليرضا ايزدي افزود: نبود تخصص در اداره اين مجموعه، لطمات جبران ناپذيري را وارد خواهد ساخت كه در اين ميان ضروري است با برداشته شدن نگاه وجبي از باستان شناسي، همكاري علمي ميان اين مجموعه و دانشگاهها به حداكثر ممكن برسد.
وي اظهار داشت: هر اندازه نگاه و حمايتهاي علمي از ميراث فرهنگي فاصله بگيرد، به همان اندازه اين ميراث ارزشمند در خطر خواهد بود.
ايزدي با نگاهي اجمالي به مقوله باستان شناسي عنوان داشت: باستان شناسي تعريفي از هويت انساني و تاريخي است كه در حال حاضر يكي از دردهاي مزمن جامعه ماست.
وي تصريح كرد: بايد پذيرفت كه در حوزه باستان شناسي و شناساندن هويت اصيل ايراني به نسل جوان بسيار ضعيف عمل كردهايم و نتوانستهايم آنطور كه بايد در حوزه فرهنگ سازي اطلاعات تاريخي خود را به عموم منتقل نماييم.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همدان با بيان اينكه بايد از دانشجويان مرتبط با اين رشته در كاوشهاي پژوهشي استفاده كرد، خاطرنشان ساخت: نبود مرجع حمايت كننده سبب شده تا دانشجويان نسل حاضر علم آموزي را تنها محدود به جزوات درسي خود بدانند.
وي با اشاره به عدم توجه مسئولين به تپه باستاني نوشيجان، بيان داشت: نوشيجان به عنوان سازه تاريخي برجاي مانده از اعصار است كه برخلاف فريادهاي ميراث فرهنگي به منظور حفاظت، در ساخت و سازهاي شهركهاي صنعتي مورد هجمه قرار گرفته است.
ايزدي لازمه حمايت از ميراث فرهنگي را شناساندن علم باستان شناسي به عموم دانست.
در ادامه دبير علمي همايش باستان شناسي هگمتانه نيز هدف غايي از توجه به باستان شناسي را بازشناسي و درك برآمد رفتارها و سازوكارهاي تاريخي دانست و يادآور شد: باستان شناسي توجه به شيوه عملكرد گذشتگان در مقابل مشكلات و چگونگي كنش آنان به منظور حفظ بقاء ميباشد. محمدي فر افزود: دانش باستان شناسي صرف يك دانش سلوكي نيست، بلكه يكي از نيازهاي ضروري بشري است كه مناسبترين رفتار به منظور رفع مشكلات گوناگون را نشان ميدهد.
دكتر محمدرحيم صراف نيز از ديگر اساتيد برجسته اين همايش كه 12 فصل كاوش را در تپه هگمتانه سپري كرده است، با بيان اينكه تپه هگمتانه مورد توجه تمامي ايران شناسان است، گفت: باستان شناسي بايد در دل تودهها نفوذ يابد تا ميراث فرهنگي توسط عامه مردم مورد حفاظت و حمايت قرار گيرد.
وي عنوان داشت: تپه هگمتانه با مساحت 25 هكتار نخستين بار مورد نقشهبرداري و شبكه بندي قرار گرفت و پس از آن اشيايي چون مُهر با نقش خداي بابل، آثاري از عصر سلوكي، سكههايي با نقش الهه مادر، سكههاي دوره ساساني، سفال مربوط به ساساني با نقوش اسلامي، سكههاي ضرب شده با نقوش مختلف و كتيبههاي مربوط به اعصار گذشته از دل اين تپه باستاني كشف گرديد.
گفتني است؛ طي اين همايش "محمدرحيم صراف" به عنوان يكي از كاوشگران و اساتيد برجسته كه 12 فصل كاوشگري را در اين تپه به پايان رسانده مورد تقدير و تجليل قرار گرفت.
شنبه 30 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جمهوري اسلامي]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]