واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون آبفا كاشان:آبفاي كاشان از پژوهشگران عرصه آب حمايت ميكند
معاون برنامهريزي و منابع انساني آبفاي كاشان از حمايت پژوهشگران داراي طرحهاي كاربردي در زمينه بحران آب توسط واحد تحقيقات شركت آب و فاضلاب اين شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از كاشان، محمد مسافري ظهر امروز در جمع خبرنگاران ضمن تبريك هفته پژوهش اظهار داشت: تحقيقات و استفاده از فنآوريهاي نوين زيربناي توسعه اقتصاد پايدار در كشورها محسوب ميشود و سرمايهگذاري در اين حوزه نتايج مفيدي به همراه دارد.
وي بحران آب در دشت كاشان، افت آب در منابع زيرزميني و كاهش كيفيت آب اين شهرستان را زنگ خطري براي زندگي در اين منطقه خواند و افزود: امروز روزي است كه انديشمندان و صاحبنظران، محققان و دانشمنداني كه قلبشان براي مهد تمدن ايران زمين ميتپد بايد وارد اين عرصه شده و طرحهاي تحقيقاتي خود را براي برونرفت از مشكلات موجود تعريف و ارائه نمايند.
معاون برنامهريزي و منابع انساني آبفاي كاشان هفته پژوهش را تلنگري به مجامع دانشگاهي دانست و يادآور شد: دانشگاهها بايد نتايج كاربردي بودجههاي تحقيقاتي خود را در زمينه حل مشكلات جامعه رصد نموده و با آسيبشناسي مسير و نقدپذيري عملكرد تحقيقاتي خود را اصلاح نموده تا بتوانند با قدرت بيشتر اين مسير را ادامه دهند.
مسافري با بيان اينكه آبفا تاكنون از كليه طرحهاي تحقيقاتي در اين زمينه حمايتكرده است افزود: بسياري از اطلاعات مهم و استراتژيكي كه امروز در اختيار مديران و كارشناسان منطقه قرار دارد ريشهدر پروژههايي دارد كه توسط آبفا حمايت شده و به نتيجه رسيده است.
اين مقام مسئول، بيلان منفي منابع زيرزميني را حاصل تحقيقات دانست و گفت: كاهش سالانه 40 ميليون مترمكعب از ذخاير زيرزميني موضوع سادهاي نيست بلكه فاجعهعظيمي است كه شمارشمعكوس بحران زيستمحيطي را آغاز نموده است.
وي، كاهش سالانه آب در منابع زيرزميني را بيش از مصرف آب شرب مشتركان دو شهرستان كاشان و آران و بيدگل اعلام و خاطرنشان كرد: مصرف بيرويه آب از طريق چاههاي كشاورزي و بهرهوري پايين در اين حوزه موضوع مهمي است كه چنانچه مورد توجه مجامع دانشگاهي قرار نگيرد آينده مبهمي براي اين سرزمين رقم ميخورد.
مسافري، انعقاد تفاهمنامه تحقيقاتي با دانشگاهها و مجامع علمي در همين راستا ذكر و تصريح كرد: تأسيس پژوهشكده آب با همكاري دانشگاه كاشان ، مركز تحقيقات آب و فاضلاب و دانشگاه آزاد اسلامي كاشان با همين هدف محقق شده است.
معاون برنامهريزي و منابع انساني شركت آبفاي كاشان گفت: امروز براي رفع مشكلات حاد منطقه و استفاده كاربردي از تحقيقات، بايد تحقيقات را از داخل قفسهها و ويترينهاي دانشگاهي بيرون آورد.
وي در خاتمه بيان داشت: اميدواريم هرچه زودتر نتايج تحقيقات كاربردي پژوهشگران و محققان منجر به برونرفت از بحران آب دشت كاشان و رسيدن به يك زندگي سالم و با نشاط در منطقه گردد.
انتهاي پيام/2406/
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]