تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):خوش اخلاقى عبادت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829730048




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

امام جمعه اصفهان: بايد با پيشرفت در علم از سلطه كفار جلوگيري كنيم


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: امام جمعه اصفهان: بايد با پيشرفت در علم از سلطه كفار جلوگيري كنيم
نماينده ولي فقيه در استان و امام جمعه اصفهان گفت: بايد دانشگاه و حوزه با هم ارتباط تنگاتنگ داشته باشند كه البته اين ارتباط نبايد سالي يك بار و به صورت نمادين باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه اصفهان، آيت‌الله يوسف طباطبايي‌نژاد، شامگاه دوشنبه، 25 آذر در مراسم گراميداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه كه در دانشگاه اصفهان برگزار شد، با بيان اينكه منظور از وحدت حوزه و دانشگاه اين نيست كه افراد دانشگاهي درس‌هاي حوزه را بخوانند يا بالعكس، اظهار كرد: بايد افراد بدانند كه همه يك هدف داريم و مراقب باشيم تا فريب دشمن را نخوريم تا مبادا دانشگاه و حوزه از يكديگر جدا شوند.

وي خاطرنشان‌كرد: اين را بدانيم كه در 150 سال پيش يا كمتر يك گروه، هم درس‌هاي حوزوي را مي‌خواندند و هم درس‌هاي دانشگاهي را، يعني همان علماي اسلام درس‌هاي دانشگاهي را مي‌خواندند، مثل ابوعلي سينا كه يك طلبه بود، اما طب بو‌علي هنوز كاربرد دارد و صدها روحاني ديگر هم بودند كه هم علم حوزوي داشتند و هم علوم دانشگاهي طبيعي.

امام جمعه اصفهان ادامه داد: با آمدن رشته‌هاي متفاوت، عده‌اي از مسلمانان بايد يك رشته را بخوانند وعده‌اي رشته هاي ديگر را، به هر حال تمام مسلمانان با هم برادرند و هدفشان اين است كه جامعه اسلامي را تقويت كنند، بايد هدفشان ايجاد جامعه الگوي اسلامي، نيرومند، قوي، متفكر و عالم باشد.

طباطبايي‌نژاد افزود: اين گونه نيست كه فكر كنيم علوم ديني واجب است يا مستحب. هم دين و هم علم جز واجبات كفايي هستند. ريشه طلبگي، قرآن است، اين رشته من درآوري نيست گاهي زمزمه‌هايي در زمان طاغوت مطرح بود كه حوزه‌ها را انگليسي‌ها به وجود آورده‌اند تا ايران عقب بماند، بايد بدانيد كه حوزه دستوري قرآني دارد.

نماينده ولي فقيه در استان با بيان اينكه معتقديم درسي را كه بشر به آن نياز دارد واجب كفايي مي‌شود، تصريح كرد: اگر فرهيختگان به دنبال برخي علوم نروند باعث مي‌شود دستمان پيش دشمنانمان دراز باشد و مجبور مي‌شويم زيرسلطه كافران برويم. همانگونه كه خداوند فرموده‌اند كافر حق ندارد مسلط بر مسلمان باشد و معناي اين جمله اين است كه فرد مسلمان حق ندارد به زير سلطه كافران برود. بايد مسلمان خودكفا و قدرتمند باشد و علم سلطاني پيدا كند به گونه‌اي كه ديگران به شما نياز داشته باشند نه شما به ديگران.

وي با اشاره به اينكه از نظر وجوب يادگرفتن و وجوب علم فرقي بين علم ديني با طبيعي و علم اقتصادي وجود ندارد، افزود: بايد هر دسته‌اي به دنبال فراگرفتن علمي باشند و هر دو گروه تا آخرين قدم هم بايد بروند، يعني به حدي پيش روند كه نيازي به دشمن نداشته باشند. فراگرفتن علوم ديني و علوم طبيعي هر دو كاري خدايي و مقدس است. برخي اشتباهات وجود دارد كه دشمن به ذهن دو طرف مي‌اندازد، چه كسي گفته فرا گرفتن علوم ديگر مقدس نيست؟ پس چرا امام صادق (ع) شيمي را به شاگردانش ياد داد؟ چرا اميرالمومنين (ع)درس ادبيات را به شاگردانش ياد مي‌داد؟

طباطبايي‌نژاد اضافه ‌كرد: اين واقعا بي انصافي است كه دشمنان روحانيت شيعه، دين اسلام را با مسيحيت مقايسه مي‌كنند. دين واقعي مسيحيت با تحريف‌هايي كه در آن صورت گرفت از بين رفته است، درست است كه دين موسي و عيسي دين خداست، اما مسائلي كه هم اكنون در اين دين مطرح است با مسيحيت كاملا متفاوت است.

وي با اشاره به اينكه دانشگاه و حوزه به هم نياز دارند، گفت: بايد پژوهشكده‌اي مفصل در حوزه‌ها داشته باشيم تا به سوالات دانشگاهيان پاسخ داده شود. البته پاسخ دادن به برخي سوالات آسان نيست و ما نبايد وقت خود را تلف كنيم. ممكن است جواني بپرسد كه حيات فرشتگان و جن چگونه است. اين سوال به چه دردي مي‌خورد؟ مگر سوال كم است؟ برخي چيزها را خدا اثبات كرده و ما نيز بايد قبول كنيم، وقتي ما خدا و پيغمبر را قبول داريم به معني اين است كه تمام صحبت هايشان را نيز قبول كرده‌ايم.

امام جمعه اصفهان با اشاره به اينكه همه حقايق نزد خداست، تصريح ‌كرد: هرچه خدا گفته را بايد اعتقاد داشته باشيم. اينكه مثلا بخواهيم مزه ميوه‌هاي بهشتي را بدانيم كل وقت ما را تلف مي‌كند تا جواب اين سوال را پيدا كنيم. هر موقع به بهشت رفتيم مزه آن را هم مي‌فهميم. فعلا به ميوه‌هاي اين دنيا بچسبيم، برخي مسائل هستند كه در آينده روشن خواهند شد. مثلا آن كسي كه اولين بار به كره ماه رفت و عنوان كرد كه من اينجا خدا را ديدم؛ بدانيد كه هر چقدر ما پيشرفت كنيم و به علومي دست يافتيم مطمئنا خدا را هم بهتر خواهيم شناخت. انسان بايد در كارهاي علمي‌اش ياد خدا باشد و به موقع نيز عبادتش را انجام دهد. اگر ما مي‌خواهيم براي خدا كار كنيم بايد واجبات كفايي را انجام دهيم.

وي با بيان اينكه بايد دانشگاه و حوزه با هم ارتباط داشته باشند، ادامه داد: ارتباط نبايد سالي يك بار و به صورت نمادين باشد، بايد تشكيلاتي ايجاد كرد و مركز و دبيرخانه‌اي داشته باشيم تا سوالات ديني، عبادي سياسي و بسياري از موارد ديگر پرسيده شود؛ دشمنان نيز ممكن است سالي يك بار يكديگر را ببينند و اين ارتباط نيست.

طباطبايي‌نژاد با بيان اينكه اگر اختلافي در حوزه و دانشگاه رخ دهد نتيجه آن اختلاف مردم خواهد بود، ادامه داد: اميدوارم خداوند توفيق جلسات بيشتري را بدهد و بيشتر از سالي يك بار به گفتن اين مسائل بپردازيم؛ بايد آنچه كه دانشجويان و اساتيد نياز دارند كه از افراد حوزوي بپرسند حتما پرسيده شود و بالعكس، چرا كه همه نمي‌توانند تمام رشته‌ها را ياد بگيرند و بدانند. مهم اين است كه حوزه و دانشگاه به يكديگر نياز دارند چرا كه علم‌شان با يكديگر متفاوت است.

وي افزود: افراد حوزوي و دانشگاهي به يكديگر نياز دارند. همه با هم بايد متحد شوند. اتحاد باعث پيشرفت جامعه خواهد شد. اگر مردم به دو گروه تقسيم شوند معنايش عقب افتادگي خواهد بود.

امام جمعه اصفهان افزود: چرا امام راحل اصرار به وحدت حوزه و دانشگاه داشتند؟ به دليل اينكه دشمن اصرار به جدايي حوزه و دانشگاه داشت. چرا كه اين دو قشر از متفكران و از راهنمايان جامعه هستند و بقيه مردم مثل سايه به دنبال اين افراد هستند. خداي نكرده اگر استادي سعي داشت اسلام را از روحانيت و علم را از اسلام جدا كند بايد به آن استاد نشان داد كه اشتباه مي‌كند و گرنه صدها دانشجو با فكر غلط يك استاد، منحرف مي‌شوند.

نماينده ولي فقيه در استان درباره نهاد رهبري موجود در حوزه‌ها، خاطرنشان‌كرد: بايد قدر نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري را بدانيم و اگر سوالاتي داريم به آنها مراجعه كنيم و اگر هم نتوانستند جواب دهند حداقل مي‌توانند رابط شوند و سوالات شما را با بقيه مطرح كنند؛ مطمئن باشيد اگر اوايل انقلاب حوزه و دانشگاه با هم نبودند انقلاب هم نمي‌شد، شهيد مطهري، بهشتي و مفتح اين نكته را فهميده بودند كه پيشرفت و ارزش ما بستگي به اين دارد كه اين دو قشر علمي با هم باشند و خودشان را از يك شعبه بدانند و هدفشان خدمت به جامعه اسلامي باشد نه جامعه غير اسلامي.

طباطبايي‌نژاد با بيان اينكه بيشتراساتيد دغدغه ديني دارند، ادامه داد: همه رفتني هستيم و بايد جامعه را به دست جوانان داد، بايد بدانيم چه بايد بكنيم كه جواني كه بعدا كار را به دست مي‌گيرد طمع‌كار نباشد و با طمعي دست انقلاب را به دست بيگانه ندهد و زيرسلطه كافران نرود. اين‌ها بايد علم داشته باشند و علم نيز در گرو دين است؛ روزي احمد شاه به مرحوم مدرس گفت كه تو با ما همكاري نمي‌كني، مدرس هم گفت خدا دو چيز را به من نداده "ترس" و "طمع".

وي ادامه داد: هستند كساني كه مي‌خواهند دين را از ما بگيرند و در اين راه حتي هزينه نيز خواهند كرد، ولي بايد امروز افرادي را تربيت كنيم كه ترسو نباشند. بايد افراد شجاع را تربيت كنيم تا از گزند دشمن درامان باشيم.

كد خبرنگار:13041

انتهاي پيام

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن