واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: كشاورزان كرماني در استفاده از سموم خودمختارند
آثار سوء مصرف بيرويه سموم در محصولات كشاورزي بارها عنوان شده است، اما انگار اين قافله سر دراز دارد و بنا نيست تنها با تذكر و نوشتن چند خطي پيرامون اين مساله نقش پر رنگ سموم رنگ ببازد يا كشاورزان، دلالان سم و ... تغييري در روش خود ايجاد كنند.
به گزارش خبرنگار خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه كوير، هرچند كه ممكن است كشاورزي از بهره وري زودهنگام محصولاتش خوشحال شود، اما اگر آموزشهاي لازم پيرامون استفاده اين سموم و بدنبال آن بيماريهاي نوپديدي كه گريبانگير مصرف كنندگان محصولاتش ميشود را ببيند، قطعاً رويه فعلي را تغيير خواهد داد، چراكه خانواده خودش هم ميتوانند مصرف كننده محصولات كشاورزي غير ارگانيك باشند.
علاوه بر اين در طب سنتي نيز همواره به استفاده سبزيجات تاكيد شده است اما قطعاً از نظر طب سنتي و طب جديد سبزيجاتي بر روي بدن اثر مثبت خواهند داشت كه خودشان آلوده به انواع سموم و كودهاي شيميايي نبوده باشند.
تاثير مثبت سبزيجات سالم بر سلامت ما
"عليرضا سعيد گوهري"، كارشناس تغذيه و رژيم درماني به ايسنا گفت: سبزيجات گروه غذايي شامل تعداد زيادي از گياهان و داراي اثرات بسيار مفيد بر سلامتي ما هستند كه به واسطه داشتن فيبر غذايي فراوان، كالري كم و ميزان زياد ويتامين و املاح اين آثار در بدن ما ايجاد ميشود.
وي ادامه داد: سبزيجات سالم به واسطه داشتن رنگدانههاي طبيعي جز منابع اصلي ويتامين A محسوب ميشوند كه اين رنگدانهها ميتوانند با ورود به كبد نياز ما به اين ويتامين را تامين كنند.
اين كارشناس تغذيه تاكيد كرد: همچنين سبزيجات پاكيزه از عوامل جلوگيري كننده فشارخون به شمار ميروند و به دليل داشتن پتاسيم بالا در درمان اين بيماري نيز موثرند.
جهاد كشاورزي براي مقابله با سموم اهرم اجرايي ندارد
"محمدرضا پورخاتون"، معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي استان كرمان در گفت و گو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه كوير، اظهار كرد: كشاورزان كرماني در استفاده از سموم خودمختار هستند و در اين رابطه جهاد كشاورزي به هيچ وجه اهرم اجرايي جهت برخورد با اين مشكل را ندارد.
وي افزود: بايستي علوم پزشكي و استاندارد با ايجاد سامانه كنترلي، سموم قابل قبول را تاييد كرده، سپس توزيع آن انجام شود.
پورخاتون تاكيد كرد: سموم داراي مجوز تعدادشان خيلي زياد نيست، اما كشاورزان ميتوانند به سليقه خود از هر كدام كه دلشان ميخواهد استفاده كنند، بنابراين جهاد كشاورزي هم تنها ميتواند در حد تذكر به آنها بسنده كند.
18 سم استاندارد معرفي شده است
دكتر"پرداختي"، معاون تحقيقات و فناوري دانشگاه علوم پزشكي كرمان گفت: مقدار زيادي از سموم كشاورزي غير استاندارد در سطح كشور و استان كرمان استفاده ميشود.
وي افزود: در حال حاضر تقريباً 18 سم استاندارد مورد تاييد قرار گرفته است، در حاليكه كشاورزان از 46 تا 48 نوع سم در محصولات خود استفاده ميكنند.
پرداختي بيان كرد: استفاده بيرويه و غيرمجاز از سموم كشاورزي موجب بروز انواع بيماريها و سرطانها در افراد ميشود كه ابتلا به بيماريهاي حاصل از اين سموم رو به افزايش است.
راهاندازي آزمايشگاه مرجع كنترل سموم همچنان بينتيجه
"طاهري"، مدير حفظ نباتات جهاد كشاورزي استان كرمان نيز به ايسنا گفت: در سال 92 توزيع و جغرافيايي شركتهاي توليدكننده و مصرف كننده به ميزان 372 هزار و 229 ليتر تعيين شده است كه با توجه به قيمت بالاي سم به نظر ميرسد عدد مذكور به واقعيت نزديك باشد.
طاهري در رابطه با سموم قاچاق بيان كرد: سموم قاچاق توسط سازمان اموال تمليكي ضبط شده و با هماهنگي اين مديريت تحويل انبار سموم امحايي( واقع در باغين) ميشود، همچنين سموم ممنوع و از رده خارج در انبار امحاء نگهداري ميشوند تا تامين اعتبار صورت گيرد.
مدير حفط نباتات جهاد كشاورزي استان كرمان در رابطه با آثار سوء سموم كشاورزي گفت: مسلماً مصرف غير اصولي سموم اثرات سوء بر سلامت انسان و محيط زيست دارد.
طاهري تصريح كرد: تكنيكال سموم توليدي توسط مامورين سازمان حفظ نباتات نمونه برداري ميشود و پس از تائيد، توسط شركت مذكور فرموله شده و از سموم توليدي آزمايشات كنترل كيفي انجام و نتايج آن به سازمان حفط نباتات ارسال ميشود.
وي ادامه داد: سموم ياد شده هر از چندگاهي به صورت موردي نمونه برداري شده و جهت آزمايش كنترل كيفي به آزمايشگاه سازمان حفط نباتات ارسال ميشود.
طاهري تاكيد كرد: از سموم وارداتي قبل از ورود به بازار توسط كارشناس سموم نمونه برداري و پس از تاييد توسط سازمان حفظ نباتات اجازه توزيع خواهد داشت كه اين اتفاق به صورت موردي بر روي سموم موجود در بازار نيز انجام ميشود.
مدير حفط نباتات جهاد كشاورزي استان كرمان در مورد آزمايشگاه مرجع كنترل كيفي سموم گفت: اين مركز آزمايشگاه سازمان حفظ نباتات است كه در واقع اين مديريت پيگير دو آزمايشگاه كنترل كيفي سموم در كرمان و رفسنجان بوده است، اما متاسفانه تاكنون به نتيجهاي نرسيده است.
وي خاطرنشان كرد: اين مديريت با اطلاع رساني از طريق رسانههاي گروهي، كلاسهاي آموزشي با همكاري مديريت ترويج، تهيه و نصب بنر، تراكتهاي آموزشي و پيامك و همچنين همكاري با دانشگاه علوم پزشكي گاميدر افزايش آگاهي كشاورزان براي مصرف صحيح، به موقع و اصولي سموم را در سال اخير انجام داده است.
استفاده از سموم كمتر مساوي با متمايز شدن محصولات كشاورزي
"احمد امينيروش"، سرپرست فرمانداري جيرفت با اشاره به اينكه يكي از شاخصهايي كه ميتواند محصولات كشاورزي منطقه ما را متمايز كند، توليد محصولات ارگانيك و استفاده كمتر از سموم است، گفت: در اين راستا آموزش به كشاورزان و نظارت بر فروشگاههاي عرضه سموم داراي اهميت ويژهاي است.
امينيروش با اشاره به به تبصره دو ماده 13 قانون حفظ نباتات خاطرنشان كرد: بايستي متولي صدور مجوز فروشگاههاي عرضه سموم، جهاد كشاورزي باشد.
به گزارش ايسنا: باتوجه به اهميت بحث ايمني غذا و امنيت غذايي، بسيار به جا و ضروري است كه در رابطه با استفاده غيرمجاز سموم كشاورزي چاره انديشي شود، چراكه استفاده بيش از حد اين سموم در زمينهاي كشاورزي موجب باقي ماندن تركيبات خطرناك در ميوه و سبزيحات شده و بدنبال آن باعث افزايش نگران كننده آمار ابتلا به سرطان و طيف گستردهاي از بيماريهاي خطرناك ديگر شده است.
گزارش از: فهيمه افضلي، خبرنگار ايسنا، منطقه كوير
انتهاي پيام
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]