واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: ورود وسايل ارتباطي به محدوده شب يلدا ممنوع
بر اساس سنت ديرينه ايرانيان در بلندترين شب سال كه يلدا نام دارد، قرآن در كنار ديوان حافظ خوانده مي شود، سنتي كه سلامت جسم و روح را در پي داشته و تقويت بهداشت رواني را سبب مي شود.
به گزارش ايرنا، وقتي نخستين شب زمستان فرا مي رسد، مراسمي در همه نقاط ايران برگزار مي شود كه به آن مراسم شب يلدا گفته مي شود.
آداب و رسوم اين شب در هر بخش از كشور خاص آن منطقه مي باشد و نكته جالب اين است كه اين آداب و رسوم با گذشت زمان كهنه نشده و جايگاه خود را در ميان خانواده ها در برابر برخي رسوم بيگانه حفظ كرده است .
از چند روز پيش از فرا رسيدن اين شب كه قديمي ها به آن شب چله نيز مي گفتند، شور و حال خاصي در ميان مردم در خيابان به چشم مي خورد و همه خود را براي اين شب آماده مي كنند.
در اين شب بسياري از خانواده ها به ديدار بزرگ ترها رفته و اين شب طولاني را در كنار ساير بستگان سپري مي كنند . به اين ترتيب اين شب فرصت خوبي براي دور هم جمع شدن با محوريت پدرها و مادرها است.
در اين شب برخي از بزرگان به قصه گويي، بازگو كردن خاطرات جواني، حافظ خواني و تلاوت قرآن پرداخته و از لحظات اين شب بهره هاي كافي مي برند.
شب يلدا تنها چند ثانيه از ديگر شب هاي سال بلندتر است در حالي كه از اين شب به عنوان بلندترين شب سال ياد مي شود.
يك كارشناس خانواده در اين ارتباط به خبرنگار اجتماعي ايرنا گفت : شب يلدا، شب تبادل عاطفه، مهرباني و گفت وگوهاي چهره به چهره ، شب گفت وگوي كلامي ارزشمند و شب گراميداشتن بزرگ ترها است.
ˈحسين عليزادهˈ خوشحالي كودكان، فرهنگ پذيري جوانان و ساير آيين هاي اين شب را برگرفته از سنت هاي ريشه دار نياكان دانست و افزود: شب يلدا شب بازگشت به خويشتن و بازگشت به خانواده است و زنده نگهداشتن اين شب به معناي زنده نگهداشتن خوبي ها و احترام به دلهاي اعضاي خانواده است.
وي با بيان اينكه شب يلدا شب بيان آرزوها و تلاش براي رسيدن به خوبي هاست، ادامه داد: اين شب بهداشت رواني خانواده ها را تقويت و انسانها را از تنهايي خارج و شادي و خنده را در چهره آنها نمايان مي كند.
عليزاده ، خواندن قرآن و حافظ را دو اقدام بسيار ارزشمند در اين شب از سوي ايرانيان اعلام كرد و افزود: خانواده هاي ايراني با اين روش كه براي سلامتي روح و روان آنان لازم است با خداوند ارتباط برقرار مي كنند.
اين كارشناس خانواده،خواندن ديوان حافظ را نشانه علاقه مردم ايران به ادبيات و فرهنگ ايراني - اسلامي دانسته و به همه توصيه مي كند تا اين شب را غنيمت دانسته و گفت وگوي كلامي را جايگزين مكالمات و ديگر روش هايي ارتباطي ناشي از پيشرفت تكنولوژي كنند.
به گفته عليزاده، بهتر است در اين شب تلويزيون، ماهواره، تبلت و تلفن هاي همراه غيرفعال شده و مردمي براي زمان كوتاهي از زندگي ماشيني كمي فاصله بگيرند.
وي با بيان اينكه انسان قرن حاضر مملو از حرف هاي ناگفته تلنبار شده است، كه مي تواند افسردگي وي را در پي داشته باشند، ادامه داد: بهتر است در اين شب شنونده خوبي براي يكديگر به خصوص پدرها و مادرها باشيم و با اين وصف بايد گفت كه شب يلدا شب گفتن و شنيدن است.
اين كارشناس خانواده توصيه كرد: تناول آجيل شب يلدا، ميوه ،هندوانه و تماشاي نعمات خداوند نظير برف و باران از عوامل ديگري است كه زندگي و دل انسان را با طبيعت پيوند مي دهد و آشتي با يكديگر، صله ارحام ، ديدار با بزرگ ترها و در آغوش گرفتن كودكان از بركات ديگر شب يلدا است.
عليزاده معتقد است ، اين شب در عين حال زمان مناسبي براي كنار گذاشتن كينه ها، كدورت ها و جايگزيني عشق، محبت و مهرباني است.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]