واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: راهحل مهرجويي براي عبور از بحران آلودگي هوا
شرق به نقل از مهرجويي نوشت: تهران و كلانشهرهاي مسموم، ساكنانشان را از نفس انداختهاند و اين ديگر داستان و افسانه و توهم نيست، واقعيت محض است. اين آلودگي همه را ميكشد و هيچ راه گريزي از سيستم محيطزيست ما پيدا نميكند، در حالي كه راهكار گريز از آن ساده است. همانطور كه در همه شهرهاي بزرگي كه در آنها بودم مثل لسآنجلس، شيكاگو، نيويورك، لندن، پاريس و بهخصوص رم، مشكل آلودگي هوا بعد از چندسال حل شد، در تهران هم حتما اين معضل حلشدني است.
در شهرهايي مثل توكيو و بهخصوص رم، اين معضل با فرمولهاي خيلي ساده حل شد. يكي از فرمولها اين بود كه در اين شهرها دولت بودجهاي را به اين موضوع اختصاص داد و تمامي وسايل نقليه اسقاط و دودزا را از صاحبانشان بازخريد كرد؛ اتفاقي كه باعث خوشحالي صاحبان اين وسايل نقليه ميشد (چون بهجاي ماشين كهنه خودشان يك ماشين جديد با اقساط طولانيمدت به آنها داده شده بود) و بعد همه اين وسايل بازخريدشده بازيافت ميشد.
اين اتفاق باعث ايجاد تحول در سيستم بازيافت هم شد و البته براي بسياري از جوانان ساكن اين شهرها، در اين مراكز بازيافت اشتغالزايي بسيار زياد شد. از طرفي هم براي اينكه بايد به اين شهروندان ماشين نو داده ميشد، اينها در صنعت خودروسازي هم ترقي كردند و در اين بخش هم، اشتغالزايي بسيار زياد مجدد صورت گرفت.
به اين ترتيب اين دولتها با يكتير سهنشان زدند. هم مردم به نوايي رسيدند، هم در زمينه بازيافت و توليد ماشين اشتغالزايي بسيار شد و هم معضل آلودگي هوا به مرور از بين رفت.
دولت ما هم ميتواند با يكتير سهنشان بزند. به اين خاطر كه، سمي كه در هواي اين شهر پراكنده است به سينه همه ميرود. اينجا ديگر مساله ارجحيت مردم بر دولت يا ارجحيت دولت بر مردم نيست. ساكنان خيابان پاستور بيش از هر شهروند ديگري هماكنون در معرض اين آلودگيها و استنشاق سرب خالص و ديگر مواد آلاينده هستند. همه شهروندان، بدون استثنا روزانه سمومي را استنشاق ميكنند كه بيشك به مرور همه ما را خواهد كشت.
مدتي پيش آقاي انتظامي عزيز براي ناراحتي ريوي ناشي از همين آلودگي در بيمارستان بستري شدند و پزشكان به او گفتند كه نبايد ديگر در تهران زندگي كند. يا مثلا دوستان و آشنايان ديگر من همه يكييكي سرطان گرفتند و هماكنون با مرگ دستوپنجه نرم ميكنند. خواهرم را هم اخيرا به خاطر همين آلودگي هوا از دست دادم. بيشك براي رفع اين خطر بايد يك برنامه عملي در دستور كار مسوولان قرار بگيرد.
خانم ابتكار خيلي لطف كردند و جواب پرسش مرا بسيار دلسوزانه و دقيق دادند، اما هيچ راهحل عملي براي خروج از اين بحران ارايه نكردند. خانم ابتكار بايد يك روز سوار ماشين شود و برود جاده عباسآباد. حد فاصل كلاردشت و مُتلقو منطقهاي هست به طول چند كيلومتر كه نميتوان از بوي تعفن در آن نفس كشيد، چون كاميونهايي كه از بالاي اين جنگلها رد ميشوند پيش از آنكه آشغالهايشان را به محل بازيافت زبالهها برسانند، همه را در بين اين جنگلها تخليه ميكنند و به اين ترتيب تمام جنگلهاي زيباي جاده عباسآباد توسط آشغالها به گند كشيده شده.
دوست دارم ايشان يك روز سوار اتومبيل شوند و به اين جاده بروند و به كنارههاي آن توجه كنند و ببينند قوطيهاي كنسرو و بطريهاي خالي چه بلايي سر طبيعت آن منطقه آورده است. دولت بايد دولت خيرخواه باشد و براي مردم خير بخواهد و رسيدگي به اين وضعيت آب و هوا، يكي از مهمترين خيرخواهيهاي دولت خواهد بود.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]