واضح آرشیو وب فارسی:ايران: تصويب طرح جامع گردشگري تالاب بينالمللي چغاخور
شهركرد – خبرنگار ايران طرح جامع گردشگري اراضي پيرامون تالاب بينالمللي چغاخور تصويب شد.
مژگان رياحي، مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري خاطرنشان كرد: طرح جامع گردشگري اراضي پيرامون تالاب بينالمللي چغاخور در كارگروه گردشگري اين استان به تصويب رسيد.
وي با بيان اين كه مطالعات اين طرح به مدت2 سال به طول انجاميده است، گفت: مطالعات اين طرح از سوي شركت مشاور و تحت نظارت اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان انجام شده است. رياحي، رعايت اصول توسعه پايدار براي حفظ اكوتوريسم منطقه و توسعه گردشگري در روستاهاي حاشيه اين تالاب را از نكات مهم اين طرح برشمرد و افزود: اين طرح كه پس از 2 مرحله بررسي در گروههاي كارشناسي نهايي شد، اراضي حاشيه تالاب به3 منطقه عمده تقسيم و كاربريهاي قابل استقرار در هر يك از نواحي مذكور به صورت كاربريهاي مجاز و كاربريهاي ممنوع تقسيم شده است.
8 طرح بندري استان بوشهر آماده بهرهبرداري
بوشهر- اكبر اقبال مجرد 8 طرح بندري در استان بوشهر آماده بهرهبرداري است كه در آيندهاي نزديك گشايش خواهد يافت.
فتحالله خوشبختي، مديركل بنادر و دريانوردي استان بوشهر بيان كرد: اين طرحها در بنادر بوشهر، كنگان، عسلويه، دير، گناوه، ديلم و خارك به بهرهبرداري ميرسد.ساختمان ثبت شناوران و امور دريانوردان بندر بوشهر، تأسيسات زيربنايي و تجهيزات بندري بوشهر، ساختمان اداري، برج كنترل ترافيك دريايي، آتشنشاني بندر كنگان، ساخت تجهيزات انبار فني و ملزومات بندر بوشهر، تجهيزات مخابراتي بنادر بوشهر و عسلويه، جرثقيل تلسكوپي هيدروليكي بويهگذار بوشهر، 4 دستگاه ماشين آتشنشاني بنادر ديلم، گناوه، دير و كنگان از جمله اين طرحهاست. براي اجراي اين طرح ها641 ميليارد ريال سرمايهگذاري شده است. عباس محمدي،مدير كل فرودگاههاي استان بوشهر نيز اعلام كرد: سامانه اي ال اس فرودگاه بوشهر كه نقش تعيينكنندهاي در نشست و برخاست پروازهاي اين فرودگاه در هر شرايط آب و هوايي دارد، خريداري شده كه با تخصيص اعتبار مورد نياز بزودي به بوشهر منتقل و در فرودگاه اين شهر نصب خواهد شد.
البرز ، رتبه دوم باسوادي كشور در گروه سني 6 تا 10 سال
كرج- ايران واشقانيفراهاني
براساس آمار آموزش و پرورش، استان البرز در گروه سني 6 تا 10 ساله رتبه دوم باسوادي كشور و در رده سني 10 تا 49 سال كه گروه هدف باسوادي ناميده ميشود رتبه چهارم كشور را به خود اختصاص داده است.
اين استان همچنين با وجود مشكلاتي كه داشته توانسته نسبت به ميانگين كشوري در گروه بالاتري قرار گيرد و رتبه چهارم باسوادي كشور را از آن خود كند. عيسي بابالو ، معاون سوادآموزي اداره كل آموزش و پرورش استان البرز در گفت و گو با ايران ، با بيان اينكه در البرز قوانين سوادآموزي منعطف شده است،تصريح كرد: در گذشته سوادآموزي محدود به مراكز خاص يادگيري و نهضت سوادآموزي مي شد، اما امروز حتي آموزش يك فرد نيز در خانه صورت ميگيرد و دانشآموزان با دريافت كتاب و لوازمالتحرير رايگان تحت آموزشهاي لازم قرار ميگيرند و با پايان دوره آموزشي و با شركت در آزمون، مدرك تحصيلي دريافت ميكنند. بنابراين با آموزش فرد به فرد و جايگزين كردن آن با كلاسهاي عمومي، سوادآموزي در دسترس همه افراد بيسواد جامعه قرارگرفته و در اجراي اين سياست، نهتنها از آموزشياران نهضت سوادآموزي بلكه حتي از اعضاي خانواده نيز استفاده مي شود.
وي به آمار سرشماري سال 90 در البرز اشاره كرد و گفت: بر اين اساس بيش از 67 هزار بيسواد در البرز اعلام شد كه نگرانكننده بود. اما وقتي با استفاده از 4 بانك اطلاعاتي در صدد راستيآزمايي برآمديم، نتيجه جالبي به دست آمد. افرادي كه داراي مدرك تحصيلي پنجم ابتدايي، سيكل يا حتي ديپلم بودند، خود را بيسواد ميدانستند. در حالي كه براساس اجماع جهاني، بيسواد كسي است كه خواندن، نوشتن و چهار عمل اصلي حساب را نداند. بنابراين با استفاده از بانك هدفمندي يارانهها، اطلاعات دانشآموزي و آمار حقيقي بيسوادي البرز از سال 65، اطلاعات آموزشي نهضت سوادآموزي از ابتداي انقلاب تاكنون و همه افرادي كه از سال 90 به بعد مدرك تحصيلي دريافت كردهاند، در حال بررسي است و نتايج پس از راستيآزمايي اعلام خواهد شد.
بابالو با اشاره به اينكه آموزشياران نهضت سوادآموزي به استخدام اداره آموزش و پرورش درآمدهاند، افزود:همه معلمان رسمي و پيماني با دريافت حقالتدريس ساعتي ميتوانند در طرح سواد آموزي شركت كنند و مشغول فعاليتهاي آموزشي شوند. همچنين افراد باسواد در كلاسهاي توجيهي شركت كرده و با دريافت سرانه آموزشي، به تدريس بيسوادان مشغول شوند. تفاهمنامههايي نيز با كانون فرهنگي مساجد و سازمان زندانهاي البرز به امضا رسيده كه هر فرد با سواد به شرط آموزش يك بيسواد مطلق، سرانه 600 هزار توماني و در صورت دريافت مدرك پنجم ابتدايي 720 هزار تومان دريافت كند. با اين تدبير، زندانيان باسواد ميتوانند در دوره محكوميت علاوه بر اجر معنوي، از سرانه آموزشي نيز بهرهمند شوند.
لازم است علاوه بر اجراي روشهاي تشويقي، روشهاي الزامآور نيز به كار گرفته شود. به طور مثال فرد بيسواد از برخي حقوق اجتماعي محروم شود، به كار نگرفتن فرد بيسواد حتي در مشاغل خدماتي، صادر نكردن گواهينامه رانندگي، دوره اضافه خدمت سربازان بيسواد، ندادن كارت پايان خدمت و پرداخت نكردن وام ميتواند به ريشهكني بيسوادي بينجامد. بابالو خاطرنشان كرد: خوشبختانه همكاري و تعامل خوبي براي سوادآموزي بين نهادها و ادارات برقرار شده و مسئولان كميته امداد وعده دادهاند كه بزودي پايان بيسوادي خانواده بزرگ اين نهاد را جشن ميگيرند.
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]