تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):رجب نام نهرى است در بهشت از شير سفيدتر و از عسل شيرين‏تر هركس يك روز از ماه رجب ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837925522




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فيلترينگ سفيد


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: فيلترينگ سفيد


اين عملا به‌معناي برنامه‌ريزي براي اعمال شيوه‌اي جديد از فيلترينگ در ايران است كه به‌عنوان فيلترينگ سفيد قلمداد مي‌شود. در شيوه مرسوم فيلترينگ، فقط ليست سايت‌هاي سياه يا داراي محتواي مجرمانه به نرم‌افزار نصب‌شده در گيت‌وي مخابرات داده مي‌شود و دسترسي به وب‌سايت‌هاي ديگر براي عموم آزاد است اما در فيلترينگ سفيد، فقط ليست سايت‌هاي مجاز در گيت‌وي نصب‌شده و بقيه سايت‌ها غيرمجاز شمرده مي‌شوند.

تا‌كنون روش فيلترينگ سياه در ايران اعمال مي‌شده كه البته انتقادات زيادي به آن وارد است اما فيلترينگ سفيد به‌مراتب خطرناك‌تر از نوع اول است چرا كه هيچ فرد يا سازماني به تنهايي قادر نيست تمام محتواي وب را رصد و بررسي كرده و سياه را از سفيد تشخيص دهد.

كساني كه دستور ارسال فهرست سايت‌هاي علمي مجاز را به وزارت‌علوم، تحقيقات و فناوري و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ارسال كرده‌اند احتمالا درك درستي از تعداد وب‌سايت‌هاي دنيا كه بالغ بر 300ميليون وب‌سايت مي‌شود و تعداد صفحات زير دامنه اين وب‌سايت‌ها كه به چند ميليارد بالغ مي‌شود، نداشته‌اند.

از سوي ديگر ممكن است وب‌سايت‌هايي كه مرجع استفاده در وزارت علوم و دانشگاه‌ها هستند معدود بوده و بخشي از آنها توسط نهادها و مجموعه‌هاي مثلا تحت پوشش وزارت صنعت، معدن و تجارت مورد نياز باشند يا ساير دستگاه‌ها و نهادهاي حوزه وزارت جهادكشاورزي، اقتصاد و دارايي و وزارت امور خارجه و ده‌ها نهاد ديگر به اين وب‌سايت‌ها نياز داشته باشند، در اين صورت منطق دبير كميته فيلترينگ ايجاب مي‌كند كه به تمام اين نهادها نامه‌هايي جداگانه ارسال شده و درخواست ليست سفيد شود. پس مي‌بينيد كه اين شيوه چندان منطقي نيست و بهتر آن است كه همان شيوه فيلترينگ سياه دنبال شود كه به‌رغم همه كم و كاستي‌ها و انتقاداتي كه به آن وارد است بر مبناي محتواي مجرمانه تنظيم مي‌شود.

واقعيت اين است كه تنها بخش اندكي از وب‌سايت‌هاي فعال روي اينترنت داراي محتواي مجرمانه هستند كه اين نسبت، به 10درصد هم نمي‌رسد. هرچند همين تعداد وب‌سايت‌ها بسيار زياد است اما نمي‌توان به استناد آنها دسترسي كاربران را به كل اينترنت محدود كرد و درخواست ليست سفيد از 2وزارتخانه داشت.

خودتان را بگذاريد جاي كارشناسان فني 2 وزارتخانه علوم و بهداشت كه نامه دبيركميته فيلترينگ به آنها ارجاع شده و اكنون مي‌خواهند ليست مذكور را تهيه كنند. آيا اساسا با اين سرعت اينترنت و امكانات موجود مي‌توان ليست سفيدي از سايت‌هاي علمي دنيا تهيه كرد؟ هر روزه هزاران صفحه وب‌سايت جديد به دنياي وب افزوده مي‌شود، تكليف اين وب‌سايت‌ها چيست؟ سايتي كه مثلا داراي برخي عناوين مجرمانه است ممكن است محتوايي آموزشي داشته باشد يا بعد از مدتي موارد غيرقانوني حذف شود، با اين وب‌سايت‌ها چه بايد كرد؟ با وب‌سايت‌هايي كه به اشتباه فيلتر شده‌اند چه بايد كرد؟

آيا ذينفع بايد روزها و هفته‌ها نامه‌نگاري و پيگيري كرده و رفع مشكل كند؟ خسارت‌هاي وارده به اين افراد را چه‌كسي جبران مي‌كند؟ آيا همه كاربران از نظر حق دسترسي به اطلاعات داراي وضعيت مساوي هستند يا صفحاتي كه براي يك فرد غيرمجاز شمرده مي‌شود ممكن است براي فرد ديگري با موقعيت و سواد و دانش متفاوت، مجاز شمرده شود؟

سايت‌هايي كه فقط جنبه اطلاع‌رساني يا ابراز ديدگاه‌هاي سياسي و اجتماعي دارند براساس كدام دليل فيلتر مي‌شوند؟ چرا برخي وب‌سايت‌ها كه اساسا محتوايي توليد نمي‌كنند فيلتر مي‌شوند؟ كميته فيلترينگ قبل از ورود به عرصه فيلترينگ سفيد بهتر است به اين سؤالات پاسخ دهد.

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن