تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):از خوشبختى انسان خوش اخلاقى و از بدبختى انسان بد اخلاقى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803591651




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هرميداس باوند: ايران و عربستان مي‌توانند گفت‌وگو‌هاي سازنده را آغاز كنند


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: هرميداس باوند: ايران و عربستان مي‌توانند گفت‌وگو‌هاي سازنده را آغاز كنند
دكتر داود هيرميداس باوند، استاد دانشگاه در رابطه با لزوم بهبود روابط ايران با كشور‌هاي عربي در دولت جديد مي‌گويد: «پيام جديد ايران اين است كه هيچ دليل جدي براي تعارض وجود ندارد، بنابراين تهران و رياض مي‌توانند گفت‌وگو‌هاي سازنده‌اي را جهت همكاري در پيش بگيرند. به خصوص در شرايطي كه عربستان مي‌تواند در شرايط موجود اثر‌گذار باشد.» باوند بهبود مناسبات ايران با غرب را نيز در تنش‌زدايي روابط تهران با اعراب تأثير‌گذار مي‌داند و معتقد است: «يك سابقه سنتي وجود دارد مبني بر اينكه هر وقت امكان بهبود رابطه ايران با آمريكا مطرح بوده حتي در حد حرف و شعار، كشور‌هاي عربي به ايران نزديك شده‌اند. اما هر وقت رابطه ايران با آمريكا تيره‌تر شده، عرب‌ها نيز سعي كرده‌اند استراتژي همراه با جسارتي را در قبال ايران در پيش گيرند.
يكي از عمده‌ترين نقاط تعارض ميان ايران و عربستان مساله بحرين است. عربستان در رابطه با بحرين حامي حكومت سني آل‌خليفه است، اما ايارن از كثريت شيعه مردم حمايت مي‌كند. به نظ شما مساله بحرين چقدر در تشديد اختلافات تهران - رياض نقش داشته است؟
تحولات بحرين باعث شد اختلافات ميان ايران و عربستان تشديد شود؛ بايد توجه داشت در برخي كشور‌هاي استبدادي اين رويه وجود دارد كه وقتي يك جنبشي از داخل پديدار شود حكومت براي اينكه مشروعيت سركوب داشته باشد سعي مي‌كند آن را به يك قدرت خارجي مرتبط كند. عربستان نيز مي‌دانست پيروزي مردم بحرين كه اكثريت شعيه بودند بر حاكميت، يك تهديد در رابطه با شيعيان عربستان خواهد بود. بنابراين عربستان نيز همراه با حكومت آل‌خليفه بحرين سعي كرد جنبش مردمي بحرين را منتسب به ايران بكند. به دنبال اين موضوع، عربستان به خودش اجازه داد كه نيروي نظامي وارد بحرين بكند. اين تبليغات بيش از پيش روابط ايران با عربستان كه نقش برادر بزرگ شوراي همكاري خليج فارس را ايفا مي‌كند، تيره‌ و تار كرد.
در رابطه با سوريه، عربستان همواره به دنبال آن بود كه گزينه نظامي را عملي كند. اما در نهايت كشور‌هاي غربي از گزينه نظامي منصرف و به گزينه ديپلماتيك از ابتدا پيشنهاد ايران بود روي آوردند. ارزيابي شما از اين رو‌دررويي كشور‌هاي منطقه در قبال سوريه چيست؟
مساله سوريه نيز بر روابط دو كشور بسيار تأثير‌گذار بود؛ زيرا عربستان و قطر از يك سو و تركيه از سوي ديگر براي سرنگوني دولت بشار اسد راهي را در پيش گرفته بودند كه هزينه سنگيني را متحمل شدند. البته دولت تركيه در ابتدا تلاش كرد نقش ميانچي‌گر را ايفا كند، اما وقتي متوجه شد جريان مردمي يك جريان مسلط است تغيير رويه داد. در نتيجه در مورد سوريه رقابت ميان تركيه، عربستان و ايران روابط كشور‌ها را نيز تحت تأثير قرار داد. عربستان گويا خواهان اين بود كه آمريكا‌ها سياست نظامي و سخت‌افزاري عليه سوريه به كار گيرند؛ بنابراين وقتي باراك اوباما رئيس‌جمهور آمريكا اعلام كرد به دنبال عدول سوريه از خط قرمز اين كشور، عليه سوريه حمله نظامي تنبيهي انجام خواهد داد، در اين شرايط، عربستان و تركيه اعلام كردند كه آمريكا را در اين زمينه همراهي مي‌كنند. اما در نهايت آمريكا به واسطه تحركات روسيه و ايران اعلام كرد به جاي حمله نظامي، سوريه بايد تسيلحات شيميايي‌اش را از بين ببرد. بنابراين رويه تغيير كرد و آمريكا ترجيح داد در عوض روند نظامي از طريق ديپلماتيك مساله را پيگيري كند؛ اين مساله كاملاً مغاير با خواست عربستان بود و به نوعي موجب خشم اين كشور شد.

دوشنبه 25 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن