واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: احمدینژاد تولید محصولات تراریخته را به نابودی کشاند
مدیران وزارت جهاد کشاورزی و محیط زیست در دولت احمدی نژاد سعی داشتند قانونی مصوب کنند که استفاده از محصولات تراریخته ممنوع شود و انگیزه آن نیز به مدیریت وزارت جهاد که عامل اصلی بازدارندگی توسعه کشاورزی و مهندسی ژنتیک بوده، برمیگردد.
آفتاب: مدیران دولت احمدینژاد تا جایی که نتایج پژوهش در اتاق بسته بوده مانده آن رامورد تشویق قرار داده و در نهایت به انتشار مقاله علمی بسنده کردهاند اما زمانی که پژوهشگران سعی برآوردن محصول خود بر سر سفره مردم داشتهاند؛ قلع و قمع شدهاند.
بهزاد قرهیاضی(رئیس اتحادیه انجمنهای علوم کشاورزی و منابع طبیعی) در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درخصوص چرایی تحقیق و تفحص از عدم اجرای قانون ایمنی زیستی و ارسال آن به قوه قضائیه؛ توضیحاتی در زمینه فعالیت این مجموعه ارائه کرد و گفت: در حال حاضر ۸ محصول زراعی و دو محصول باغی بصورت تراریخته و یا مهندسی ژنتیک شده در سبد غذایی مردم قرار دارند که از نظر باقیمانده سموم و ویژگیهای دیگر از سایر انواع غذاها حتی عذاهای موسوم به غذاهای سالم، مناسبترند.
وی با بیان اینکه در مراحل تولید این محصولات، از سموم شیمیایی خطرناک استفاده نمیشود، افزود: محصولات تراریخته در حدود ۳۰ کشور جهان کشت میشود و در همه کشورهای جهان از جمله ایران نیز به مصرف میرسد.
قره یاضی گفت: محصولات تراریخته شامل سویا، ذرت، دانه روغنی کلزا، پنبه، یونجه، چغندرقند و تا حدی برنج است که چهار مورد اول به میزان بیش از ۵ میلیارد دلار در سال وارد کشورمان میشود و از محصولات باغی هم فقط خربزه درختی است که در ایران مصرف نشده و وارد هم نمیشود.
امکان کرمخوردگی و باقی ماندن سموم در محصولات تراریخته صفر است
وی با اشاره به اینکه محصولات تراریخته از کشورهای آرژانتین، برزیل، کانادا و امریکا وارد ایران میشود، تصریح کرد: محصولات تراریخته از همه جهات شبیه غیر تراریخته بوده اما دارای ارزش افزوده و کیفیت برتر است و برخلاف محصولات ارگانیک دیگرکرمزده یا دارای بقایای سموم نیستند و در بین کشاورزان نیز از محبوبیت بالایی برخوردارند.
رئیس اتحادیه انجمنهای علوم کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: محصولات ارگانیک نسبت به آفات و بیماریها حساس هستند و اگر کشاورزان برای دفع آفات از سم استفاده نکنند گواهی ارگانیک نمیبرند و اگر هم استفاده نکنند محصول طعمه آفات میشود به همین دلیل کاهش محصول دارند و با توجه به اینکه در محصولات ارگانیک از سموم بیولوژیک استفاده میشود کارایی ۱۰۰ درصد ندارد زیرا باعث میشود محصول تا ۱۵درصد ۲۵ درصدکاهش عملکرد داشته باشد ضمن اینکه محل نیش آفت منشای آلودگی قارچی شده که خطر آن بیش از استفاده از سموم است. بر اساس برخی گزارشات علمی معتبر میزان آفلاتوکسین موجود در ذرت ارگانیک بیش از ذرتهای معمولی است.
احمدی نژاد با واردات 5 میلیارد دلار محصولات تراریخته کمر به نابودی تولید ملی بست
وی با اشاره به اینکه تولید محصولات تراریخته در ایران با وجود به روی کار آمدن دولت دانایی ستیز و فناوری هراس احمدینژاد به صفر رسید؛ اظهار داشت: ایران در سال ۸۳ تا ۸۴ با تولید اولین محصول تراریخته نام خود را به عنوان اولین کشور جهان که موفق به تولید برنج تراریخته شده است به ثبت رساند اما مدیران منصوب احمدینژاد با آن مقابله کردند که نتیجه کار آنها واردات بیش از ۵ میلیارد دلار محصول تراریخته و ۱۶ میلیارد دلار محصول کشاورزی در سالی شدیم شد که مقام معظم رهبری آن را سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامیده بودند.
تلاش وزارت جهاد کشاورزی احمدینژاد در ممنوعیت استفاده از محصولات تراریخته
رئیس انجمن علوم زراعت و اصلاح نباتات در ادامه به طرح تحقیق و تفحص از ایمنی زیستی اشاره و در این باره توضیح داد: زمانی که قانون مذکور در مجلس هشتم به تصویب رسید تعدادی از مدیران وزارت جهاد کشاورزی و محیط زیست سعی داشتند که قانونی به تصویب برسانند که طبق آن استفاده از محصولات تراریخته ممنوع شود و انگیزه آن نیز به مدیریت وزارت جهاد که عامل اصلی بازدارندگی توسعه کشاورزی و مهندسی ژنتیک بوده، برمیگردد.
وی افزود: در مجلس نهم با همت رجایی رئیس کمیسیون و اعضای محترم کمیسیون کشاورزی آب و محیط زیست مجلس قانون به نحوی تدوین شد که نه تنها کشت و استفاده از محصولات تراریخته را مجاز میکرد بلکه دولت را مکلف میکرد تا تمهیدات لازم را برای تولید، رهاسازی و کاشت و مصرف این محصولات را فراهم آورد اما دولت احمدینژاد که نقشههای خود را نقش بر آب میدید رویکرد عدم اجرای قانون را در پیش گرفته لذا این قانون هیچگاه اجرایی نشد وحتی مسیر ضد این قانون در پیش گرفته شد.
وی با اشاره به اینکه در زمان احمدینژاد جای فراهم آوردن تمهیدات لازم برای تولید این نوع محصولات؛ پژوهشگران پیشکسوت را که موفق به تولید محصولی تراریخته شده بودند؛ هر کدام را به نحوی مورد اذیت و آزار قرار دادند، گفت: بدیهی است که مجلس که قانون را به تصویب رسانده بود در مورد عدم اجرای آن با شکایات انجمنهای علمی مواجه شدند و در آخرین ماههای دولت سابق به این موضوع در کمیسیون مربوطه رسیدگی کردند و این اقدام غیرقانونی اعلام شد به طوری که قوه قانون گزار نیز معترض شد.
تخلف دولت احمدی نژاد دلیل طرح تحقیق و تفحص از ایمنی زیستی
رئیس اتحادیه انجمنهای علوم کشاورزی و منابع طبیعی همچنین گفت: با پیگیری انجمن ایمنی زیستی به عنوان تنها متولی علمی جامعه علمی کشور جلسه رسیدگی به این مبحث در کمیسیون کشاورزی، آب و محیط زیست مجلس نهم با حضور نمایندگان وزارت خارجه، بهداشت، کشاورزی و محیط زیست دولت و نمایندگان جامعه علمی و همچنین نمایندگان مجلس نهم برگزار شد که در جمع بندی مشخص شد که دولت دهم تخلف کرده به همین دلیل طرح تحقیق و تفحص به تصویب رسید و آنچه مسلم است اینکه دولت احمدینژاد با تمام قوا و ابزار خود و در راس آن ناتوانی و ناکارامدی و ناشایسته سالاری در مقابل توسعه علمی کشور در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی و مهندسی ژنتیک ایستادگی کرده و جلوی تولید داخلی این محصولات را گرفت.
وی با اشاره به اینکه پژوهشگران تمام تلاش خود را جهت توسعه محصولات تراریخته بکار گرفتهاند، اظهار داشت: مدیران دولت احمدینژاد تا جایی که نتایج پژوهش در اتاق بسته بوده مانده آن رامورد تشویق قرار داده و در نهایت به انتشار مقاله علمی بسنده کردهاند اما زمانی که پژوهشگران سعی برآوردن محصول خود بر سر سفره مردم داشتهاند قلع و قمع شدهاند.
قره یاضی بزرگترین مشکل بیوتکنولوژی کشاورزی را مدیریت دانست و افزود: بر خلاف ادعاهای برخی از مدیران آموزش عالی دولت احمدینژاد که معلوم نیست چرا هنوز مورد حمایت برخی محافل قرار دارند، در ۸ سال دولت احمدینژاد در زمینه علمی به عقب رفتهایم و با منصوب شدن مدیران نالایق ضربات جبران ناپذیری به بیوتکنولوژی کشاورزی وارد شد.
نقش بازدارنده وزارت خارجه احمدینژاد در موضوع ایمنی زیستی
وی در خصوص دلیل تحقیق و تفحص ازنقش بازدارنده وزارت خارجه زمان احمدی نژاد و ارتباط آن با موضوع ایمنی زیستی در این خصوص نیز گفت: دایرهای در وزارت خارجه تلاش میکردند که ایران در زمره مخالفین بیوتکنولوژی قرار گیرد اما مجلس با عملکرد وزارت خارجه در این زمینه مخالفت کرده به همین دلیل فوکال پوینت یا نقطه تماس ملی کشور بر اساس قانون ایمنی زیستی به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد تا دیگر شاهد این مخالفت وزارت خارجه با یک موضوع علمی که با وظایف آن وزارت خانه ارتباطی ندارد نباشیم.
رئیس اتحادیه انجمنهای علوم کشاورزی و منابع طبیعی ادامه داد: وزارت خارجه قریب به۴ سال از واگذاری نقطه تماس ملی به وزارت جهاد کشاورزی خودداری کرد که به موجب آن ایران در بسیاری از اجلاسهای بین المللی و تصمیمسازی غایب شده و منافع ملی نیز از دست رفت.
تقاضا از دولت جدید برای اجرای قانون ایمنی زیستی
وی با اشاره به اینکه در دولت جدید نیز همچنان بخش عظیمی از نیروهای احمدینژاد در بدنه وزارت جهاد کشاورزی و محیط زیست حضور باقی ماندهاندکه باعث استمرار رویه دانایی ستیزی شده خاطرنشان کرد: امیدواریم که بزودی زمان تغییر مدیران نالایق زمان احمدینژاد فرا برسد ضمن اینکه از رئیس جمهور نیز تقاضا داریم بار دیگر میثاق خود با انجمن علمی بیوتکنولوژی و پیام خود به هشتمین همایش ملی بیوتکنولوژی و چهارمین همایش ملی ایمنی زیستی کشور را مرور کرده و شایسته سالاری را در سرلوحه امور خود قرار داده و نسبت به تشکیل شورای ملی ایمنی زیستی و اجرای قانون ایمنی زیستی اقدام کند.
قره یاضی در خاتمه یادآور شد:اگرچه با به روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، امیدهای زیادی برای بهبود امور در حوزههای کشاورزی و محیط ریست ایجاد شده است اما تا هنگامی که مدیران میانی و فناوری هراس دوره اجمدینژاد بر سر کار باشند در بر همین پاشته خواهد جرخید.
ادامه این مصاحبه در روزهای آتی منتشر خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]