تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):تلاوت کننده سوره حدید و واقعه و الرحمن در آسمانها و زمین اهل بهشت خوانده می شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834332230




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هزینه پرتاب میمون به فضا چقدر شد؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: هزینه پرتاب میمون به فضا چقدر شد؟
مدیر پروژه اعزام انسان به فضا گفت: سامانه جذب ضربه فرود، حسگرهایی برای اندازه گیری میزان صوت و پرتاب کاوشگر با سوخت مایع از جمله سه فناوری بوده است که همزمان با پرتاب کاوشگر پژوهش مورد آزمایش قرار گرفت.
آفتاب: دومین کاوشگر ایرانی حامل موجود زنده با عنوان ˈ پژوهش ˈ به همت متخصصان ایرانی روز شنبه همزمان با نخستین روز هفته پزوهش با موفقیت پرتاب شد و متخصصان کشورمان پس از این پرتاب توانستند موجود زنده را سالم بازیابی کنند.

کاوشگر پژوهش نیز همانند کاوشگر پیشگام حامل یک میمون از نژاد رزئوس بود . این کاوشگر در مدت زمان 150 دقیقه مسیر یو (U )شکلی را تا ارتفاع 120 کیلومتری از جو زمین در مدت زمان 15 دقیقه طی کرد .

دکتر محمد ابراهیمی مدیر پروژه اعزام انسان به فضا یادآور شد که با انجام موفقیت آمیز پرتاب این کاوشگر علاوه بر تثبیت فناوری های پرتاب نخست، سه فناوری جدید آزمایش شد که سامانه جذب ضربه فرود یکی از این فناوری هاست . این سامانه به صورت کاملا بومی طراحی شده است و در این پرتاب به صورت صددرصد به کارایی لازم رسیدیم .این سامانه در کاوشگر قبلی وجود نداشت.

وی همچنین از دیگر تجهیزات مورد آزمایش در این پرتاب را حسگرهایی با دقت بالا برای سنجش و ضبط صدای موجود در داخل کپسول و داده پردازی صوتی عنوان کرد و افزود: این سامانه ، صوت تولید شده ناشی از پدیده های مختلف را در داخل کپسول اندازه گیری می کند.این عامل برای فضانورد بسیار مهم است چرا که برای انسان میزان صوت موجود و شدت صدای تولید شده در داخل کابین عامل تعیین کننده ای محسوب می شود.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: در صورت وجود صدای ناخواسته (نویز) داخل کابین در ارتباط صوتی بین کابین فضانورد و ایستگاه کنترل اختلال ایجاد می شود و این نویز موجب می شود که صدای ایستگاه کنترل توسط فضانورد شنیده نشود.

به گفته ابراهیمی در صورتی که میزان صدای موجود در داخل کابین اندازه گیری شود می توان برای تولید عایق های لازم در آینده اقدام کرد که تا آن جا که ممکن است از این نویز جلوگیری شود.

به گفته وی صدایی که در بیرون از کابین تولید می شود می تواند بیش از 130 دسی بل نیز باشد، در محیط درون باید این شدت صدا به 80 تا 90 دسی بل برسد تا محیطی آرام باشد. حتی در محیطی با صدای 90 دسی بل نیز فضانورد قدرت مکالمه آسان با پایگاه را دارد. اگر بالاتر از این مقدار باشد هم مکالمه سخت می شود و هم به فرد استرس وارد می شود و قدرت تصمیم گیری او را کم می کند.

ابراهیمی خاطرنشان کرد : علاوه براین ایجاد صدای بلند موجب ترس حیوان و استرس انسان می شود که این ترس تاثیر منفی بر آزمایش های حساس علمی می گذارد.

وی در مورد نحوه کارکرد حسگر ها در کاوشگر خاطرنشان کرد : این حسگرها شدت صداهای تولیدی را در داخل کابین ضبط می کنند تا با انجام آزمایش های مختلف و ایجاد عایق های مناسب به آستانه صدای قابل تحمل برسیم. هنوز داده های حاصل از این حسگر به طور کامل تحلیل نشده است. این داده ها باید در حافظه های پرحجمی قرار گیرند و سپس تجزیه و تحلیل شوند.

رییس پژوهشگاه سامانه های فضانوردی همچنین از دیگر موارد آزمایش شده در این پرتاب را استفاده از سوخت مایع عنوان کرد و گفت: با استفاده از این نوع حامل علاوه بر افزایش قدرت سیستم می توان شتاب و ارتعاش کمتری را نیز به موجود زنده داخل کابین اعمال کرد بنابراین شرایط مطلوب تری برای موجود فراهم می شود.

وی توضیح داد: کاوشگر پیشگام (نخستین کاوشگر ایرانی که با موفقیت پرتاب شد) با سوخت جامد به 9 جی (9 برابر شتاب زمین) به مدار زمین رفت که با استفاده از سوخت مایع این شتاب به 6 جی ( 6 برابر شتاب موجود در کره زمین) رسیدکه استفاده از این سوخت برای انجام آزمایش های علمی مناسب است.

به گفته ابراهیمی برای پروژه اعزام انسان به فضا باید به شتاب کمتر از 4 جی دست یابیم.

*** پرتاب کاوشگر پژوهش با هفت میلیارد تومان

مدیر پروژه اعزام انسان به فضا در مورد هزینه های پرتاب کاوشگر پژوهش گفت : هزینه پرتاب کاوشگر پژوهش هفت میلیارد تومان اعلام شده است که این رقم شامل حامل، اجزا و خود محموله است. پرتاب قبلی (کاوشگر پیشگام) با هزینه ای بالغ بر سه میلیارد تومان انجام شد. یکی از مهمترین دلایل افزایش هزینه های کاوشگر پزوهش به دلیل استفاده از حامل بسیار پیشرفته تر در این کاوشگر است.

به گزارش ایرنا، ابراهیمی همچنین از مشارکت 300 نفر از متخصصان سازمان فضایی ایران و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در عملیات پرتاب خبرداد و گفت: این تیم شامل متخصصان رشته های فیزیولوژی، دامپزشکی،الکترونیک ومخابرات ،آیرودینامیک، کنترل عملیات پرواز و ده ها کارشناس دیگر رشته ها بوده است.




تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن