تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):اگر اراده قوى باشد، هيچ بدنى براى انجام دادن كار، ناتوان نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835861188




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فیلترینگ از نگاهی دیگر


واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: نقش وزارت ارتباطات در اصلاح فرآیندهای فنی فیلترینگ چیست؟




فیلترینگ از نگاهی دیگر


 


 

نقش وزارت ارتباطات در اصلاح فرآیندهای فنی فیلترینگ چیست؟

به گزارش افتانا (پایگاه خبری امنیت فناوری اطلاعات)، وزیر ارتباطات هفته گذشته و در جریان نشست مشترک خود با معاون علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در پارک فناوری پردیس موضوع فیلترینگ سایت‌های اینترنتی را مد نظر قرار داد و گفت نباید فیلترینگ موجب کندی اینترنت و همچنین باعث فیلتر شدن سایت‌های علمی شود. 

این موضوع تازه‌ترین اظهارنظر وزیر ارتباطات در عرصه اینترنت و دست‌گذاشتن بر موضوعی است که مهم‌ترین معضل اینترنت در داخل کشور عنوان می‌شود. در همین جلسه وزیر ارتباطات بین سه موضوع فیلترینگ سایت‌های غیراخلاقی و فیلترینگ سایت‌های علمی یا کندی اینترنت بر اثر فیلترینگ تفکیک قایل شده است.
 
در واقع مشخص است که انتقاد به فیلترینگ اشتباهی یا فیلترینگ سایت‌های علمی، انتقاد به کل سیستم فیلترینگ نیست، بلکه اصلاح سیستمی است که اتفاقا می‌تواند نقاط ضعف را برطرف کرده و باعث کارآمدتر کردن آن شود. 

امروزه برخی از کشورهای جهان فیلترینگ اینترنت را به عنوان یک ضرورت مورد توجه قرار داده‌اند. از کشوری چون آمریکا گرفته تا در همین همسایگی ما کشورهایی چون امارات متحده عربی هر کدام به نوعی فیلترینگ را اعمال می‌کنند. در همه این کشورها موضوع فیلترینگ نه موضوعی امنیتی، بلکه بحثی فرهنگی و اجتماعی است.
 
در آمریکا یا بسیاری از کشورهای غربی فیلترینگ به بخش‌های آموزشی و نهادهای کوچک‌تر مانند خانواده محول شده است. برنامه‌ریزی‌های گسترده به‌خصوص برای مصون کردن کودکان و نوجوانان و برحذر داشتن آنان از محتواهای نامناسب سال‌ها است دراین کشورها ادامه دارد. 

در برخی از کشورها مانند امارات یا ایران موضوع فیلترینگ از نهاد بالادستی یعنی دولت انجام می‌گیرد. عدم تفکیک کاربران و اعمال یکسان رویه‌ها بر همه افراد جامعه از جمله نقاط پرچالش این نوع از فیلترینگ بوده است. در واقع از دانش‌آموز و دانشجو گرفته تا استاد دانشگاه و محقق همه به شکلی یکسان در سیستم در کنار هم قرار می‌گیرند. 

وزارت ارتباطات در دوره جدید همچنان که انتظار می‌رفت نگاه واقع‌بینانه‌ای به موضوع فیلترینگ داشته و حداقل در سخنان مدیران آن شاهد نگاه متفاوتی از گذشته هستیم. هر چند به گفته واعظی این وزارتخانه فقط یک عضو در کمیته فیلترینگ دارد اما حالا تعداد اعضای دولتی در این کمیته در اکثریت است. 

از طرف دیگر نهادی چون شورای عالی مجازی ابزار قوی و حاکمیتی برای ورود به بحث فیلترینگ و دیگر بحث‌های اینترنتی و اصلاح اشکالات آن به شمار می‌رود. بخش عمده سایت‌های علمی یا خبری که امروزه مورد فیلتر قرار گرفته‌اند دارای محتواهای بسیار خوبی هم هستند که محروم کردن محققان و دانشمندان از آنان اتفاقا ضربه به جریان تولید علم در کشور است. 

این به‌خصوص از آن جهت قابل توجه است که بسیاری از مراجع غربی نیز از دیگر سو اساسا دسترسی ایرانیان به منابع علمی، نرم‌افزارها و صفحات مختلف اینترنت را بسته و آی‌پی‌های ایرانی را مورد تحریم قرار داده‌اند. در این شرایط سیاست فیلترینگ سخت‌گیرانه‌ که به خصوص در دولت گذشته انجام گرفت صرفا به گسترش فیلترشکن‌ها و دورزدن‌های مخفیانه منجر شد و این موضوع خطر در دسترس قرار گرفتن این ابزارها را به‌خصوص برای نوجوانان بسیار بیشتر کرد و این نتیجه‌ مطلوبی از پیگیری چنان سیاستی نبود. 

امروزه در میان سایت‌های فیلترشده سایت‌های علمی و اقتصادی و تکنولوژی فراوانی وجود دارد که قطعا یا بر اثر فیلترینگ اشتباهی از دسترس خارج شده‌اند یا به دلیل ضعف سیستم فیلترینگ امکان تفکیک معدود محتوای نامناسب در آن وجود نداشته و به این ترتیب، حذف کلی سایت به اجرا در‌آمده است. شاید بازنگری در کل این سیستم، شفاف‌سازی و پذیرش و اصلاح اشکالات بتواند بخشی از نارضایتی کاربران از این وضعیت را بهبود دهد. 

مهم‌ترین راهکار در این زمینه پذیرش صادقانه اشکالات موجود در سیستم فیلترینگ کشور، ارایه طرحی جامع و متناسب با شرایط برای رفع نواقص، سپردن موضوع فیلترینگ به نهادهای فرهنگی، تفکیک کاربران و جایگاه‌ها و ارایه برنامه‌ مشخص برای هر گروه، ارایه برنامه‌های آموزشی برای خانواده‌ها و آماده‌سازی برای مصون‌سازی از داخل و سیاستگذاری مجدد فیلترینگ در نهادها یا برنامه‌های بالادستی ( مثل طرح جامع فناوری اطلاعات کشور) است.

مرجع : روزنامه دنیای اقتصاد

تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۳۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: افتانا]
[مشاهده در: www.aftana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن