واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: جزييات تازه از ديدار هيئت اروپايي با ستوده و پناهي
رئيس فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت مجلس تاكيد كرد كه پارلمان اروپا هيچگونه پيششرطي را براي سفر به تهران، مشخص نكرده بود.
كاظم جلالي رئيس فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت مجلس شوراي اسلامي در گفتوگو با خبرگزاري تسنيم با اشاره به ديدار هيئت پارلماني اروپا با نسرين ستوده و جغفر پناهي گفت: روابط پارلماني از مدتها پيش و بيش از 10، 12 سال است كه گروه روابط پارلمان اتحاديه اروپا در پارلمان اروپا تشكيل شده است. البته پارلمان اروپا با همه كشورهاي گروه رابطه ندارد و تنها با برخي كشورها و برخي مناطق جغرافيايي گروه رابطه دارد.
وي افزود: اين رفت و آمدها ميتواند خيلي موثر باشد. زيرا از يك طرف شاهد هستيم كه پارلمان اروپا مرتبا از اپوزيسيون جمهوري اسلامي ايران دعوت ميكند و آنها نقش سخنگويي را برعهده گرفتند كه اين همواره مورد اعتراض ما بوده است.
رئيس فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت مجلس در ادامه به جلسه اخيرش با اين هيئت پارلماني اشاره و تاكيد كرد: در ملاقات اخيري كه روز شنبه با اروپاييها داشتيم، به آنها گفتيم كه شما خيلي حرفهاي اپوزيسيون را ميشنويد در صورتي كه نيازمند اين هستيد كه حرفهاي نظام و ملت ايران را نيز بشنويد.
جلالي در ادامه تصريح كرد: از طرف ديگر آمدن آنها به ايران، اين فرصت را برايشان فراهم ميكند كه با مقامات كشور ما از نزديك گفتوگو و صحبت كنند و در نهايت بتوانند عينكي كه همواره جمهوري اسلامي ايران را به شكل غيرواقعي نشان ميدهد، كنار بگذارند.
وي در بخش ديگري از سخنانش به فضاي غيرواقعي كه از سوي رسانههاي خارجي عليه جمهوري اسلامي در عرصه بينالملل ايجاد شده اشاره كرد و افزود: متاسفانه فضايي كه برخي رسانههاي خارجي و رسانههاي بيگانه در خارج از كشور درست كردهاند، متناسب با فضاي داخلي ايران نيست و خيليها خبرها را از آن رسانهها ميگيرند و با واقعيتها بيگانه هستند.
رئيس فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت مجلس در همين زمينه اظهار داشت: بنابراين شناخت واقعيتهاي ايران، فرصتي براي آنهاست كه بتوانند از آن استفاده كنند.
جلالي در بخش ديگري از سخنانش به در دستور كار بودن سفر اين هيئت پارلماني اروپا از مدتها قبل اشاره كرد و گفت: برنامهريزيهاي اين سفر حداقل از 7، 8 ماه قبل صورت گرفته و اين گونه نيست كه كار جديدي صورت گرفته باشد، بنابراين ما از اسفندماه و يا بهمنماه سال گذشته بر روي تاريخ فعلي سفر با هم به توافق رسيديم.
وي در ادامه تصريح كرد: پارلمان اروپا هيچگونه پيششرطي را براي ما و براي سفر به تهران، مشخص نكرد. البته بعضي وقتها پيششرطهايي ميگذاشتند كه ما همواره با اين پيششرطها مخالف بوديم و ميگفتيم كه سفر بايد در نهايت ارتباط متقابل و در چارچوب قواعد مربوط به دوستي و گسترش روابط و شناخت متقابل باشد.
رئيس فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت مجلس اضافه كرد: آنها حق سفر را در شوراي روساي پارلمان اتحاديه اروپا به تصويب رساندند و به اين سفر آمدند. البته بر روي برنامهها نيز ما به توافق رسيديم و همان برنامههايي است كه رسما از طريق پارلمان ايران براي آنها برنامهريزي شده و جدول آن نيز كاملا مشخص است.
جلالي در ادامه به جزئيات برنامههاي سفر اين هيئت پارلماني اشاره و تاكيد كرد: براساس برنامهريزي زمانبندي شده، پارلمان اروپا سحرگاه روز جمعه وارد تهران شدند و براي روز جمعه برنامهاي نبود و قرار بود روز شنبه سفري به اصفهان داشته باشند و به دليل اينكه بعضي از نمايندگان مجلس براي سركشي به حوزههاي انتخابيه رفته بودند، لذا اين برنامه تغيير كرد و گفتند كه بيشتر تمايل دارند كه با پارلمانيهاي ايران ملاقات كنند كه در نهايت سفر به اصفهان نيز لغو شد.
وي با اشاره به اينكه ملاقاتها و برنامههاي سفر هيئت پارلماني اروپا در ايران مشخص است، تصريح كرد: در ملاقاتهاي رسمي كه توسط مجلس براي آنها تنظيم شده، ملاقات با نسرين ستوده و جعفر پناهي پيشبيني نشده و اينها بدون اطلاع در روز جمعه، يك ميهماني در سفارت يونان ترتيب ميدهند و در اين ميهماني سفراي كشورهاي اروپايي براي هماهنگي در آنجا حضور پيدا ميكنند. تعدادي از ايرانيان را نيز براي ضيافت ناهار و ميهماني دعوت ميكنند كه برخي از اشخاص از جمله اشخاصي كه نام برده شد در اين ميهماني حضور پيدا ميكنند.
رئيس فراكسيون اصولگرايان رهروان ولايت مجلس در همين زمينه افزود: ما فكر ميكنيم كه از چند جهت اين ديدار خلاف بود. بهتر بود كه اين هيئت پارلماني از مجاري رسمي تقاضا ميكردند و براين اساس اقدام ميكردند. ملاقاتهاي يواشكي و پنهاني به هيچ وجه كار درستي نيست.
جلالي اضافه كرد:سفارتخانه و يا سفارتخانههايي كه چنين ملاقاتهايي را هماهنگ كردهاند صحيح نيست و به نوعي مداخله در امور داخلي كشور ميزبان است و ما فكر ميكنيم كه وزارت امور خارجه حتما بايد اين موضوع را پيگيري كند و نبايد چنين عرفي ايجاد شود كه افراد به شكل مخفيانه بخواهند ملاقاتهايي را انجام دهند.
وي با بيان اينكه حضور افرادي كه در اين ملاقاتها شركت ميكنند، با عرق ملي و روح پيوستگي به قانون اساسي به عنوان ميثاق ملي كشور كاملا در تضاد است، خاطرنشان كرد: اين افراد نيز بايد پاسخگوي رفتار خودشان باشند. بنابراين چنين ديداري به هيچ وجه با مجلس شوراي اسلامي مطرح نشده و مجلس چنين رفتاري را قبول ندارد.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]