واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شكايت از مديران وزارت راهوشهرسازي به جرم معاونت در قتل!
در هيچ تصادفي، جاده يا مسئولين جادهاي مقصر نيستند و رانندگان بايد مهارت لازم را داشته باشند؛ اما پرسش اين است كه بالأخره فكري براي اين جادهها خواهند كرد؟ شايد يك درصد اين اتفاقات جادهاي به دليل غير استاندار بودن جادهها باشد، و اگر منصفانه بخواهند نگاه كنند نبايد از اين يك درصد هم چشمپوشي كرد.
كشور ما از لحاظ حوادث طبيعي همچون سقوط بهمن و كولاك در گردنهها بسيار مستعد است و خبرهايي كه در اين خصوص پيدرپي شنيده ميشود، مؤيد اين است؛ اما جدا از اينها، تصادفات علت اول در مرگومير در كشور ماست. كشور ما در اين زمينه، از ديگر كشورها جلوست و اين مسأله بسيار تأسفبار است.
به گزارش «تابناك»، علل گوناگوني در اين زمينه دخيل هستند، اما مهمترين نكتهاي كه در بيشتر جادههاي استاني كشور به چشم ميخورد، ناامني جادههاست. جادههاي ما در يك قرن گذشته ساختهشده و متناسب با نوع اتومبيلهاي آن زمان و سرعت آنهاست و تا هنگامي كه بحث ناامن بودن جادهها بررسي و حل نشود، امداد و نجات در جادهها نيز با كندي پيش خواهد رفت.
همين شهريور گذشته بود كه در سنندج در يك تصادف چند تن از هموطنان جان خود را از دست دادند و يا به فاصله چند روز پس از اين تصادف بود كه حادثه هولناك ديگري در قم رقم خورد و در يك سانحه جادهاي، ۴۴ تن از مسافران يك اتوبوس در جاي خود زنده در آتش خاكستر شدند.
صبح امروز نيز حادثه خونين ديگري در حوالي شوشتر رخ داد و يك دستگاه مينيبوس با يك تريلر برخورد كرد و به دنبال آن ده تن از هموطنان جان خود را از دست دادند و دوازده تن ديگر راهي بيمارستان شدند؛ سرنشينان مينيبوس دانشآموز بودند.
سيد محمد سادات ابراهيمي، نماينده مردم شوشتر گفت: وقوع چنين حوادثي با اين وضعيت جادهاي در اين محور طبيعي است؛ وقتي عرض كل جاده ۷ متر باشد، بايد انتظار چنين تصادفاتي را هم داشته باشيم.
اين نماينده مجلس گفت: بارها به مسئولين استاني تذكر داده و درباره جادهها اعتراض كردهايم، ولي گوش شنوايي نيست و هر كس به فكر كار خودش است. در چنين شرايطي پيگيري ما نيز بينتيجه ميماند. پس از وقوع حادثه نيز كسي پاسخگو نيست.
نماينده شوشتر گفت: ضعف مديريت استاني، عامل اين تصادفات است و براي حل اين مشكل بايد فكر اساسي كرد. نميشود مسئولين چشم خود را بر اين گونه خطرات ببندند و سرانجام كمبود بودجه و اعتبار را براي اين كسورات خود بهانه قرار دهند. البته دولت نيز در اين قضيه بيتقصير نيست و معمولاً بودجه عمراني براي اين مناطق كم در نظر گرفته ميشود.
وي افزود: نمونه آن بودجه سنواتي امسال هست كه نمايندگان خوزستان به آن اعتراض داشتند. متأسفانه رديفهاي اعتباري براي اصلاح و ساماندهي راهها براي اين منطقه نه تنها در بودجه امسال بلكه در سالهاي گذشته نيز صورت نگرفته است.
ابراهيمي گفت: متأسفانه ضعف مديريت استان و بيتوجهي به ايمني مردم زمينهساز اتفاقات ناگوار در اين استان شده كه از جمله آنها تصادف رانندگي صبح امروز در محور گتوند ـ شوشتر در نزديكي صالح شهر بود كه منجر به جان باختن ده تن از دانشآموزان و آيندهسازان اين مملكت شد.
اين نماينده تأكيد كرد: با توجه به اين كه لزوم تعريض و اصلاح اين راه ارتباطي به صورت كتبي به وزارت راه و شهرسازي اعلام شده بود و كار درخوري در اين باره انجام نشده است، اينجانب تصميم دارم، به همراه اولياي دم از مديران اين وزارتخانه به دليل معاونت در قتل و اهمال در انجام وظايف خود به مراجع ذيصلاح شكايت كنم.
وي افزود: متولي اين امر مديريت استان است و با وجود تذكر نمايندگان، هيچ كار درخوري صورت نگرفته است و بهانه آن كمبود بودجه عمراني بوده است، در صورتي كه جان مردم چيزي نيست كه با اين بهانهها گره زده شود. نقاط پرخطر مسألهاي بوده كه همواره در بوته فراموشي بوده و متأسفانه فقط هنگامي كه يك اتفاق ناگوار رخ ميدهد، باعث ميشود كه مسئولين بعضاً به واكنش رسانهها توجه كنند و پس از آن دوباره به ورطه فراموشي رود. حال آنكه جان ارزشمند ايرانيان، فداي ملاحظهكاري و بيتوجهي مسئولين ارشد وزارت راه و مسئولين استان ميشود.
نكته جالب در اين گونه موارد اين است كه بيشتر اوقات كه اتفاقي از اين دست در كشور رخ ميدهد، آخرين نفري كه در مظان اتهام قرار ميگيرد، مسئولين هستند و هميشه فرافكني در جايگاه نخست است.
در حادثه قبلي كه در قم اتفاق افتاد، اول لاستيك، بعد چرخ و بعد راننده مقصر شناخته شد، پس از آن به سراغ مسئولين رفتند و تا جايي ادامه دادند كه حتي پاي سازمان استاندارد را به بازي كشانده و اعلام شد اين لاستيك غيراستاندارد بوده و نبايد اجازه ميدادند وارد كشور شود.
در هيچ تصادفي، جاده يا مسئولين جادهاي مقصر نيستند و رانندگان بايد مهارت لازم را داشته باشند؛ اما پرسش اين است كه بالأخره فكري براي اين جادهها خواهند كرد؟ شايد يك درصد اين اتفاقات جادهاي به دليل غير استاندار بودن جادهها باشد، و اگر منصفانه بخواهند نگاه كنند نبايد از اين يك درصد هم چشمپوشي كرد. البته تا كنون دليل اين تصادف از سوي كسي اعلام نشده، ولي احتمالاً قابل پيشبيني خواهد بود كه چه كسي يا چيزي مقصر بوده است!
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]