واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سردار جلالي: سرمايههاي ملي كشور از فيزيكي به سايبري تغيير ماهيت داشته است
رئيس سازمان پدافند غيرعامل كشور گفت: زماني كه امنيت ملي كشور درگرو تداوم كاركرد زيرساختهاي فناوري اطلاعات و سايبري قرار گيرد، به نوعي حوزههاي دفاعي، امنيت ملي و مباحث مربوط به سايبر در هم آميخته و گره خورده ميشود.
به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سردار غلامرضا جلالي در مراسم رونمايي از محصولات سايبري بومي كه در محل صاايران با حضور وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح و مسئولان لشكري و كشوري برگزار شده بود، افزود: تهديدات در حوزه سايبر توسعه پيدا كرده و امنيت ملي را تحت تآثير قرار ميدهد و از اين نظر ما شاهد توسعه فناوري اطلاعات برابر برنامه چهارم و پنجم توسعه هستيم و به نوعي ميتوان گفت سرمايههاي ملي كشور در پنج سال اخير تغيير ماهيت از فيزيكي به سايبري داشته است.
وي ضمن تشكر از وزير دفاع و شركت صاايران براي رونمايي از محصولات بومي پدافند سايبري گفت: امروزه موضوع تهديدات در فضاي سايبر تغييرات ماهيتي و امنيتي زيادي داشته است، به ويژه در حوزههاي زيرساختي، امنيتي و منافع ملي كشور. زماني كه امنيت ملي كشور در گرو تداوم كاركرد زيرساختهاي فناوري اطلاعات و سايبري قرار گيرد، به نوعي حوزههاي دفاعي، امنيت ملي و مباحث مربوط به سايبر در هم آميخته و گره خورده ميشود؛ بنابراين تهديدات در حوزه سايبر توسعه پيدا كرده و امنيت ملي كشور را تحت تأثير قرار ميدهد و از اين نظر شاهد توسعه فناوري اطلاعات برابر برنامه چهارم و پنجم توسعه هستيم و به نوعي ميتوان گفت سرمايههاي ملي كشور در پنج سال اخير تغيير ماهيت از فيزيكي به سايبري داشته است.
رئيس سازمان پدافندغيرعامل كشور ادامه داد: در چند سال اخير ما جزو اولين كشورهايي بوديم كه هدف جنگ سايبري قرار گرفت و با حمله استاكسنت و رمز بازيهاي المپيك، اولين جنگ سايبري عليه كشور ما را رسماً اعلام كردند و درصدد بودند زيرساختهاي هستهاي ما را منهدم و ما را از توانمنديهاي هستهاي محروم كنند.
جلالي افزود: ما الزاماً بايد به حوزههاي دفاعي پرداخته و موضوع پدافند را در اين زمينه جدي بگيريم. خوشبختانه در پي تلاشهاي صورت گرفته در تشكيل قرارگاه پدافند سايبري و ايجاد سند راهبردي پدافند سايبري و اجماع نخبگان، دانشگاهيان، مسئولان اجرايي حول اين محور شاهد شكلگيري تفكر پدافند سايبري بوديم.
فرمانده قرارگاه دفاع سايبري همچنين گفت: همانطور كه ما در دفاع نظامي نيازمند پشتيبان هستيم و چنانچه در طول دفاع مقدس و بعد از آن وزارت دفاع اين رسالت خودش را انجام نميداد نميتوانستيم به بازدارندگي از تهاجمات برسيم. خوشبختانه استخوانبندي استراتژي دفاعي ما متكي است به محصولات توليد شده دفاعي داخلي و نيروهاي نظامي ما نيز حداكثر توانمندي خود را بر محصولات توليد شده و قابل تأمين در شرايط اضطراري توسط بخش دفاعي كشور متمركز كردهاند و در واقع ميتوان گفت كه اين توانمندي در بخش دفاع، در توليد محصول بومي توانسته اقتدار نظامي و دفاعي ما را تأمين كند كه پشتيباني وزارت دفاع سهم قابل توجهي در بازدارندگي كه را داشته و دارند.
وي ادامه داد: با توجه به شباهتهاي زياد فضاي مجازي و واقعي در هر دو حوزه نظامي و غيرنظامي، زماني كه متوجه شديم سازوكارهاي تهاجم سايبري تشكيل داده و سلاحهاي سايبري خلق كردهاند و جايگزين ويروسها و بدافزارهاي گذشته شده است پس تشكيل قرارگاهها يگانها و حتي واحدهاي رزمي سايبري در كشور شرط عقل است. نكاتي كه مقام معظم رهبري بر آن تأكيد كردند تهديد جدي است، دير تشخيص دادن آن ميتواند تبعات بسيار زيادي براي ما داشته باشد.
رئيس سازمان پدافند غيرعامل كشور بر اهميت بوميسازي در حوزه پدافند سايبري تاكيد كرد و گفت: استراتژي پدافند سايبري بر تأمين محصولات داخلي، دفاع، پدافند و امنيت در فضاي سايبر متكي است و بدون داشتن محصول بومي و امن و طراحي شده توسط عناصر مؤمن و مطمئن داخلي ممكن نخواهد بود.
جلالي ادامه داد: بر اساس مستندات ستادكل، وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، مكلف شده تا ساماندهي صنعت پدافند سايبري را به عهده گرفته در قالب شركت صاايران و بخش خصوصي و با بكارگيري ظرفيتهاي شركتهاي دانشبنيان بتوانند محصولات مورد نياز دفاعي سايبري كشور را تأمين و توليد كند تا با داشتن محصول مطمئن داخلي و بومي در فضاي سايبر بتوانيم امنيت و پايداري زيرساختها در برابر تهديدات سايبري را حفظ كنيم. بنابراين ما تأكيد جدي بر توسعه اين صنعت داريم و به خاطر دانشمحور بودن و تكنولوژيپايه بودن و ارتباط زياد آن با ساير دانشهاي نوين ما نيازمند ارتباط جدي با دانشگاهها و شركتهاي دانشبنيان هستيم و در نتيجه اين صنعت به اين مفهوم كه تمامي اقدامات در وزارت دفاع شكل گيرد نيست، بلكه سياستگذاري، راهبري، هدايت و پشتيباني از ظرفيتهاي بخش خصوصي، دولتي و غير دولتي توسط وزارت دفاع ميشود.
جلالي در پايان گفت: بخش زيادي از محصولات توليد شده در نمايشگاه توسط شركتهاي دانشبنيان است و از آنجا كه بر اساس آييننامه زيرساختهاي حياتي و حساس، الزام بر استفاده از محصول داخلي دارد و مجاز به استفاده از محصولات خارجي نيستند، اميد است همين رويكرد تداوم داشته باشد تا بتوانيم محصولات مورد نياز بخشهاي پدافند سايبري كشور را توليد و تأمين كنيم. از همه مسئولان در اين حوزه، دستگاههاي اجرايي و شركتها كه در اين حوزه تلاش كردهاند و به پايداري كشور در فضاي سايبر كمك ميكنند، تشكر و قدرداني ميكنم.
انتهاي پيام
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]