واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: رييس جمهوري: خلاقيت در سايه آزادي ممكن است
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، حجت الاسلام و المسلمين حسن روحاني در جشنواره ملي تجليل از پژوهشگران و فناوران برتر كشور، افزود: نميتوان به پژوهشي متقن دست يافت مگر آنكه پژوهشگر خلاق باشد و خلاقيت فقط در سايه آزادي امكانپذير خواهد بود.
وي اظهار داشت: ما بايد در سايه بردباري و تساهل، زمينه را براي شكوفايي استعداد انديشمندان، محققان و پژوهشگران آماده كنيم.
رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي تصريح كرد: از سوي ديگر، نتيجه پژوهش نيز احتياج به بردباري جامعه دارد. ممكن است محقق و پژوهشگري به نتيجه اي برسد كه خوشايند اين و آن نباشد اما اگر به واقع در چارچوب اصول و در مسير تحقيق به يافته اي رسيده، آن يافته محصول پژوهش است.
**پژوهش بايد به بهبود كيفيت زندگي مردم بينجامد
روحاني تاكيد كرد امروز ممكن است پژوهش و تحقيق ما را به نتيجه اي برساند اما در يك، دو يا پنج سال ديگر تحقيقات جديد ما را به مطلوب ديگري برساند.
وي ادامه داد: اما بدانيد اگر كشور مي خواهد در مسير پيشرفت قرار گيرد، زمينه اين پيشرفت محيط امن، مساعد و آزاد براي پژوهشگران است.
رييس جمهوري با بيان اين كه اين كه ايران توانست به تمدن بزرگ دست يابد، تصريح كرد: اين كشور از ترجمه كتب ديگران كار علمي را آغاز كرد، اما هرگز به ترجمه اكتفا نكرد.
روحاني اضافه كرد: ايرانيان در سايه ترجمه، آن چنان به خلاقيت پرداختند كه در مدت چند قرن كتاب مردم اين سرزمين مورد استقبال ديگران براي ترجمه قرار گرفت و اين سير انديشه اي است كه مطلوب جامعه ايراني و جامعه اسلامي است.
**افتخار ما برپا بودن دانشگاهها و پژوهشگاهها در كنار هم است
وي ادامه داد: افتخار ما اين است كه در كنار دانشگاههاي كشور پژوهشگاهها نيز برپا باشد.
رييس قوه مجريه تصريح كرد: افتخار ما اين است كه در دانشگاه همانقدر كه به دروس دانشگاهي و واحدهاي درسي اهميت مي دهيم به رساله ها اهميت بدهيم.
روحاني با تاكيد بر اين كه رساله هاي كارشناسي ارشد و دكترا بايد جايگاه خود را بيابد، اظهار داشت: هر آن چه كه لازم است براي تشويق دانشجويان و تدوين رسالهاي كه نه فقط بخشي از نمره مدرك وي را پر كند بلكه بخشي از نياز جامعه ما را پاسخگو باشدبايد ، انجام شود.
وي يادآور شد: در بحث پژوهش نهايت مقصد ما، چاپ يك كتاب نيست، يك عنوان نيست، پژوهش بايد به بهبود كيفيت زندگي مردم بينجامد.
** مقصد عالي پژوهش، پاسخگويي به نيازها و مطالبات به حق مردم است
رييس جمهوري گفت: ايران نه تنها از نظر اعتقادي و منافع ملي به دنبال سلاحهاي كشتار جمعي نبوده و نيست بلكه از ديدگاه باورهاي ديني هم اين ملت به دنبال سلاحهاي كشتار جمعي نيست و آن را جزو منافع ملي خود نميبيند.
روحاني با بيان اينكه مقصد عالي پژوهش، پاسخگويي به نيازها و مطالبات به حق مردم است و نه يك حزب و گروه خاص، افزود: از اينكه در گوشهاي ببينم برخي از تحقيقات براي پاسخ به مطالبات يك گروه خاص به انجام ميرسد، خوشحال كننده نيست.
رييس شوراي عالي انقلاب فرهنگي گفت: آنگاه كه تحقيق و پژوهش ما به نيازها و مطالبات مردم و بهبود كيفيت زندگي جامعه و بشر منتج شود، آن پژوهش براي ما ارزشمند است .
رييس جمهوري با بيان اينكه در هر جامعهاي پژوهش بايد در سلسله مراتب ارزشها و در چارچوب آن ديده شود، ادامه داد: به من اعتراض نكنيد كه در پژوهش بايد دست باز باشد و كاري به ارزش ها نداشته باشد، در هيچ جامعه اي نبايد پژوهش خود را در مسير ارزش ها قرار ندهد.
روحاني با طرح اين سوال كه اگر پژوهشي خداي ناكرده به آساني دسترسي مردم منتهي شود، آيا آن قابل احترام است؟ گفت: اگر ما در كشوري زندگي مي كنيم كه فتواي رهبري آن بر اين است كه استفاده از سلاح هاي هسته اي، توليد نگهداري و بهره برداري آن حرام و ممنوع است آيا پژوهشي كه بخواهد ما را منتج به سلاح كشتار جمعي كند، براي ما قابل قبول و احترام است؟
رييس جمهوري گفت: كشور ما نه تنها از نظر اعتقادي و منافع ملي كشور ما به دنبال سلاح هاي كشتار جمعي نبوده و نيست بلكه از ديدگاه باورهاي ديني هم اين ملت به دنبال سلاح كشتار جمعي نيست و آن را جزو منافع ملي و حتي دكترين دفاعي خود نمي بيند.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]