واضح آرشیو وب فارسی:فردا نیوز: قاليباف:تحقيقات بايدازانحصاردولت خارج شود
پژوهش ها نبايد توجيه گر اقدامات مديران و صاحب منصبان باشد/ما بايد روش توليد علم و نظام مندي توليد علم را از ديگران بياموزيم/پژوهش در خدمت قدرت،جامعه را به سمت فساد و تباهي مي برد/خروجي پژوهش هاي كشورهاي ديگر به درد ما نمي خورد/هر تصميم خلق الساعه محكوم به شكست است/توجه به شهرها يك ضرورت اجتناب ناپذير است نه يك اولويت/بي توجهي به كرامت انساني و حرمت انسان يكي از چالش هاي شهرهاي امروز است/ شتاب تغييرات ضرورت توجه به كارهاي ميداني را بيشتر مي كند.
شهرنوشت: دكتر محمد باقر قاليباف شهردار تهران صبح امروز طي سخناني در ششمين جشنواره بين المللي برترين هاي پژوهش و نوآوري مديريت شهري ( جايزه جهاني تهران) كه در محل برج ميلاد تهران برگزار شد،ضمن خير مقدم به اساتيد دانشگاه، پژوهشگران، دانشجويان، فعالان عرصه پژوهش و تحقيقات، ابراز داشت: از همه انديشمنداني كه كمك وهمراهي كردند تا شهر را با عدالت بيشتري به سمت پيشرفت پيش ببريم، تشكر مي كنم.
وي گفت: در نشست شهرداران جهاني در ناپل، هنگامي كه بيش از يكصد شهرداراز سراسر دنيا گرد يكديگر جمع شده بودند، حدود 14 – 15 نفر فرصت سخنراني داشتند و در اين ميان به هر نفر تنها دو دقيقه فرصت داده شد. از اين رودر اين نشست نيزسعي مي كنم تا مطالب را به صورت اختصار بيان كنم.
دكتر قاليباف در ادامه با بيان اينكه «بدون شك هر اقدامي بدون پژوهش و هرتصميم خلق الساعه اي محكوم به شكست و ناكامي است»، تصريح كرد: هر جامعه ودولتي كه بخواهد مسير پيشرفت و عدالت را طي كند، ناگزير است كه به مراكزجمعيتي و مركز انساني توجه داشته باشد؛ چرا كه قدرت و معرفت و ثروت ومنزلت در اين مراكز قرار دارد؛ از اين جهت توجه به شهرها يك ضرورت اجتناب ناپذير است نه يك اولويت.
وي افزود: از طرف ديگر امروز مراكز جمعيتي و شهرهاي ما نيز با چالش هاي بزرگي روبرو هستند و شايد امروز مهم ترين چالش هاي شهرها، يكي محيط زيست و ديگري توجه كمتر به كرامت انساني و حرمت انسان ها در شهرها است. از اين جهت است كه براي اداره چنين مراكز توليد قدرت، معرفت، منزلت و ثروت نيازمند به يك پژوهش و تحقيق جدي و بستر سازي خوب براي تصميم سازي هستيم.
شهردار تهران خاطر نشان ساخت: يك پژوهش خوب نيازمند به اعتماد است واعتماد نيز جزبا يك حركت دو سويه امكان پذيرنيست تا بتوانيم با يك مشاركت معني دار شهر خود را اداره كنيم. مخصوصا در حوزه پژوهش همه بايد به اين نكته توجه داشته باشيم.
دكتر قاليباف در ادامه يادآور شد: تنها از باب تاكيد اين موضوع را مطرح مي كنم كه امروز شتاب تغييرات در جامعه بسيار بالا است به همين جهت درحوزه تحقيقات، بيش از همه به كارهاي ميداني نيازمنديم. بعضي اوقات به دليل آنكه در كارهاي ميداني و تحقيقات ميداني عقب مي مانيم، به دنبال آن هستيم كه از ديگران استفاده كنيم اما چون از تجربه و تحقيقات ديگران بدون توجه به زمينه تحقيق و بدون بومي سازي تحقيق استفاده مي كنيم، اين مسئله ما را دچار مشكلاتي مي كند.
وي تاكيد كرد: در كنار اعتماد و حرمت دو سويه، نيازمند اين هستيم كه با تحقيقات نظام مند و روش محور حركت كنيم تا بتوانيم گره اي را باز كنيم؛در اين ميان آنچه كه نيازمنديم از ديگران درس بگيريم اين نيست كه ازخروجي هاي آن ها استفاده كنيم چرا كه اين خروجي ها به درد ما نمي خورد،بلكه ما نيازمند آن هستيم كه روش توليد علم و نظام مندي توليد علم را ازآن ها بياموزم، در دنيا الگو بگيريم و دنبال كنيم؛ نه اينكه خروجي هاي آنها را در كاربست خودمان پيگيري كنيم.
دكتر قاليباف افزود: نكته ديگر آن است كه انديشمندان ما نبايد به گونه اي پيش روند كه تحقيقات و دانش آن ها صرفا مويد مديران و تاييد كننده وتوجيه گر اقدامات مديران و صاحب منصبان قدرت باشد. مخصوصا در جايي كه دانش، در حوزه سياست گذاري توليد دانش كرده و هدايت مي كند، اگر درموقعيتي قرار بگيرد كه بي چون و چرا در خدمت قدرت و قدرتمندان باشد جامعه
را به سمت فساد و تباهي پيش مي برد.
وي ادامه داد: راه مبارزه با اين خطر نيز آن است كه تحقيقات و توليد دانش را از انحصار دولت و دولت گرايي خارج كنيم و اجازه دهيم انديشمندان،دانشگاه ها، مراكز علمي، انجمن هاي علمي و متخصصان به درستي به كار خود بپردازند و تحقيقات را انحصاري نكنيم.
شهردار تهران در پايان تاكيد كرد: اميدوارم كه در اين دوره مديريتي جديد در شهرداري تهران توفيق داشته باشم كه قلم هاي روان و منتقد شما همراه قدم هاي ما باشد و همه ما و شما دست به دست يكديگر بدهيم تا بتوانيم فردايي روشن تر و بهتر را براي شهر، جامعه و كشور خود بسازيم.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فردا نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]