واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: كودكان را با اجبار از مصرف خوراكيهاي بيارزش منع نكنيد
يك متخصص تغذيه گفت: تبليغات نادرست اثرات نامطلوبي بر الگوي غذايي كودكان ميگذارد.
بهنام گشتي زاده در گفتوگو با ايسنا، با بيان اينكه تبليغات رسانهها به ويژه تلويزيون در تغذيه كودكان موثر است، اظهار كرد: تبليغ برخي مواد غذايي مانند انواع چيپسها و پفكها بر الگوي تغذيه كودكان تاثير ميگذارد زيرا كودكان نميدانند كه اين مواد غذايي فاقد ارزش غذايي هستند و توصيه ميشود تبليغات مربوط به مواد غذايي فاقد ارزش غذايي از رسانهها نمايش داده نشود.
وي با اشاره اينكه والدين نقش بسزايي در آگاهي دادن به كودكان درباره مضرات مصرف خوراكيهاي فاقد ارزش غذايي دارند، ادامه داد: والدين بايد در وهله نخست از تهيه اين مواد غذايي خودداري كنند اما اجبار كودك به پرهيز از مصرف اين مواد درست نيست.
اين متخصص تغذيه تصريح كرد: در صورتي كه والدين با زور كودك را از مصرف اين مواد منع و از تهيه آنها با وجود اصرار كودك خودداري كنند اين ابهام براي كودك ايجاد ميشود كه چرا با وجود خطر اين مواد براي سلامت رسانهها، آن را تبليغ ميكنند.
گشتي زاده با بيان اينكه رسانهها بايد به تبليغ مواد غذايي با ارزش غذايي بالا بيش از خوراكيهاي فاقد ارزش بپردازند، خاطرنشان كرد: در صورتي كه مواد غذايي مانند چيپس و پفك تبليغ ميشوند لازم است به اندازه مصرف و مضرات و فوايد آنها نيز اشاره شود.
وي با اشاره به اينكه مصرف خوراكيهاي فاقد ارزش غذايي جاي غذاي اصلي كودك را پر نميكند، افزود: گاهي مصرف اين دسته مواد منجر به بياشتهايي كودك ميشود و كودكان تمايل خود براي خوردن وعدههاي اصلي غذا از دست ميدهند.
اين متخصص تغذيه با بيان اينكه برخي محصولات غذايي پرچرب و پر نمك هستند، خاطرنشان كرد: چربي اين محصولات از نوع چربيهاي بد است زيرا معمولا از روغنهاي جامد براي سرخ كردن اين خوراكيها استفاده ميشود و نظارتهاي دقيق بهداشتي نيز بر توليد اين مواد غذايي صورت نميگيرد و در كل اگرچه برخي مواد بكار رفته در توليد اين خوراكيها ميتواند فوايدي داشته باشد اما مضرات آنها بيشتر است.
گشتي زاده با تاكيد بر اينكه مصرف اين مواد غذايي ميتواند موجب سوء تغذيه در كودكان شود، اضافه كرد: شايد اين خوراكيها به نادرست به عنوان ميان وعده براي كودك تهيه شود اما بايد توجه داشت كه مصرف اين دسته از مواد غذايي نميتواند جايگزين وعدههاي اصلي غذاي كودك شود و امكان دارد مواد لازم براي بدن كودك به درستي تامين نشود.
وي با اشاره به لزوم آموزش و فرهنگ سازي در خصوص چگونگي مصرف خوراكيها با ارزش غذايي كم، خاطرنشان كرد: زمان مصرف و اينكه به جاي كدام وعده غذايي مصرف شود و حتي ميزان مجاز مصرف اين دسته از خوراكيها در روز اهميت زيادي دارد.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]