واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: دهيار سده: سيلوهاي روستاي سده كاشان در انتظار توجه مسئولان ميراث فرهنگي است
دهيار روستاي سده از توابع برزك كاشان خواستار توجه ميراث فرهنگي به سيلوهاي گندم و جو در خانههاي قديمي به يادگار مانده از گذشتگان در منطقه سده از توابع برزك كاشان شد. دهيار سده: سيلوهاي روستاي سده كاشان در انتظار توجه مسئولان ميراث فرهنگي است
ايلنا: دهيار روستاي سده از توابع برزك كاشان خواستار توجه ميراث فرهنگي به سيلوهاي گندم و جو در خانههاي قديمي به يادگار مانده از گذشتگان در منطقه سده از توابع برزك كاشان شد.
به گزارش خبرنگار ايلنا در كاشان «ميثم مجيديزاده» امروز در گفتوگو با خبرنگاران در كاشان اظهار داشت: سيلوهاي گندم و جو در خانهاي قديمي ميراث كمنظيري از بناهاي به يادگار مانده از گذشتگان منطقه سده برزك است كه در كنار ساير اسباب و وسايل، موزهاي جامع و كامل از زندگي روستايي به نمايش گذاشته و در انتظار اقدام اداره ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي كاشان است تا گرد غربت از اين گنجينه با ارزش زدوده شده و با مرمت و بازسازي درب آن را به روي علاقهمندان باز كند.
وي افزود: در اين خانه مجموعهاي كامل از ابزار و وسايل زندگي در كنار سيلوهاي ذخيره، مجموعه جالب توجهاي گرد آمده است، ولي به جهت قديمي بودن هر لحظه بيم تخريب بنا و از بين رفتن وسايل و تجهيزات آن ميرود.
به گفته وي، سيلويي كه در خانه بنا شده به منظور حفظ گندم و جو از دستبرد سارقان و حيوانات موذي مورد استفاده گذشتگان قرار ميگرفته است.
دهيار سده يادآور شد: علاوه بر وجود چند سيلو، دستگاههاي پارچهبافي، گليمبافي و ديگر وسايل و امكانات قديمي بخشي از اين مجموعه نفيس و با ارزش است كه از چراغ موشي قديمي گرفته تا تجهيزات آسياب دستي در اين مكانها به چشم ميخورد.
وي افزود: اين بنا كه چهار صفهاي قديمي است متعلق به آقاي محمدي بوده و مالك آمادگي خود را براي ثبت اعلام كرده است و آمادگي دارد در صورت مرمت براي بازديد مورد استفاده عموم قرار گيرد.
مجيديزاده يادآور شد: منطقه سده كه با قدمت و معماري منحصر به فرد در جنوب غربي كاشان واقع شده روز به روز آماج تغييرات نه چندان مثبت بلكه ويرانگر در بناهاي تاريخي است كه اين اتفاق بافت زيباي روستا را به مجموعهاي ناهمگون تبديل كرده است.
دهيار سده تصريح كرد: آثار تاريخي از جمله آثاري كه در رديف فهرست ثبت آثار ملي قرار گرفته و آثاري كه در حال ثبت شدن است و همچنين آثار ثبت نشده فراواني كه در روستاي ويدوجا و روستاهاي همجوار وجود دارد با بيتوجهي و يا كم توجهي آشكاري از سوي مسئولان مواجه شده است.
مجيديزاده در ادامه با اشاره به اينكه در بسياري از كشورها كارشناسان خبره با حمايت كامل دولتها و بهترين امكانات سعي در مرمت و نگهداري آثار تاريخي دارند اذعان داشت: مديران در كشورهاي توسعه يافته معتقدند حفظ اين گنجينههاي ارزشمند و مراقبت از آنها نه تنها اتلاف وقت و ثروت كشور نيست، بلكه اين امر را وظيفه خود دانسته و حتي آن را امري درآمدزا ميدانند.
وي عدم آشنايي جوانان با گذشته و تاريخ نياكان را يكي از عوامل نفوذ بيريشه بودن و بيهويتي در جامعه دانست و گفت: عواقب ناگوار بيتوجهي به اصالتها و ريشههاي فرهنگي گريبانگير همگان شده و تا زماني كه افكار عمومي را براي حفظ آثار تاريخي آگاه نسازيم توجه به هر نوع قانون و اعتبار بينتيجه خواهد بود.
مجيديزاده فرهنگسازي جهت حفاظت و نگهداري از اماكن تاريخي و باستاني را با اهميت توصيف و خاطرنشان كرد: اطلاعرساني و تبليغ و ترويج و مساعدت قشر تحصيل كرده و فرهنگي ميتواند قدمي مؤثر در حفظ پيشينه تاريخي اين مرز و بوم باشد.
دهيار سده متذكر شد: انتظار ميرود روز به روز فرهنگ ناب و منش اصيل خود را بيش از پيش شناخته و به ديگران هم بشناسانيم.
مجيديزاده از اداره ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي كاشان خواست تا با كمك در احياي و نوسازي خانه حشمت محمدي گنجينه تاريخي كه در اين خانه گرد آمده است حفظ شده و براي نسلهاي بعد به يادگار بگذاريم.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]