واضح آرشیو وب فارسی:بازتاب آنلاین: ضرر ۳۵ ميلياردي با تعلل در پرونده كرسنت
رئيس كميته پيگيري قراردادهاي نفتي مجلس با اشاره به موفقيت ايران در اثبات فساد در قرارداد كرسنت در دو گام اول داوري در ديوان بينالمللي لاهه،گفت: در صورت تعلل دولت در پيگيري فساد كرسنت در دادگاه لاهه تا ۳۵ميليارد دلار از جيب ملت مي رود.
تسنيم: عليرضا زاكاني در گفتگو با شبكه خبر گفت: ما به شدت پيگير برگزاري جلسه سه جانبه بين نمايندگان مجلس، شوراي عالي امنيت ملي و وزارت نفت بودهايم تا درباره محتواي لايحه ارسالي ايران براي گام سوم داوري كرسنت به نتيجه مطلوب برسيم اما اين جلسه تاكنون دوبار لغو شده و برگزار نشده است.
وي افزود: من در طول اين هفته و هفته گذشته چندين بار با آقاي لاريجاني ديدار كردم و آقاي لاريجاني گفتهاند من دو بار با آقاي شمخاني دبير شوراي عالي امنيت ملي براي برگزاري اين جلسه سهجانبه ديدار كردم.
نايب رئيس كميسيون اصل 90 تاكيد كرد: اگر موضوع فساد در اين پرونده مورد تائيد قرار بگيرد هم كمك به امنيت ملي هم كمك به بهبود فرايندهاي تصميمگيري در داخل و هم باعث تائيد راي دادگاه لاهه در پرونده كرسنت به نفع ايران خواهد بود.
وي با اشاره به موفقيت ايران در اثبات فساد در قرارداد كرسنت در دو گام اول داوري در ديوان بينالمللي لاهه، اضافه كرد: اين پرونده در لاهه با موضوع فساد در حال رسيدگي است و ما امروز در حال دست برداشتن از اعتراض به حق ضايع شده خود درباره فساد در اين قرارداد هستيم كه چنين كاري ميتواند حداقل 8 و حداكثر تا 35 ميليارد دلار به ضرر ايران تمام شود و بايد خسارت پرداخت كنيم.
زاكاني تصريح كرد: بين 7 تا 8 ميليارد دلار از اين رقم ضرر ديركرد است و ايران براي 25 سال بايد گاز تحويل دهد.
وي افزود: اين در حالي است كه ميدان گازي سلمان به اندازه 25 سال گازي براي تحويل به امارات نداشته است چنانكه 14 اشكال فني به قرارداد كرسنت وارد است كه يكي از آنها پيش فروش گازي است كه اساساً در اين ميدان وجود ندارد و ديگري اشكالات سرزميني است كه الان به آن نميپردازم.
وي با اشاره به ضررهاي ديگر باخت ايران در اين پرونده در دادگاه داوري بينالمللي گفت: با توجه به قيمتهاي پايين كرسنت در قرارداد صادرات گاز ايران به بوتاش تركيه در ابتدا بوتاش شكايت كرده و به دليل قيمت پايين كرسنت مجبور به كاهش قيمت صادراتي گاز شدهايم و بين 7 تا 8 ميليارد دلار از اين محل خسارت ديدهايم و در عين حال تركيه دوباره براي كم كردن 12 درصد از قيمت صادرات گاز ايران به تركيه شكايت كرده است كه در صورت پذيرش اين شكايت خسارت كلانتري متوجه كشور خواهد شد.
رئيس كميته پيگيري قراردادهاي نفتي مجلس تاكيد كرد: قيمت پايين كرسنت به همه قراردادهاي امروز و آينده صادرات گاز ايران تاثير خواهد گذاشت و حيثيت شركت ملي نفت خواهد رفت.
وي در خصوص مفقود شدن عباس يزدي يكي از افراد اصلي مرتبط با اين پرونده هم احتمال زنده بودن وي را مطرح كرد.
نظر شما:
------------
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: بازتاب آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]