محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830005756
چالشهاي آمريكا در منطقه؛ از ابهام در سرنوشت پيمان امنيتي تا مسدود شدن مسير تداركاتي ناتو
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: چالشهاي آمريكا در منطقه؛ از ابهام در سرنوشت پيمان امنيتي تا مسدود شدن مسير تداركاتي ناتو
به باور كارشناسان خروج نظاميان آمريكايي از عراق به اميد افغانستان، بنبست و ابهام در سرنوشت پيمان امنيتي كابل-واشنگتن و مخالفت دولت ايالتي پاكستان در انتقال تداركات ناتو و آمريكا از جمله چالشهاي جديد و جدي فراروي حضور اين كشور در منطقه است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در كابل، آمريكا پس از سالها تلاش و برنامهريزي، سرانجام با استفاده از حادثه 11 سپتامبر و استناد به «دفاع پيشگيرانه»، توانست در افغانستان به عنوان سرزمين استراتژيكي كه در همجواري رقبايي مانند چين، هند، ايران و روسيه قرار داشت، جا پايي باز كند.
آمريكا براي اولين قدم در راستاي ادامه حضور در افغانستان و منطقه، پيمان استراتژيك را با اين كشور امضا كرد و اين مسئله در حقيقت مقدمهاي شد براي امضاي «پيمان امنيتي» كه قرار بود به حضور نظاميان آمريكايي در افغانستان مشروعيت بخشد.
پيشبيني و مهندسي استراتژيك و نظامي آمريكا در منطقه، حول محور امضاي پيمان امنيتي با افغانستان دور ميزد كه در حقيقت با امضاي اين پيمان علاوه بر قرار گرفتن در كنار رقباي سياسي، نظامي و اقتصادي، به ذخاير عظيم زيرزميني منطقه كه تاكنون دستنخورده باقي مانده، چشم طمع دوخته بود.
چشم پوشي از حضور در عراق به اميد افغانستان
زماني كه «كاپيتولاسيون» و يا بحث مصونيت نظاميان خارجي در عراق از سوي مردم اين كشور رد شد، آمريكا به اميد افغانستان هيچ اصرار و فشاري را براي امضاي اين پيمان و ادامه حضور در عراق وارد نكرد، زيرا گزينه افغانستان به عنوان جايگزيني براي عراق بود كه آمريكا ميتوانست با امضاي پيمان نظامي با افغانستان، به اهداف خود دست يابد و به اين ترتيب از حضور در عراق چشمپوشي كرد.
هيولاي سال 2014
همزمان با تلاش براي آماده كردن پيشنويس پيمان امنيتي با افغانستان، هيولاي سال 2014 براي مردم افغانستان مطرح شد.
در اين مدت، سال 2014 به عنوان خطرناكترين سال براي افغانستان مطرح شد و رسانههاي جهان اين سال را براي افغانستان سرنوشتساز خواندند، در حالي كه اين سال نه براي افغانستان بلكه براي آمريكا سرنوشت ساز به شمار ميرود.
در طي اين سالها، حضور مجدد طالبان، افزايش ناامني، كاهش كمكهاي خارجي و تجسم اوضاع دهه 90 در اذهان مردم افغانستان به عنوان جنگ رواني و تهديد مطرح شدند، تا از اين طريق ذهنيت مردم افغانستان را نسبت به حضور آمريكا و آماده سازند.
چالشهاي جديد فراروي آمريكا و گزينه صفر
بنبست در امضاي پيمان امنيتي با افغانستان كه به حضور نظاميان آمريكايي در اين كشور و ايجاد پايگاهاي نظامي آنان مشروعيت ميبخشيد، براي آمريكا غير مترقبه و غير قابل پيشبيني بود، به صورتي كه مقامات امنيتي اين كشور را شگفت زده كرده است.
وزير دفاع آمريكا در مصاحبه با «ان.بي.سي» تصريح كرد كه از تصميم اخير رئيس جمهور افغانستان شگفتزده شده و براي آنان غير قابل پيشبيني بود.
به گفته وي، اكنون به جز خروج كامل نظاميان آمريكا از افغانستان، راه چاره ديگري براي آمريكا در منطقه باقي نمانده است.
قطع مسير تداركاتي از سوي پاكستان، چالشي غيرقابل پيش بيني
مسئله عدم امضاي پيمان امنيتي كابل-واشنگتن وقتي وارد فاز تازهاي شد كه دولت ايالتي خيبرپختونخواه نيز تصميم به بستن مسير تداركاتي ناتو به واسطه ادامه حملات پهپادها به خاك اين كشور را گرفت.
چاگ هيگل، با يأس و نااميدي از امضاي اين پيمان توسط حامد كرزي بدون ملاقات با وي، افغانستان را به قصد پاكستان ترك كرد تا بتواند با كمك پاكستان، براي بنبست به وجود آمده در پيمان امنيتي راهحلي بيابد.
وي از پاكستان خواست تا در از سرگيري روند مذاكره با طالبان، به افغانستان و آمريكا كمك كند و دقيقاً اين همان چيزي است كه كرزي به عنوان پيششرط براي امضاي اين پيمان عنوان كرده است.
به نظر ميرسد آمريكا به اين هدف نيز دست نيافته، بلكه روابط آمريكا با پاكستان به جاي بهبود، بيش از پيش به تيرگي گراييده است.
كارشناسان بر اين باورند، هشدار وزير دفاع آمريكا براي باز كردن مسير تداركاتي نظاميان آمريكايي از طريق پاكستان، نشاندهنده بينتيجه بودن اين ملاقات است، زيرا در روابط بينالملل و سياست خارجي، با اندكترين اميدواريها طرفين با اظهارات اميدوارانه از هم جدا ميشوند، برعكس در صورتي كه طرفين نتوانند به توافق دست يابند سخنانشان با هشدار همراه خواهد بود.
آنچه در ملاقات وزير دفاع آمريكا با نخست وزير پاكستان و ستاد ارتش اين كشور صورت گرفت از نوع دوم بود نه اول، هيگل به نخست وزير پاكستان هشدار داد كه اگر اين راه هرچه زودتر بازگشايي نشود، پاكستان با خطر از دست دادن كمكهاي مالي آمريكا مواجه خواهد بود.
تظاهرات مردم پاكستان در مناطق هم مرز با افغانستان عليه تردد كاروان تداركاتي ناتو و در اعتراض به ادامه حملات هواپيماهاي بدون سرنشين از سوي آمريكا، مقامات آمريكايي را مجبور كرده است تا رفت و آمد كاميونهاي تداركاتي را به حالت تعليق درآورند.
استفاده از آخرين گزينه براي پاكستان، تأكيد بر نقطه حساس و پاشنه آشيل
هشدار وزير دفاع آمريكا در خصوص كاهش و يا قطع كمكهاي مالي اين كشور به پاكستان، فشار بر نقطه حساسي است زيرا پاكستان از نظر اقتصادي با مشكلات زيادي مواجه است، ارزش روپيه پاكستاني در قبال دلار كاهش يافته، نرخ رشد اقتصادي پاكستان زير 3 درصد تخمين زده شده و كسري بودجه اين كشور نيز بالا و حدود 9 درصد است.
در عين حال پاكستان بيش از 6 ميليارد دلار از صندوق بينالمللي پول، وام گرفته است كه البته بخش عمدهاي از اين وام بايستي صرف بازپرداخت قسطهاي معوقه پيشين شود.
قابل ذكر است كه كل سرمايهگذاري در پاكستان، بيشتر به دليل فعاليت ستيزهجويان و يا شبه نظاميان طالبان نسبت به سالهاي گذشته كاهش داشته است.
از طرف ديگر اگر آمريكا تعهد كند كه ديگر به خاك پاكستان حمله نخواهد كرد و بر اين تعهد خود باقي بماند، حضور آمريكا در منطقه و افغانستان زير سؤال ميرود و از جانب ديگر، با به وجود آمدن مناطق مرزي پاكستان به عنوان پناهگاهاي امني براي طالبان، آمريكا در افغانستان روز خوشي را نخواهد ديد.
پاسخ پاكستان چه خواهد بود؟
اما اينكه نواز شريف تا چه حد بتواند به خواستههاي آمريكا پاسخ مثبت دهد، شك و ترديدهايي وجود دارد، زيرا تا زماني كه او نتواند درباره توقف حملات هواپيماهاي بدون سرنشين آمريكا در خاك پاكستان تضمينهايي از آمريكا دريافت كند، نميتواند به اين خواست آمريكا پاسخ دهد.
زيرا دست كم در مقابل احزاب مخالف دولت حرفي براي گفتن داشته باشد و آنان را مجاب براي باز كردن اين مسير كند، در حالي كه مجاب كردن آنان به سادگي امكان پذير نيست.
از طرف ديگر اگر دولت پاكستان بدون در نظر داشت نظريات اين گروها، با استفاده از زور اين مسير را بازگشايي كند، اين كشور با خطر جنگهاي داخلي و تنشهاي جديد مواجه خواهد شد، چيزي كه مقامات پاكستاني به خوبي از آن آگاه هستند.
رؤيايي برباد رفته/ دوراهي بيبازگشت
با در نظر داشت شرايط منطقه و تحولات جديد كه در حال شكلگيري است و با در نظر داشت خسارات سنگين انساني و مالي كه آمريكا در افغانستان متحمل شده است، ترك منطقه براي آمريكا دشوار تمام خواهد شد.
همچنين امكان اينكه دولت مردان آمريكا مورد بازخواست مالياتدهندگان و بازماندگان قربانيان جنگ قرار گيرد، بعيد به نظر نميرسد و حتي جنگ افغانستان براي آمريكا پيامد مشابهي تجاوز روسيه به افغانستان را به دنبال داشته باشد.
اكنون خروج نظاميان آمريكايي از عراق به اميد حضور در افغانستان، به بنبست رسيدن امضاي پيمان امنيتي كه باعث خروج آمريكا از افغانستان ميشود و قطع مسير تداركاتي آمريكا از سوي پاكستان، چالشهايي جدي براي آمريكا در منطقه به شمار ميروند كه حل آن به سادگي امكانپذير نيست.
در اين صورت تمام رؤياهاي آمريكا در منطقه تبديل به سراب خواهد شد و تنها ميراث اين جنگ براي آمريكا، مشكلات مالي و خسارات انساني است كه رفع آن نياز به زمان طولاني مدت دارد.
ترديدي نيست كه مردم افغانستان، خواهان از بين بردن تروريسم در منطقه هستند، اما حضور آمريكا در افغانستان طبق قطعنامه «لويه جرگه مشورتي» نبايستي حاكميت و استقلال اين كشور را زير سؤال برده و خود عاملي بر تشديد ناامني شود.
انتهاي پيام/خ
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]
صفحات پیشنهادی
تحليلگر آمريكايي:پيمان امنيتي كابل و واشنگتن تهديدي براي استقلال افغانستان است
تحليلگر آمريكايي پيمان امنيتي كابل و واشنگتن تهديدي براي استقلال افغانستان است تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 10 01 00 41 54 22 يك تحليلگر آمريكايي گفت پيمان امنيتي كابل و واشنگتن مي تواند حاكميت و استقلال افغانستان را زير سوال ببرد به گزارش شبكه تلويزيوني پرس تي وي رامتاناستاد دانشگاه كابل در گفتوگو با فارس:كشمكش برسر امضاي پيمان امنيتي، بازي آمريكا براي فريب افكار عمومي است
استاد دانشگاه كابل در گفتوگو با فارس كشمكش برسر امضاي پيمان امنيتي بازي آمريكا براي فريب افكار عمومي است استاد دانشگاه كابل كشمكش در امضاي پيمان امنيتي را بازي آمريكا دانسته و گفت كه آمريكا بازي جديدي براه انداخته تا با كشمكش بر سر امضاي پيمان امنيتي كابل-واشنگتن افكار عموميمقام افغان : فشار آمريكا نمي تواند افغانستان را وادار به امضاي پيمان امنيتي كند
مقام افغان فشار آمريكا نمي تواند افغانستان را وادار به امضاي پيمان امنيتي كند كابل واحد مركزي خبر سياسي 92 9 30 سخنگوي رياست جمهوري افغانستان اعلام كرد آمريكا با اعمال فشار نمي تواند افغانستان را به امضاي پيمان امنيتي وادار كند به گزارش واحد مركزي خبرازكابل quotation marسقوط بهمن و مسدود شدن مسير شهركرد -خوزستان
سقوط بهمن و مسدود شدن مسير شهركرد -خوزستان شهركرد واحد مركزي خبر اجتماعي ريزش كوه و سقوط بهمن درگردنه شاه منصوري مسير شهركرد - خوزستان را نيز مسدود كرد فرماندار كوهرنگ گفت به علت وقوع بهمن و كولاك در گردنه شاه منصوري ارتباط 10 روستا و سه هزار نفر جمعيت از مردم دهستان بيهشدار هاگل نسبت به توقف كمكها به پاكستان در صورت مسدود شدن مسير ترانزيت ناتو
هشدار هاگل نسبت به توقف كمكها به پاكستان در صورت مسدود شدن مسير ترانزيت ناتو وزير دفاع آمريكا هشدار داد كه اگر پاكستان مسير ترانزيت ناتو را مسدود كند آمريكا ميتواند كمكهاي اقتصادي خود را به اسلامآباد متوقف كند به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران ايسنا به نوشته روزنامه نيشنكرزاي آمريكا را به تهديد افغانستان برسر پيمان امنيتي دوجانبه متهم كرد
كرزاي آمريكا را به تهديد افغانستان برسر پيمان امنيتي دوجانبه متهم كرد تهران واحد مركزي خبر سياسي 92 09 19 حامد كرزاي رئيس جمهور افغانستان روز سه شنبه با انتقاد از آمريكا اين كشور را به مطرح كردن تهديدهايي عليه كابل برسر مناقشه بين دو كشور درمورد موافقتنامه امنيتي دوجانبه متاعلام بيطرفي هند و نااميدي آمريكا از امضاي پيمان امنيتي كابل-واشنگتن
اعلام بيطرفي هند و نااميدي آمريكا از امضاي پيمان امنيتي كابل-واشنگتن تاثيرگذاري هند بر حامد كرزي به منظور امضاي پيمان امنيتي كابل–واشنگتن از آخرين طرحهاي آمريكا براي امضاي اين پيمان بود كه با اعلام بيطرفي هند نقش بر آب شد به گزارش خبرنگار خبرگزاري فارس در كابل به دنبال تأكيآمريكا اميدوار است هند كرزاي را براي امضا پيمان امنيتي تحت فشار قرار دهد
آمريكا اميدوار است هند كرزاي را براي امضا پيمان امنيتي تحت فشار قرار دهد تهران واحد مركزي خبر سياسي 92 09 20 خبرگزاري فرانسه در گزارشي از واشنگتن به قلم شان تاندون نوشت آمريكا روز سه شنبه در حالي ابراز اميدواري كرد كه هند حامد كرزاي رئيس جمهور افغانستان را براي امضاي پيماندر صورت خودداري مقامات افغان از امضاي پيمان امنيتيهيگل: خروج كامل نظاميان آمريكايي از افغانستان تنها گزينه كاخ
در صورت خودداري مقامات افغان از امضاي پيمان امنيتيهيگل خروج كامل نظاميان آمريكايي از افغانستان تنها گزينه كاخ سفيد است وزير دفاع آمريكا خروج كامل نظاميان آمريكايي از افغانستان پس از سال ۲۰۱۴ را تنها گزينهاي عنوان كرد كه آمريكا در صورت خودداري مقامات افغان از امضاي پيمان امنيتيكرزي بر شروط خود براي امضاي پيمان امنيتي با آمريكا تاكيد كرد
كرزي بر شروط خود براي امضاي پيمان امنيتي با آمريكا تاكيد كرد كابل واحد مركزي خبر سياسي 92 10 01 رييسجمهور افغانستان بر لزوم تحقق شرايط خود براي امضاي پيمان امنيتي كابل- واشنگتن تاكيد كرد به گزارش واحد مركزي خبر از كابل حامد كرزي روز يكشنبه بين نمايندگان رسانههاي جمعي در كاهشدار حامد كرزاي به آمريكا / با ارعاب و تهديد پيمان امنيتي را امضا نخواهم كرد
هشدار حامد كرزاي به آمريكا با ارعاب و تهديد پيمان امنيتي را امضا نخواهم كرد رئيس جمهور افغانستان امروز جمعه درباره ارعاب و تهديد كشورش از سوي واشنگتن براي امضاي توافق نامه امنيتي با آمريكا هشدار داد به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از رويترز حامد كرزاي كه به هند سفر كرده در اظكابل به اعمال فشار آمريكا براي امضاي پيمان امنيتي واكنش نشان داد
كابل به اعمال فشار آمريكا براي امضاي پيمان امنيتي واكنش نشان داد كابل واحد مركزي خبر سياسي 92 09 20 رياست جمهوري افغانستان بار ديگر به اعمال فشار مقامات آمريكايي مبني برامضاي هرچه زودتر پيمان امنيتي واكنش نشان داد به گزارش واحد مركزي خبرازكابل فايق واحدي معاون سخنگوي رياستمسكو: پوتين از كرزي نخواسته تا پيمان امنيتي با آمريكا را امضا كند
مسكو پوتين از كرزي نخواسته تا پيمان امنيتي با آمريكا را امضا كند وزارت امور خارجه روسيه اعلام كرد كه ادعاي برخي مقامات آمريكايي در اين خصوص كه گويا رئيسجمهوري روسيه شخصا از حامد كرزي خواسته تا پيمان دوجانبه امنيتي با واشنگتن را امضاء كند صحت ندارد به گزارش خبرگزاري فارس بهتحليلگر آمريكايي:پيمان امنيتي كابل و واشنگتن تهديدي براي استقلال افغانستان است
تحليلگر آمريكايي پيمان امنيتي كابل و واشنگتن تهديدي براي استقلال افغانستان است تهران واحد مركزي خبر سياسي 1392 10 01 00 41 54 22 يك تحليلگر آمريكايي گفت پيمان امنيتي كابل و واشنگتن مي تواند حاكميت و استقلال افغانستان را زير سوال ببرد به گزارش شبكه تلويزيوني پرس تي وي رامتاناستاد دانشگاه كابل در گفتوگو با فارس:كشمكش برسر امضاي پيمان امنيتي، بازي آمريكا براي فريب افكار عمومي است
استاد دانشگاه كابل در گفتوگو با فارس كشمكش برسر امضاي پيمان امنيتي بازي آمريكا براي فريب افكار عمومي است استاد دانشگاه كابل كشمكش در امضاي پيمان امنيتي را بازي آمريكا دانسته و گفت كه آمريكا بازي جديدي براه انداخته تا با كشمكش بر سر امضاي پيمان امنيتي كابل-واشنگتن افكار عموميمقام افغان : فشار آمريكا نمي تواند افغانستان را وادار به امضاي پيمان امنيتي كند
مقام افغان فشار آمريكا نمي تواند افغانستان را وادار به امضاي پيمان امنيتي كند كابل واحد مركزي خبر سياسي 92 9 30 سخنگوي رياست جمهوري افغانستان اعلام كرد آمريكا با اعمال فشار نمي تواند افغانستان را به امضاي پيمان امنيتي وادار كند به گزارش واحد مركزي خبرازكابل quotation marسقوط بهمن و مسدود شدن مسير شهركرد -خوزستان
سقوط بهمن و مسدود شدن مسير شهركرد -خوزستان شهركرد واحد مركزي خبر اجتماعي ريزش كوه و سقوط بهمن درگردنه شاه منصوري مسير شهركرد - خوزستان را نيز مسدود كرد فرماندار كوهرنگ گفت به علت وقوع بهمن و كولاك در گردنه شاه منصوري ارتباط 10 روستا و سه هزار نفر جمعيت از مردم دهستان بي-
گوناگون
پربازدیدترینها