واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: به اكران جهاني هيس! فكر ميكنم
پوران درخشنده از استقبال مردم دنيا از فيلم تازه خود ميگويد
كارگردان فيلمهاي «شمعي در باد» و «پرنده كوچك خوشبختي» كه در سالهاي اخير تهيهكنندگي برخي آثار را هم بر عهده داشته است، درباره استقبالهاي جهاني از فيلم خود و تلاش براي اكران گستردهتر آن در ديگر كشورها ميگويد.
* خانم درخشنده، آخرين فيلم شما «هيس! دخترها فرياد نميزنند» با استقبال خوب جهاني روبهرو شد. اين فيلم در كدام كشورها روي پرده رفت و خود شما استقبال از آن را چطور ارزيابي كرديد؟
هيس! دخترها فرياد نميزنند در كانادا، آمريكا، سوئد، هند، گوا و جشنوارههايي مثل سنسباستين اكران داشت و خوشبختانه ميتوانم بگويم فيلم در همه اين اكرانها با استقبال بينظير مواجه شد. حتي در كشور هند در تمام اكرانها سالن پر بود و 300-200 نفر بيرون سالن انتظار ديدن فيلم را ميكشيدند و حتي با مسئولان جشنواره هم درگير شدند. خود من براي اكران فيلم در آمريكا، سوئد و كانادا بودم و از استقبال مردم شگفتزده شدم.
* شما در اكرانهاي خارجي فيلمتان فرصت گفتوگو با مخاطبان خارجي را هم داشتيد؟ نظرشان چه بود و چه صحبتهايي درباره فيلم با شما ميكردند؟
بله. ما بعد از هر اكران نشست پرسش و پاسخ فيلم را برگزار ميكرديم و آنها در مورد نگاه فيلم و رنجي كه بر زنان وارد ميشود با من صحبت ميكردند و دلشان ميخواست كه فيلم در شهرهاي ديگر كشورشان هم اكران شود. بعد از اكران در هر كشور من ايميلهاي زيادي از مردم دريافت ميكردم و همهشان براي فيلم ابراز احساسات ميكردند و نگاه فيلم به مقوله آزار كودكان را بسيار دوست داشتند. بهنظرشان بعد روانشناسانه فيلم بسيار قوي بود و همه اينها براي من نشانهاي از اين بود كه خوشبختانه فيلم جاي خودش را در ميان مخاطبان خارجي هم توانسته باز كند و من حالا دوستان بسياري در سراسر جهان به واسطه اكران فيلم خود دارم.
* ماجراي درخواست آرشيو آكادمي اسكار براي دريافت فيلمنامه شما چه بود؟
راستش من فكر ميكنم وقتي مسئولان آكادمي اسكار، استقبال جهاني مردم را از فيلم هيس... ديدند به اين نتيجه رسيدند كه فيلم وارد آرشيو اسكار بشود. بعد از همين اكرانها بود كه 2 نامه از آكادمي اسكار بهدست من رسيد؛ يكي براي فرستادن تمام اطلاعات فيلمنامه به اين آكادمي يكي هم براي خود فيلمنامه. طبعا اين استقبالها براي من بسيار دلنشين بود و من فكر ميكنم توانستهام تلنگر كوچكي براي مقوله دردناك آزار جنسي كودكان باشم. حالا هم فكر ميكنم اگر شرايط بيشتري براي اكران فيلم در خارج از كشور بهوجود بيايد، ميتوانم پيام خودم را به گوش همگان برسانم.
* با وجود استقبال خارجي از فيلم شما و همينطور استقبال مخاطبان داخلي از اين فيلم، بارها خود شما متذكر شديد كه هنگام نمايش فيلم در جشنواره، داوران نسبت به آن بيمهري كردند. كمي درباره اين بيمهري صحبت كنيد.
هنوز هم معتقدم به فيلم من بيمهري شد. با وجود استقبال بينظير مردم از اين فيلم و نمايشهاي پيدرپي در جشنواره كه بهدليل استقبال عمومي از فيلم پيش ميآمد، متأسفانه تلاشهاي گروه توليد ما ناديده گرفته شد اما اين نكته را بگويم كه مردم براي من مهمترين بخش ماجرا هستند و همينكه آنها فيلم را به خوبي درك كردند براي من كفايت ميكرد و به چيزهاي ديگر فكر نميكنم.
* با توجه به ديده شدن فيلم آيا توقعي هم از مسئولان داريد؟
من طبيعتا درخواستم اين است كه فيلم، اكران جهاني داشته باشد و دولت بايد به من كمك كند تا بتوانم سالن بگيرم. وقتي فيلم آنقدر در جهان مخاطب دارد، خواسته من از مسئولان اين است كه براي تبليغات و اكران جهاني به من كمك كنند.
* گويا فيلم شما بهزودي وارد شبكه نمايش خانگي ميشود. دليل اين اقدام سريع شما براي ورود فيلم به شبكه نمايش خانگي چه بود؟
متأسفانه ما سالهاي سال است كه درباره معضل قاچاق فيلمها ناله ميكنيم و صدايمان هم به گوش هيچكس نميرسد. با اينكه فيلم هنوز اكرانش كامل نيست و در بسياري از شهرهاي ايران اكران نشده، فقط بهدليل مبارزه با قاچاق مجبور شديم هرچه سريعتر فيلم را به شبكه نمايش خانگي برسانيم.
* در حال حاضر مشغول چه كاري هستيد؟
اين روزها كه همچنان درگير استقبالها و اكرانهاي جهاني هيس... هستم و البته مراحل مقدماتي و تحقيقاتي فيلم جديدم را هم آغاز كردهام.
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]