واضح آرشیو وب فارسی:فارس: يك پژوهشگر قزويني هشدار دادزنگ خطر غبار فراموشي نام بزرگان پژوهش بين مردم قزوين
يك پژوهشگر و نويسنده قزويني گفت: عدم آشنايي مردم با نام و زندگينامه بزرگان پژوهش مانند علامه قزويني و حمدالله مستوفي زنگ خطر بزرگي است كه بايد براي معرفي آنان اقدامات بسزايي را در قزوين انجام داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، مهدي نورمحمدي صبح امروز در مراسم تجليل از پژوهشگران با بيان اينكه امروز اگر از شهروندان قزويني پيرامون علامه قزويني و حمدالله مستوفي پرسيده شود كمتر كسي اين بزرگان را ميشناسد، اظهار داشت: اين مهم زنگ خطر بزرگ و نگرانكننده در اين شهر محسوب ميشود كه بايد براي معرفي اين بزرگان به مردم اقدامات بسزايي را انجام داد.
وي با بيان اينكه استان قزوين پژوهشگران بزرگي را تربيت كرده است، افزود: از جمله اين پژوهشگران حمدالله مستوفي با داشتن سه كتاب بزرگ و مشهور در زمينه جغرافيا و تاريخ است.
نورمحمدي، علامه محمد قزويني را يكي ديگر از پژوهشگران بزرگ شهر قزوين دانست و بيان كرد: اروپاييان روش تحقيق و پژوهش را از ابوريحان بيروني برداشت كردند بعد از آن كه اين مهم در قزوين به خواب چند ساله رفت اين علامه توانست تحقيق و پژوهش را دوباره در اين شهر زنده كند.
اين پژوهشگر قزويني ادامه داد: در فضل و دانش علامه قزويني همين بس كه در كنار كتابهاي خود يادداشتهاي را مينوشت و اكنون اين يادداشتها به 10 جلد كتاب رسيده كه تحقق اين مهم افتخار بزرگي براي مردم قزوين است كه بايد قدر آن را دانست.
وي با اشاره به اينكه علامه محمد قزويني جايگاه والايي در بين مردم قزوين دارد، ابراز كرد: بايد يك يا چند خيابان و ميدان شهري را به نام ايشان نامگذاري كرد و همچنين تنديس و مجسمهاي از ايشان ساخت تا نسل جوان با آشنا شدن نام اين علامه براي شناخت ويژگيهاي اخلاقي و زندگينامه ايشان به مطالعه بيشتر بپردازند.
افزايش پژوهش در علوم انساني
نورمحمدي با اشاره به اينكه در علوم و فناوري با پژوهش و تحقيق پيشرفتهاي چشمگيري كرديم، بيان كرد: اين مهم در رشته علوم انساني به نحو مطلوبي محقق نشده است.
اين پژوهشگر قزويني با بيان اينكه علوم انساني زيربناي ساير علوم است، اضافه كرد: بايد تحقيق و پژوهش را در اين علوم ارتقا داد تا به موفقيتهاي بزرگي در اين زمينه برسيم كه تحقق اين مهم نياز به نگاه ويژه مسئولان مربوطه و حمايتهاي آنان است.
شهر قزوين پيشگام در هنر عكاسي
وي به كتاب سرآغاز عكاسي در قزوين اشاره كرد و گفت: اين كتاب سرگذشت و تاريخچه عكاسي در قزوين است كه با مطالعه آن ميتوان به آغاز اين هنر در اين شهر پي برد.
اين نويسنده قزويني با اشاره به اينكه شهر قزوين از جمله شهرهاي پيشگام در عكاسي است، ابراز داشت: جوانان و نسل جديد با مطالعه اين كتاب ميتوانند بيشتر با آغاز اين هنر در اين شهر اطلاع يابند.
وي عنوان كرد: پژوهشگران گذشته به تاريخ كشور ما آبرو بخشيدند ولي فقط نبايد به آنان افتخار كنيم بلكه بايد از پژوهشگران امروز نيز حمايت و از تلاشهاي آنان قدرداني كنيم تا اهميت پژوهش و تحقيق در استان قزوين به جايگاه مطلوبي برسد.
انتهاي پيام/77009/ي30
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]