واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: دعواي مهرههاي كرملين و كاخ سفيد در روزنامههاي ايران!
مصاحبه سعيد حجاريان كه توصيه وي بر مبارزه با نفرت پراكني بخش مهمي از آن است با اتفاقي جالب همراه است. روزنامهها، فعالان سياسي مخالف خود را به مهره روس و آمريكا بودن متهم كردهاند. وضعيت جديد روابط ايران و اروپا، انتخابات مجلس آينده و نظارت بر رفتار نمايندگان ديگر مطالب مهم روزنامههاي امروز است.
مصاحبه سعيد حجاريان كه توصيه وي بر مبارزه با نفرت پراكني بخش مهمي از آن است با اتفاقي جالب همراه است. روزنامهها، فعالان سياسي مخالف خود را به مهره روس و آمريكا بودن متهم كردهاند. وضعيت جديد روابط ايران و اروپا، انتخابات مجلس آينده و نظارت بر رفتار نمايندگان ديگر مطالب مهم روزنامههاي امروز است.
دعواي مهرههاي كرملين و كاخ سفيد در روزنامههاي ايران
در بخشي از مصاحبه با حجاريان كه در بسياري از روزنامههاي امروز مورد توجه قرار گرفته است، آمده «عربها ضربالمثلي دارند مبني بر اينكه «الايدي المتعطله تخلق السنه لاذغه»، يعني «دستهاي بيكار، زبانهاي گزنده را خلق ميكند». بايد براي مداواي اينگونه رفتارها، نهادي ايجاد كرد و موعظهگري اثري ندارد. آسيبهاي اجتماعي، بخشي از جامعهشناسي سياسي است كه به دنبال مقابله با اين پديدههاست اما اكنون با اين رشته علمي برخورد ميشود و كار پژوهشي در اين زمينه صورت نميگيرد. من در آن دادگاه سال 88 هم گفتم كه نفرت، مشكل جامعه ماست. اگر كينه و نفرت وجود داشته باشد، ايران هم مثل برخي كشورها نظير سوريه و ليبي دچار جنگهاي داخلي ميشود.»
براي بي ثمر بودن سخنان حجاريان توجه به روزنامههاي امروز كافي است. كيهان در بخشي از يادداشت روز خود با عنوان «آغاز و پايان اين راه !» به قلم جعفر بلوري نوشته: به نظر ميرسد، مراحل بعدي راهي كه دولت محترم آقاي روحاني بدون توجه به ابعاد آن برگزيده به مسائلي چون «حقوقبشر»، «تروريزم»، «حقوق اقليتها» و... رسانده خواهد شد كه تا حدودي هم رسانده شده است. البته نه حقوق بشر به معني حقوق واقعي نوع بشر بلكه حقوق بشر مد نظر آمريكا. اينها از جمله مواردي هستند كه طرف غربي پس از برنامه هستهاي، براي تحت فشار قرار دادن جمهوري اسلامي ايران به طور ويژه و جديتر از قبل در دستور كار قرار خواهد داد كه برخي نشانههاي آن مدتي است در قالب موضعگيريهاي كاملا رسمي طرف خارجي خود را نشان ميدهد.
متاسفانه همسو با دشمن، عدهاي از شخصيتهاي سياسي و رسانهاي داخلي نيز اين «مسير» را با در دستور كار قرار دادن مواردي چون، «حقوق شهروندي»، «ارسال نامههاي سرگشاده براي آزادي فتنهگران» (حقوقبشر)، «لزوم توقف تشكيك در هولوكاست براي حمايت از مردم فلسطين» (تروريزم) و اظهارات تحريكآميز در خصوص وضعيت اقليتها و... در پيش گرفتهاند.
لزوم آزادي فتنهگران، لزوم به رسميت شناخته شدن حقوق فرقههاي ضاله و بركشيده استعمار چون بهائيت، لزوم توقف حمايتها از مقاومت حزبالله، سوريه، فلسطين و... نيز مرحلهاي است كه احتمالا بعدها از سوي غرب با شدت و حدت هرچه تمامتر، مطرح و در داخل نيز به بهانه جلوگيري از اعمال تحريمهاي تازه به شكل كاملا رسمي دنبال خواهد شد. البته در برخي موارد اين پروسه به شكل غيررسمي يا نيمهرسمي آغاز شده و احتمالا در آينده به طور ويژه دنبال خواهد شد. مشابه پروسهاي كه اين روزها در كشور اوكراين و با طرح شرط آزادي يوليا تيموشنكو، رهبر اپوزيسيون و آخرين نخستوزير نارنجيها دنبال ميشود. اين رويكرد البته در اوكراين كه از ساختار مردمي و مستحكمي نظير جمهوري اسلامي برخوردار نيست، خيلي زود جواب داد و دولت اوكراين از مواضع خود در برابر غرب عقبنشيني كرد.
در مقابل مردمسالاري در بخشي از سرمقاله خود با عنوان «ديپلماسي رنگي» نوشته: در تهران، هرچه زمان ميگذرد موضعگيريها از زبان افراطيون بيان ميشود. ديپلماسي و سياست خارجي نه سياه است ، نه سفيد ؛ ديپلماسي رنگي خاكستري دارد البته بايد بانگاهي رنگي به آن نگريست. دراين كه برخي در غرب خواهان كارشكني هستند شكي نيست اما چرا در ايران برخي تنها به اين طيف منفور شده در غرب چشم دوختهاند؟ هرچهقدر غش كردن و وادادگي به غرب مذموم است، بدبيني افراطي و غيرمعقول نيز نكوهيده است. در اين ميان دستگاه ديپلماسي بايد حد وسط را نگاه داشته و در تعامل منطقي و از موضع قدرت استراتژيك، سياسي و مردمي جمهوري اسلامي ايران با جهان سخن بگويد. هرگونه لغزش به سمت ضعف يا جنگ طلبي اثراتي نامطلوب در رويه تعامل با غربيها خواهد گذاشت. متاسفانه برخي در ايران اسلامي ناخواسته قدم در راه مهرههاي كرملين در اوكراين ميگذارند. موضعگيريهاي افراطي اين طيف ناخواسته سبب شكل گيري طيفهايي غرب گرا ميشود كه همه مشكلات اقتصادي و حتي سياسي را به دليل فقدان رابطه با غرب و در راس آن ايالات متحده ميبينند. عملكرد ناصواب و فساد مالي حاميان روسيه در كي يف و قطع يكجانبه روابط با غرب باعث شده است علي رقم شكست انقلاب نارنجي، امروز مردم اين كشور با پرچم آبي رنگ اتحاديه اروپا خواهان ساقط شدن دولت شوند.
اين در حالي است كه سفير مسكو در تهران در بخشي از گفتگوي خود با شرق گفته است: «بگذاريد به شما بگويم اوضاع اوكراين الان چگونه است. بخشي از مردم طرفدار روابط نزديكتر با غرب هستند و بخش ديگري از مردم هم طرفدار روابط بيشتر با روسيهاند. آنها در مركز اوكراين (كييف) در دو ميدان جمع شدهاند: ميدان اروپا و ميدان استقلال. نميتوانيم بگوييم اكثريت واقعيت كجا هستند. ما فقط اميدواريم مشكلاتي كه به وجود آمده يعني اين اختلافنظر هرچهسريعتر حل شود. ما ميبينيم كه رييسجمهوري اوكراين آقاي «يانوكويچ» براي برگزاري مذاكرات و ميزگرد با رهبران جنبش معترضان آمادگي دارند. اما يكبار ديگر تاكيد ميكنم هيچكس حق ندارد مداخله كند. ميبينم كه بعضي سياستمداران غربي ميآيند «كييف» در تظاهرات شركت ميكنند، اما تكرار ميكنيم فقط مردم اوكراين بدون هيچ مداخلهاي از خارج بايد تصميمگير وضعيت اين كشور باشند.»
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]