واضح آرشیو وب فارسی:مهر: راهكارهاي ترويج اخلاق در فوتبال/ 11 اصلي كه نبايد فرموششان كرد
خبرگزاري مهر - گروه ورزشي: اخلاق گمشده اين روزهاي فوتبال و ورزش ماست. اتفاقاتي كه برخي اوقات رخ ميدهد و كام همه را تلخ ميكند نشات گرفته از فراموشكاريهاي مديران و مسئولان ما در راه آموزش جوانان و نوجوانان است. رويكردي كه هنوز برايش راهكار مشخصي پيدا نشده و در حد شعار باقي مانده است.
به گزارش خبرگزاري مهر، فوتبال داراي جنبههاي مختلفي است. متاسفانه در سالهاي اخير از جنبه اخلاقي بسيار دچار مشكل بوده ايم. از جنبه تاكتيكي دچار مشكل هستيم، از جنبه رواني همچنين مشكل داريم. معلم سال پنجم ابتدايي ما روز نخست سال تحصيلي، اين شعار را نصب كرد: اخلاق، نظم، درس، در فوتبال هم همين است. اول بايد به اخلاق اهميت بدهيم، سپس نظم و بعد فوتبال. تيم هاي پايه و مدارس فوتبال ما بايد بر همين اصول استوار باشند و به واقع كار شود.
اين سئوال را دارم. اگر آن اخلاق اصلاح نشود، چگونه مي خواهيم در فوتبال پيشرفت كنيم؟ چرا امروز بايد شاهد حمله طرفداران فوتبال به صفحه شخصي بهترين فوتباليست جهان باشيم؟ چرا در نظرسنجي انتخاب بهترين بازيكن جهان، علي كريمي و فرهاد مجيدي بيشترين راي را مي آورند و آن نظرسنجي جهاني به هم مي خورد؟ چرا آن مربي مطرح فوتبال كه الگوي نوجوانان است بايد با لباس هاي زننده هميشه تصوير اول رسانه ها باشد؟ چرا بايد در ورزشگاهها شعارهاي ركيك بيان شود كه والدين از حضور فرزندان خود در ورزشگاه واهمه داشته باشند؟
براي آسيب شناسي اين پديده ناشايست بداخلاقي يكسري راهكارهاي سطحي از سوي مسئولين ارائه شده است. اما مشكل در اينجا ريشه دارد. نمي توانيم اين مسائل را مستقيم و بدون واسطه حل كنيم. جامعه يك رايانه نيست كه اگر يكي از قطعات آن مشكل پيدا كرد، آن را عوض كنيم. ما مشكلات اخلاقي را هميشه مي خواهيم در فدراسيون حل كنيم در حالي كه اين نگرش ايراد دارد. فدراسيون به جز تشويق و تنبيه كار ديگري نمي تواند بكند. راهكارها بايد ريشه اي، حقيقي و عملي باشند!
1- بايد به نوجوانان ياد بدهيم كه اول پهلوان باشند بعد قهرمان. لازمه پهلوان بودن چيست؟ "اخلاق، شخصيت، معنويت" بايد اينها را به نوجوانان ياد بدهيم. هم در منزل از طرف والدين و بزرگترها و هم در مدرسه از سوي مربيان.
2- اداره كل ورزش و جوانان در هر استان نقش تاثيرگذاري را در اين امر دارد كه با حضور كارشناسان ارشد فرهنگي، اجتماعي، تربيتي، ورزشي هر استان مي تواند اقدامات موثري در هر استان صورت پذيرد. اين اداره از دو جهت بايد اقدامات لازم را انجام دهد. يك، با همكاري اداره اداره كل آموزش و پرورش استان برنامه ها و آموزش هاي لازم را به نوجوانان ارائه دهند؛ دو، با همكاري باشگاههاي ليگ برتر و دسته اول آن استان هر سه ماه يك بار جلسات ويژه اين بحث برگزار گردد.
3- عوامل ديگري هم در اشاعه اين مهم نقش دارند كه مهمترين آن در فوتبال حرفه اي كشور ما، رسانه ها هستند. وقتي يك مدير و مربي و فوتباليست صحبت هاي تند بيان مي كند، رسانه ها نبايد از او استقبال كنند. اگر آن شخص بداند كه رسانه ها از اين گونه صحبت ها استقبال نمي كنند، ديگر آن گونه حرف نمي زند. رسانه ها در اين زمينه خيلي اثرگذار هستند.
و اما بحث آخر! فيفا يازده اصل براي رفتار تعيين كرده كه اين يازده اصل، براي تطهير فضاي آلوده فوتبال و ترويج اخلاق و فرهنگ ورزشي، بسيار ياري مي رساند.
1: احترام به ديگران2: بازي جوانمردانه 3: شفافيت و اطاعت 4: صداقت و رفتار اخلاقي 5: جلوگيري از تعارض منافع 6: عدم تحمل رشوه و فساد 7: عدم تحمل تبعيض و آزار و اذيت 8: تبعيت از قانون و قواعد و مقررات 9: مبارزه عليه مواد مخدر و دوپينگ 10: ممنوعيت شرط بندي و دستكاري نتايج 11: مسئوليت هاي اجتماعي و زيست محيطي.
بايد در فوتبال حرفه اي كشور، اين اصول را با حساسيت لازم مدنظر داشته باشيم. هم وزارت ورزش و جوانان، هم فدراسيون و هم مديران مدارس فوتبال و باشگاهها.
-------------------------------------------
نويسنده مهمان: حسين غديري
كد خبر: 2193340
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۵ - ۰۸:۰۶
دوشنبه 25 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]